۹۰ درصد صادرات رسمی ماهیان زینتی کشور از استان مرکزی انجام می‌‏شود‌

یک‌شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۱۲۶ بازدید

۹۰ درصد صادرات رسمی ماهیان زینتی کشور از استان مرکزی انجام می‌‏شود‌
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۹۰ درصد از صادرات رسمی ماهیان زینتی کشور ، ۱۰ درصد از تولید بچه ماهی قزل آلای کشور و ۸ درصد از تولید گوشت ماهیان خاویاری پرورشی به استان مرکزی اختصاص دارد
حسن اکبری با اشاره به راه‎های توسعه صنعت آبزی پروری در استان مرکزی اظهار داشت: یکی از راه‎های توسعه این صنعت که به تحقق اقتصاد مقاومتی نیز منجر می‌شود تسهیل مسیر ورود بخش خصوصی به این حوزه توسط سازمان‌های مربوطه است.
وی افزود: استان مرکزی با دارا بودن 8.1 درصد از مساحت کل کشور دارای منابع آبی محدودی است اما ظرفیت تولید 16 هزار تن انواع آبزیان پرورشی را داشته که با وجود همه کمبودها و محدویت‎ها، توانسته در این زمینه خوش بدرخشد و جایگاه ویژه‎ای در کشور به دست آورد.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: نمونه‎ای از موفقیت‎های استان مرکزی در زمینه آبزی پروری اختصاص صادرات 90 درصدی ماهیان زینتی کشور، تولید 10 درصد از بچه ماهی قزل آلای کشور و تولید 8درصد از گوشت ماهیان خاویاری پرورشی است.

اکبری با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‎های دیگر برای افزایش سرعت توسعه این صنعت در استان گفت: بیمه، دامپزشکی، آب و خاک، مکانیزاسیون، ترویج و تحقیقات کشاورزی، تولیدات گیاهی و محیط زیست با همکاری بیشتر خود با این بخش می‌‏تواند راهگشای حل مشکلات باشند تا توسعه آبزی پروری استان سریع‎تر محقق شود.

وی افزود: منابع آبی استان محدود بوده و باید با استفاده اصولی و مناسب از منابع آبی و امکانات موجود می‌توان جهش بزرگی را در امر آبزی پروری استان ایجاد کرد، استفاده از استخرهای ذخیره آب کشاورزی، دریاچه‌های پشت سدهای غیرقابل شرب، استخرهای ذخیره موجود در گلخانه‌ها و تکثیر و پرورش ماهی زینتی در کاربری‌های مسکونی ظرفیت‌های بزرگی در توسعه آبزی‌پروری دارند.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: با اعمال سیستم‌های پرورشی و گونه‌های مختلف در این نوع منابع آبی، موقعیت‌ها و الگوهای آبزی پروری مناسبی را می‎توان رقم زد، مشکلات آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها سبب بروز برخی چالش‌ها در حوزه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، تولید بچه ماهی قزل آلا، ورود و پرورش گونه های جدید مثل تیلاپیا به وجود آورده است.

منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید