۷۸ هزار قطعه بچه ماهی در رودخانه‌های مازندران رهاسازی شد

دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۱ بازدید

۷۸ هزار قطعه بچه ماهی در رودخانه‌های مازندران رهاسازی شد
مدیرکل شیلات مازندران، گفت: ۷۸ هزار قطعه بچه ماهی غره برون امسال در ۳ رودخانه مازندران رهاسازی شد.
حسن حبیب نژاد در حاشیه مراسم رهاسازی بچه ماهی غره برون تاس ماهی ایرانی در رودخانه بابلرود بابلسر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: برای نخستین بار در سال 94، حدود 78 هزار قطعه بچه ماهی غره برون در رودخانه‌های لاریم، میرود و بابلرود مازندران رهاسازی شد.
وی افزود: از مجموع این تعداد بچه ماهی, 14 هزار و 480 قطعه در رودخانه لاریم، 16 هزار و 600 قطعه در رودخانه میانرود و 46 هزار و 320 قطعه نیز در رودخانه بابلرود رهاسازی شد.
مدیرکل شیلات مازندران، با بیان اینکه وزن متوسط هر یک از این ماهیان، حدود 2.5 گرم است، گفت: این ماهیان در مدت حدود 33 روز نگهداری و پرورش در استخرهای خاکی مرکز شهید رجایی مازندران به این وزن رسیدند.

حبیب نژاد، بیان کرد: بر اساس دستورالعمل و برنامه توسعه ششم، مرکز پرورش ماهی شهید رجایی مازندران متعهد به تولید و پرورش حدود 4 میلیون قطعه لارو انواع گونه‌های مختلف ماهیان خاویاری به رودخانه‌های مستعد شیلاتی استان است.

وی افزود: بر اساس این دستورالعمل، حدود 50 میلیون قطعه بچه ماهی سفید نیز باید توسط مرکز پرورش ماهی شهید رجایی استان در سال 94 تولید و در رودخانه‌های مستعد مازندران رها سازی شود.

مدیرکل شیلات مازندران، ابراز امیدوراری کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان، امیدواریم در سال 94 بیش از 70 درصد از لاروهای کشت شده در داخل استخرهای خاکی پرورش ماهی استان، معادل حدود 56 میلیون قطعه بچه ماهی سفید با وزن تقریبی 1 گرم تولید و در رودخانه‌های مستعد شیلاتی استان رهاسازی شود.

حبیب نژاد، با اشاره به اینکه از 17 خرداد ماه امسال رهاسازی بچه ماهی سفید در رودخانه‌های مازندران شروع می‌شود، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 94 تاکنون حدود 80 میلیون قطعه لارو یا نوزاد ماهی سفید در استخرهای خاکی مرکز شهید رجایی کشت و تولید شده که این آمار نشان دهنده موفقیت در اجرای صحیح تعهدات شیلات مازندران است.

احمد رحیمیان, کارشناس مسئول مرکز پرورش ماهی شهید رجایی مازندران نیز گفت: با جلسه‌ای که در معاونت صید و صیادی استان انجام گرفت، مقرر شد، رودخانه‌های مناسب و مستعد شیلاتی استان توسط پژوهشکده اکولوژی دریای خزر شناسایی و به مرکز شهید رجایی مازندران معرفی شود تا بر اساس ظرفیت و توان هر رودخانه نسبت به رهاسازی بچه ماهی سفید در رودخانه‌های اعلام شده اقدام شود.

وی با اشاره به شناسایی 20 شاخه رودخانه شیلاتی در مازندران و برخورداری این رودخانه‌ها از ظرفیت و توانایی بالا در تکثیر انواع ماهیان دریایی، افزود: امیدواریم با همدلی و همیاری اهالی ساحل‌نشین استان و بهره‌برداران ماهیان استخوانی بتوانیم این ظرفیت را که از نیاکانمان به ارث بردیم به نسل‌های آینده تحویل دهیم
منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید