جریمه 30 میلیون تومانی برای صید کوسه

چهار‌شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۱۰۹ بازدید

جریمه 30 میلیون تومانی برای صید کوسه
معاون دفتر زیست بوم های دریایی سازمان محیط زیست گفت: سوپ باله کوسه در کشورهای جنوب شرقی آسیا طرفداران زیادی دارد و از این رو قاچاق این گونه ارزشمند در کشور بسیار زیاد شده است.
هفته گذشته دو محموله قاچاق کوسه ماهی (36 قطعه) به کشورهای همسایه از دو لنچ صیادی در شهرستان کنارک واقع در جنوب استان سیستان وبلوچستان کشف و ضبط شد که باله بیشتر این کوسه ها قطع شده بود.
سید قاسم قربان زاده افزود: کوسه ماهی گونه های در خطر انقراض هستند و در فهرست سرخ IUCN ( اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست) قرار دارند، از این رو برنامه سازمان حفاظت محیط زیست با هدف حمایت از آنها برنامه پایش این گونه ها را در سال جاری آغاز کرده است.
وی اظهار کرد: 24 گونه از هفت خانواده کوسه ماهی ها در آبهای خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد که مهمترین آنها کوسه ' کولی کر' و ' کوسه نهنگ ' است که تاکنون مطالعات پژوهشی دقیقی نیز بر روی این گونه ها انجام نشده است.
قربان زاده ادامه داد:صید بی رویه و غیراصولی از مهمترین تهدیدات این گونه های در خطر انقراض است و از آنجا که سازمان شیلات متولی صید در آبهای کشور است باید نظارت بیشتر و دقیق تری بر روی این گونه ها داشته باشد.
وی گفت: با توجه به اینکه این گونه ها در فهرست IUCN قرار دارند اما متاسفانه صید شده آنها و یا باله آنها به راحتی در بازارهای جنوب کشور قابل مشاهده است که زنگ خطری برای کوسه ها است.
معاون دفتر زیست بوم های دریایی سازمان محیط زیست افزود: وقتی شیلات مجوز صید صادر می کند صیادان با تورهای 'ترال' اقدام به صید می کنند زمانی که این تورها در دریا رها می شود با کشیدن آن به سمت سطح آب انواع آبزیان از جمله کوسه ها نیز در آن به دام می افتند.
وی تاکید کرد:درحال حاضر کوسه ها جزو گونه های هدف برای صید نیستند اما به نظر می رسد با توجه به افزایش تقاضا برای قاچاق ، به تدریج جزو گونه های هدف قرار گیرند که در این میان نقش سازمان شیلات برای نظارت بسیار حساس تر می شود.
قربان زاده گفت: با توجه به حساسیت موضوع و طبق مصوبه 380 شورای عالی محیط زیست، جریمه صید غیر مجاز برای هر قطعه کوسه ماهی 30 میلیون تومان در نظر گرفته شده است که نشان از اهمیت حفاظت از آنها دارد.
معاون دفتر زیست بوم های دریایی سازمان محیط زیست افزود: در این راستا در حال مذاکره با سازمان شیلات هستیم تا در قالب تفاهم نامه همکاری دوجانبه ای برای حفاظت از کوسه ها داشته باشیم.
وی ادامه داد:همچنین در حال تهیه فهرستی از گونه های دریایی در خطر انقراض برای ارسال به ستاد کالا و ارز هستیم تا آنها با این گونه ها آشنا شوند و در صورت مشاهده این حرکت غیرمجاز روال قانونی را انجام دهد و سازمان محیط زیست را در جریان قرار دهد.
قربان زاده گفت: ورود انواع آلودگی ها به حوضه های آبی و تغییر اقلیم از دیگر تهدیدات حیات این گونه های ارزشمند است.
وی به کوسه کولی کر به عنوان یکی از مهمترین گونه های کوسه در آبهای کشور اشاره کرد و افزود: این کوسه به دلیل شرایط خاص و زنده زا بودن از اهمیت زیادی برخوردار است از این رو یک طرح مطالعاتی و پژوهشی برای شناخت بیشتر این کوسه جزو برنامه های معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تعریف شده است که به زودی آغاز می شود.
منبع:ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید