طرح جامع آبزی پروری در سواحل خوزستان اجرا می شود

شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۱۱۴ بازدید
طرح جامع آبزی پروری در سواحل خوزستان اجرا می شود

مدیرکل شیلات خوزستان گفت:طرح جامع آبزی پروری با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه ها تهیه شده که در سواحل استان اجرا می شود.

نبی الله خون میرزایی روز شنبه در خصوص جزئیات طرح جامع آبزی پروری در سواحل جنوبی استان خوزستان، با تشریح ظرفیت های استان در پرورش آبزیان گفت:طبق مطالعات کارشناسان، با بهره گیری از ظرفیت دریاها و خورهای جنوبی استان، می توان به پرورش ماهی، میگو و گونه هایی نظیر آرتمیا اقدام کرد.
وی اضافه کرد:این اداره کل، برای خورهای جنوبی استان خوزستان و پرورش آبزیان، برنامه جداگانه دارد و این مهم با کمک اداره کل حفاظت محیط زیست و کسب مجوزهای لازم اجرایی می شود

خون میرزایی تصریح کرد:محدوده هایی که از نظر اداره کل محیط زیست خوزستان مشکلی ندارد، طی دو هفته آینده به اداره کل شیلات اعلام شده و پس از تصویب این طرح در کارگروه استانی به ریاست استاندار، برای اجرایی شدن به سازمان مرکزی ارسال می شود.
مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه سخنانش با بیان اینکه جزئیات این طرح بزودی اطلاع رسانی می شود، گفت:اجرای صحیح این طرح، بدون نیاز به اعتبار مالی فراوان، اشتغالزایی زیادی دارد.
وی در ادامه سخنانش با تشریح برخی دیگر راهبردهای افزایش ظرفیت اشتغال در طرح های آبزی پروری و سواحل جنوبی استان خوزستان، تاکید کرد:می توان با لایروبی کانال ها و زهکش ها، بودن آسیب به حقابه ها تا 25 متر مکعب بیشتر، آب برداشت کرده و طرح های آبزی پروری کرد.
پرودهای کارون، دز و مارون در استان خوزستان جریان دارد.
کارون به طول 850 کیلومتر وعرض متفاوت، از دره های تنگ وعمیق در سرچشمه تا بستر پهن وگسترده در مصب از بزرگترین و طویل ترین رودهای ایران است.
دز نیز، رودخانه ای است که ازکوه های لرستان سرچشمه می گیرد پس از تامین آب دزفول به شاخه شطیط وارد شده و از طریق شاخه شطیط به کــارون ملحق می شود.
روی این رودخانه در شمال شهر دزفول سد مخزنی بنام سد دزفول وسد مخزنی بنام سد دز به ارتفاع 203 متر برای آبیاری جلگه خوزستان بسته شده که می تواند معادل 3.3 میلیارد مترمکعب آب رادر پشت خود مهار کند.
رودخانه مارون (جراحی) نیز از کوه های نسبتا مرتفع طبیعی در کهگیلویه سرچشمه می گیرد و از جنوب غربی وارد دشت بهبهان می شود، پس از عبور از دشت رامهرمز و دریافت رودخانه (اله) به سمت شمال منحرف می شود و به نام رودخانه جراحی نامگذاری می شود، از جنوب غربی به دشت های وسیع خلف آباد وشادگان می رسد

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید