برداشت میگو از 180 هکتار مزارع گواتر چابهار آغاز شد

جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۶۴ بازدید

برداشت میگو از 180 هکتار مزارع گواتر چابهار آغاز شد
کار برداشت میگو از 180 هکتار مزارع گواتر چابهار آغاز شد.
بر اساس راهبردهای شیلات سیستان و بلوچستان و بعد از وقفه ای طولانی در پرورش میگو، برای دومین بار کار کشت میگو از سال گذشته با هدف کیفیت بخشی و اعتماد سازی در 12 مزرعه گواتر چابهار به عنوان قطب پرورش میگو هدف گذاری شده است که هم اینک با برداشت از نخستین مزرعه این سایت به نظر می رسد امیدها به روزهای خوش پرورش میگو در گواتر چابهار در حال بازگشت است.
استاندار سیستان و بلوچستان روز جمعه در حاشیه برداشت میگو از مزارع گواتر چابهار با اشاره به موفقیت برداشت میگو از این مزارع گفت: برای اینکه این فعالیت تولیدی و فعال اقتصادی به ثمر برسد ، راهبرد فعالیت های جمعی و هماهنگی همه مدیریت ها را برای حمایت همه جانبه از این صنعت در نظر خواهیم گرفت.

علی اوسط هاشمی با اشاره به اینکه مشاهده می کنیم که با کمترین سرمایه مالی با استفاده از ظرفیت خدادادی منطقه و بویژه دریای عمان فعالیت با ارزش افزوده بسیار بالایی در حال انجام است افزود: با توجه به ارزیابی های مثبت از فعالیت ها و برنامه ریزی ها به نظر می رسد با حمایت همه جانبه از این صنعت براحتی می توان توسعه و اشتغال پایدار در جنوبی ترین، محرومترین و دورترین نقطه کشور را با آماده سازی زیرساخت ها ایجاد کنیم.

وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی مناسب متولیان امر نه تنها چهار هزار هکتار سایت پرورش میگو در گواتر چابهار بلکه هزاران هکتار از دشت های مناسب و در حاشیه دریای عمان زیر کشت و پرورش میگو برود.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با ایرنا با تقدیر از استاندار و مسوولان اجرایی استان برای حمایت های جدی از جهش مجدد پرورش و تولید میگو در گواتر چابهار گفت: گواتر نمونه ای از تحقق شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت است و برداشت موفق امروز میگو در گواتر نشانه درستی برنامه ریزی ها و تلاش ها برای آغاز مجدد پرورش میگو در چابهار است.

محسنعلی گلشنی افزود: پروژه پرورش میگوی گواتر یک پروژه بزرگ و نمونه در سطح کشور است و با توجه به موفقیت برداشت سال گذشته و امسال از این مزارع در سالهای آینده شاهد حضور چشمگیر سرمایه گذاران خارجی ، بومی وغیربومی در منطقه خواهیم بود.

عبدالرحمان پارسا معاون آبزی پروری شیلات استان با بیان اینکه گواتر بهشت آبزی پروری کشور است گفت : امسال شاهد سرمایه گذاری سه گروه از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در سایت پرورش میگوی گواتر بودیم که موفقیت اخیر خود بهترین نوید برای روزهای بهتر برای صنعت میگو و آبزی پروری در این منطقه است.

به گفته وی، امسال 180 هکتار از مزارع پرورش میگوی گواتر زیر کشت رفته است که با توجه به روشهای نوین پرورش و اقدامات انجام شده پیش بینی می شود حدود 600 تن میگو تولید شود.

وی با اشاره به تعامل بسیار خوب دامپزشکی و دیگر ادارات و سازمان ها خاطر نشان کرد : دامپزشکی در زمینه آماده سازی های مزارع در قالب کارگروه در هنگام تکثیر میگو در مراکز تکثیر نظارت کامل داشته و از پست لارو هایی که در این مراکز ایجاد شده نمونه برداری و آزمایش تست PCR روی آنها انجام داده است و در طول دوره پرورش هم با همکاری ناظرین فنی پرورش دهندگان، بازیدهای مداوم انجام شده است.

معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز با تاکید بر پیگیری ها و فعالیت های همه دستگاههای مرتبط بویژه شیلات گفت: تقریبا همه زیرساخت ها و بسترها برای جهش مجدد تولید میگو در گواتر چابهار آماده است و سرمایه گذاران در صورت رعایت الزامات بهداشتی و ایمنی می توانند از این فرصت بی نظیر بهترین استفاده ممکن را ببرند.

احمدعلی موهبتی با اشاره به حداقل چهار بازدید میدانی از سایت پرورش میگو در چابهار از ابتدای سالجاری تاکنون و گفت وگو با فعالان تولیدکننده در منطقه تصریح کرد: دولت سرمایه گذاری عظیمی در این منطقه در قالب آماده کردن زیرساخت ها و پرداخت تسهیلات مختلف کرده و باید از این فرصت بهترین استفاده اقتصادی توسط سرمایه گذاران و بهره برداران انجام شود.

فرماندار چابهار با اشاره به حضور سرمایه گذاران و کارشناسان چینی در گواتر گفت: حضور این سرمایه گذاران خارجی خود حاکی از آن است که شرایط و بسترهای لازم برای فعالیت اقتصادی در این منطقه آماده است .

پرورش میگو از سال 1377 در 4هزار هکتار زمین گواتر آغاز شده و به ازای هر مزرعه 20 هکتار در آن سال ها دولت یک میلیارد و 200 میلیون ریال تسهیلات بانکی و 100 میلیون ریال نیز برای زیرساخت ها پرداخت کرده است و همچنین در سال هایی که به دلایل مختلف از جمله بروز بیماری لکه سفید نیز همکاری بسیاری مناسبی برای استمهال و بخشودگی جرایم این تسهیلات را انجام داده است
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید