بیش از 153 هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای هیرمند رهاسازی شد

دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۹۲ بازدید
بیش از 153 هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای هیرمند رهاسازی شد

سرپرست اداره شیلات هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان گفت: 153 هزار و 900 قطعه بچه ماهی گرمابی از نوع کپور معمولی و آمور(شیرماهی) از ابتدای امسال تا کنون در 148 باب استخر پرورش ماهی بتنی و خاکی این شهرستان رهاسازی شده است.

محبعلی حیدری صادق اظهار داشت: همچنین 253 هزار و 530 قطعه بچه ماهی توسط بخش خصوصی از سطح دریاچه هامون جمع آوری و در استخرهای خاکی (چاله هایی که توسط مردم روستا برای پرورش ماهی ایجاد می شود) این شهرستان و منطقه سیستان رها سازی شده که این امر در بهبود وضعیت معیشت مردم این منطقه تاثیر بسزایی دارد.
وی گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل سرما از اواسط ماه جاری بچه ماهی قزل آلا در استخرهای پرورش این شهرستان رهاسازی می شود.
وی افزود: 184 استخر بتنی، 185 استخر خاکی و 14 استخر هشت ضلعی در شهرستان هیرمند وجود دارد که از این تعداد 273 استخر فعال است.

سرپرست اداره شیلات هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان گفت: تامین مصالح ساخت استخرهای بتنی، تحویل هواده، تامین بچه ماهی و معرفی به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات مکانیزاسیون استخر از جمله حمایت های اداره شیلات این شهرستان از استخرداران پرورش ماهی است.
حیدری صادق اظهار داشت: میزان پرورش متراکم در استخر بتنی 3 هزار قطعه و پرورش غیر متراکم در هر متر مربع 2 قطعه بچه ماهی است.
وی تصریح کرد: همچنین 1 تا 2 قطعه در هر متر مربع و از یک هکتار بالاتر 3 هزار و 500 تا چهار هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای خاکی می توان پرورش داد.
وی افزود: سالانه 130 تن ماهی در هیرمند پرورش داده و صید می شود و در خود شهرستان و شهرهای منطقه سیستان به فروش می رسد.
وی با اشاره به مزیت استخرهای هشت ضلعی نسبت به نمونه های دیگر بیان کرد: پرورش ماهی در این استخرها بسیار اقتصادی است به طوری که پیش بینی می شود 2 تن ماهی از هر استخر برداشت شود.
سرپرست اداره شیلات هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان ادامه داد: افزایش تولید بچه ماهی در واحد سطح، افزایش تراکم ذخیره سازی بچه ماهی و کاهش مصرف آب از دیگر مزیت های این استخرهاست.
حیدری صادق اظهار داشت: هیرمند دارای 12 روستای صیادی و هزار و 388 صیاد است که 500 نفر از آنان دارای کارت صیادی هستند و 235 نفر نیز زیر پوشش بیمه صیادی قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: 800 فروند شناور موتوری و 650 فروند شناور پارویی در شهرستان هیرمند وجود دارد که از این تعداد 91 فروند دارای مجوز تردد هستند.
به گزارش ایرنا منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
شهرستان هیرمند واقع در 240 کیلومتری شمال زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و هم مرز با کشور افغانستان است

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید