قطعنامه پایانی بيست ‎و سومين همايش هماهنگی ارگان‎های دريايی كشور صادر شد

سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۵ بازدید

قطعنامه پایانی بيست ‎و سومين همايش هماهنگی ارگان‎های دريايی كشور صادر شد
بیست و سومین همایش ارگان‎های دریایی با شعار برنامه‌های توسعه کشور و اقتصاد مقاومتی در حوزه دریا پس از دو روز برگزاری در محمودآباد مازندران، ظهر امروز (سه شنبه) با صدور قطعنامه‎ای در 15 بند به کار خود پایان داد.
در این قطعنامه آمده است: بیست و سومین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور در روزهای 4 و5 خرداد ماه 1394در مجموعه فرهنگی، آموزشی و ورزشی نفت محمودآباد با شعار «برنامه‌های توسعه کشور و اقتصاد مقاومتی در حوزه دریا» به میزبانی شرکت ملی نفتکش ایران و تولیت دبیرخانه هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور با حضور و مشارکت همه ارگان‌های دولتی، خصوصی و تعاونی فعال در حوزه حمل و نقل دریایی کشور برگزار گردید.
شرکت‌کنندگان در همایش با الهام از شعار «هم‌دلی و همزبانی، دولت و ملت» در شرایط حساس سیاسی و اقتصادی کشور بویژه در شرایط بسیار حساس مذاکره با گروه 1+5 به منظور تحقق عینی اهداف و منافع ملی کشور ابعاد مختلف شعار همایش را در چهارچوب پنل‌های تخصصی مورد بررسی قرار دادند و نتایج حاصل را در قالب بندهای بيانيه این همایش به شرح زیر تدوین و مورد تأکید قرار دادند:
1) ارگان‌هاي دريايي با توجه به ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي بسيار ارزشمند در حوزه دريا بر شناسايي و فعال‌سازي و توانمندسازي اين ظرفيتها با بکارگیری رويكردها و پیاده‌سازی سياست‌هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي تأكيد نمودند.

2) ارگان هاي دريايي كشور با عنايت به سواحل طولاني و آب‌هاي تحت حاكميت در شمال و جنوب كشور و با تأكيد بر لزوم جايگاه شايسته دريا در برنامه هاي توسعه كشور و ضرورت تغيير نگرش راهبردي كشور از خشكي به دريا ( توسعه دريا محور) به منظور سرعت بخشيدن به تحقق چشم‌انداز 1404 بر توجه جدي به موضوع توسعه دريايي با قراردادن احكام تكليفي و حمايتي لازم در اين خصوص در برنامه ششم توسعه كشور تاكيد نمودند.

3) ضمن استقبال از پيش نويس تهيه شده سند جامع توسعه دريايي كشور در افق چشم انداز 1404 ، ارگان‌هاي دريايي خواستار تسريع در تصويب اين سند از مراجع ذيربط شدند.

4) ضمن تاكيد بر ضرورت حذف تمامي تحريم‌هاي ظالمانه استكبار جهاني عليه بخشهاي مختلف حمل و نقل دريايي كشور خصوصاً ناوگان تجاري تمامي شركت‌هاي مرتبط با حوزه دريا بالاخص شركت‌هاي كشتيراني تعهد نمودند تا آمادگي هاي لازم را براي بازگشت و حضور مقتدرانه به بازارهاي بين‌المللي در شرايط پس از تحريم را فراهم آورند.

5) در راستاي تحقق سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و حفظ و ارتقاء پتانسيل‌هاي بوجود آمده در كشور و همچنين استفاده از حداكثر توان داخلي، ارگان‌هاي درياي كشور از سازمان بنادر و دريانوردي درخواست نمودند با همكاري دو موسسه رده‌بندي ايراني موجود و ساير ارگان‌هاي دريايي كشور و به منظور ارتقاء موسسات رده‌بندي ايراني در سطح بين المللي، طرح تشكيل موسسه رده‌بندي واحد ايراني با استانداردهاي جهاني بويژه IMO، را تدوين و اجرايي نمايد.

در اين راستا با توجه به نقش بسيار موثر بيمه متقابل دريايي(P&I club)، از مراجع ذيربط درخواست مي‌گردد تا شرايط لازم را براي برخورداري اين كلوپ از معافيت مالياتي عملكرد و ارزش افزوده فراهم آورند.

6) با عنايت به الزامات توسعه دريا محور و ضرورت بسط و اشاعه فرهنگ دريايي در بين اقشار و آحاد مختلف جامعه ، بر راه‌اندازي مجدد كميته اشاعه فرهنگ دريايي توسط دبيرخانه دائمي هماهنگی ارگان‌هاي دريايي و با حضور نمايندگان ارگان‌هاي دريايي و صاحب نظران حوزه تاكيد گرديد و مقرر شد هزينه‌هاي مترتب بر برنامه‌هاي مصوب اين كميته از طريق سازمان بنادر و دريانوردي، شركت كشتيراني جمهوري اسلامي، شركت ملي نفتكش ايران، سازمان حفاظت از محيط زيست و سازمان شيلات ايران با همراهي ساير ارگان‌هاي دريايي تامين گردد.

7) با توجه به نقش كليدي سرمايه‌هاي انساني متخصص در ارتقاي كيفيت حمل و نقل دريايي و تامين ايمني و همچنين به منظور خودكفايي و ايجاد شرايط مناسب تامين نيروي انساني دريانورد داخلي مورد نياز بخش‌هاي مختلف حمل و نقل دريايي و به ويژه ناوگان دريايي تجاري كشور ارگان‌هاي دريايي كشور خواستار برنامه ريزي لازم جهت آموزش و تربيت نيروي انساني متخصص (با اولويت سطح كارشناسي) توسط وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري بر اساس برنامه‌هاي اعلامي از سوي وزارت راه و شهرسازي (سازمان بنادر و دريانوردی) گرديدند.

8) با عنايت به ظرفيت‌هاي موجود در ماده 9 قانون قبلي نظام وظيفه مبني بر جذب و بكارگيري فارغ التحصيلان مراكز آموزشي دريانوردي به جاي دوره خدمت وظيفه، در خصوص جذب فارغ التحصيلان رشته هاي دريانوردي در بخش‌های مختلف دريايي كشور، ارگان‌هاي دريايي از طرح مطرح شده در مجلس محترم شورای اسلامی در اين زمينه حمايت كرده و از نمايندگان محترم مجلس تقاضا دارد با راي خود اين قانون را مجددا احيا نمايند. در اين رابطه همچنين ارگان‌هاي دريايي خواستار معافيت كليه دريانوردان از پرداخت ماليات بر حقوق بوده و از مراجع ذيربط خواستار تصويب قوانين مورد نياز در اين ارتباط شدند.

9) به منظور حفظ و نگهداري محيط زيست دريايي ارگان‌هاي دريايي كشور ضمن اعلام تعهد خويش از كليه دستگاه‌هاي اجرايي در حوزه دريا اعم از وزارت نفت سازمان مناطق آزاد و تجاري كشور، درخواست نمودند برابر اعلام سازمان بنادر و دريانوردي و طرح‌هاي ملي و استاني مقابله با آلودگي نفتي، نسبت به تامين و استقرار تجهيزات جلوگيري و مقابله با آلودگي نفتي در بنادر و تاسيسات دريايي خود اقدام نمايند.

10) ارگان‌هاي دريايي كشور ضمن تاكيد بر اهميت بهره‌گيري از سيستم جامع بندري ( PCS ) از سازمان بنادر و دريانوردي درخواست نمودند تا با همكاري و هماهنگي تمامي ارگان‌هاي مرتبط، در اجرا و پياده‌سازي گذرگاه ارتباطي مشتريان در كليه بنادر بازرگاني كشور تسريع نمايد.

11) در راستاي توسعه، ارتقاء و توانمندسازي ناوگان صيادي كشور سازمان شيلات ايران با همكاري سازمان بنادر و دريانوردي و ارگان‌هاي مرتبط برنامه استراتژيك توسعه صيد فراساحل با اتكا به سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي را تهيه و به تصويب مراجع ذيربط خواهد رساند.

12) با توجه به ظرفيت‌هاي گردشگري و مسافرت‌هاي دريايي در سواحل كشور، ارگان‌هاي دريايي از سازمان بنادر و دريانوردي و سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي درخواست نمودند با همكاري ساير ارگان‌هاي مرتبط اقدامات لازم را به منظور توسعه اين صنعت در كشور به كار گيرند.

13) به منظور تسهيل و تسريع در تردد دريانوردان، مسافرين و گردشگران دريايي، ارگان‌هاي دريايي با محوريت سازمان بنادر و دريانوردي همكاري لازم را با پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا به عمل خواهند آورد، دراين رابطه پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا تمهيدات لازم را فراهم خواهد آورد.

14) با عنايت به توان بالاي علمي محققان و دانشگاه‌هاي كشور در حوزه‌هاي مختلف دريايي، از ارگان‌هاي دريايي كشور درخواست مي‌شود همكاري و حمايت‌هاي جدي لازم را از دانشگاه‌ها، مراكز و انجمن‌هاي علمي فعال در كشور به عمل آورند در اين رابطه ارگان‌هاي دريايي كشور از مشاركت نمايندگان مراكز و انجمن‎هاي مذكور در كميته‌ها و شوراهاي علمي، برنامه‌ريزي و سياستگذاري دعوت خواهند نمود.

15) با توجه به نقش مؤثر و عملكرد ناوگان ملي در دوران دفاع مقدس و تحريم‌هاي استكبار جهاني ارگان‌هاي دريايي خواستار استمرار حمايت و استفاده از تسهيلات ارزي و ريالي به منظور توسعه ناوگان ملي دريايي شدند. در اين راستا با تأكيد بر اهميت توسعه خدمات پشتيباني از ناوگان ملي از مراجع ذيربط درخواست مي‌گردد تمهيدات لازم را با لحاظ نمودن عرف بين‌المللي براي انجام تعميرات در كارگاه‎هاي كشتي‎سازي داخلي به عمل آورند.

شرکت‌کنندگان در همایش مراتب قدردانی خود را از شرکت ملی نفتکش ایران بخاطر میزبانی مطلوب بیست و سومین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور ابلاغ مي‌نمايند.

بیست و سومین همایش هماهنگی ارگان‎های دریایی کشور چهارم و پنجم خرداد ماه جاری به میزبانی شرکت ملی نفتکش ایران در محمودآباد برگزار شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران

دیدگاه خود را بیان کنید