ماهی و میگوی ایرانی در بازارهای جدید

چهار‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۱ بازدید
ماهی و میگوی ایرانی در بازارهای جدید
19شرکت فرآوری آبزیان (ماهی و میگو) اجازه‌نامه صادرات به روسیه را دریافت کــرده‌انــد. پــایه و مبنــای دریافت این مجوزها رعایت استــانداردهـای اروپـــاست
عیسی گلشاهی، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات، با تایید این خبر می‌گوید: صادرات محصولات شیلاتی به روسیه حدود هشت ماه است که آغاز شده و تاکنون 1000 تن محصول نیز صادر شده است

گشایش اعتبار بانک‌ها همراه با ایجاد اعتماد
امیر شهریاری، مدیرعامل شرکت مرجان‌نور بوشهر و نخستین صادرکننده میگو به روسیه، مشکل دیگر صادرات محصولات شیلات به همسایه شمالی را نبود زیرساخت‌ها و همچنین بی‌اعتمادی میان بازرگانان ایران و روسیه می‌داند. وی می‌گوید: کار تجاری با شرکا به‌ویژه شرکای خارجی، با اعتماد دو طرف، قابل انجام و ادامه دادن است. مراودات انجام شده نشان می‌دهد که این اعتماد میان بازرگانان ایرانی و روس وجود ندارد و امیدواریم با گشایش اعتبار بانک‌ها، بخشی از این مشکلات برطرف شود.

وی اظهار می‌کند: ایران و روسیه دو همسایه بزرگ و قدرتمند هستند اما همکاری‌های اقتصادی بسیار اندکی بین‌شان وجود دارد و از تفاهم‌نامه‌های اقتصادی سنگین خبری نیست. تقاضای این روزهای روسیه هم به دلایل اختلافات منطقه‌ای است و ما باید از این فرصت به‌خوبی استفاده کنیم. بازار روسیه برای تولیدکنندگان و بازرگانان ما پول‌ساز و مناسب است.

زیرساخت‌های صادراتی آماده نیست
مدیرعامل شرکت مرجان‌نور بوشهر با تولید و فرآوری 800 تن میگو در سال، می‌افزاید: این وظیفه دولت‌هاست که زیرساخت‌ها را آماده کنند اما شوربختانه تاکنون اتفاق مناسبی در ایجاد زیرساخت‌های کشور نیفتاده و همچنان تولیدکنندگان و بازرگانان برای بازاررسانی کالاهای خود دچار مشکل هستند. برای صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی به روسیه، با نبود خط کشتیرانی منظم و دارای کانتینرهای یخچال‌دار روبه‌رو هستیم.

تولید و تقاضا متوازن نیست

بخش دیگر مشکل صادرات آبزیان به روسیه، مربوط به نبود تولید به حد کافی و مناسب با تقاضاست. حمیدرضا حاجی‌قربانی، مدیرعامل شرکت زرافشان جنوب، یکی از شرکت‌های فرآوری محصولات شیلاتی که موفق به دریافت مجوز صادرات به روسیه شده است، در گفت‌و‌گویی، می‌گوید: تقاضای روس‌ها برای میگو و ماهی از ایران زیاد است اما چون ما در آخر فصل برداشت هستیم، نمی‌توانیم این میزان را امسال پوشش دهیم.

وی تصریح می‌کند: استانداردهای روسیه بسیار سختگیرانه است و خوشبختانه شرکت‌های داخلی با رعایت این استانداردها توانستند سهمی از این بازار به دست آورند. افزون بر میگو، بازار روسیه خواهان ماهی‌های «سی‌بس دریایی» که به‌تازگی در ایران پرورش می‌یابد، هستند. این محصول نیز در برنامه‌های آینده صادراتی ما قرار دارد. مدیرعامل شرکت زرافشان با تولید سالانه 12‌هزار و 500 تن محصول فرآوری شده، می‌گوید: 50 تن میگو به روسیه صادر کرده‌ایم و در حال حاضر درخواست از روسیه وجود دارد و ما منتظر برداشت از کراپ بعدی هستیم تا محموله‌های صادراتی بعدی را ارسال کنیم.

وی با اشاره به شرایط سخت تحریم‌ها و موانع اقتصادی گذشته اظهار می‌کند: قیمت محصولی مانند میگو جهانی است و ما در تحریم‌ها مجبور بودیم محصول خود را تا حدود یک دلار زیر قیمت بازارهای جهانی بفروشیم. امیدواریم با شرایط جدید این مشکلات نیز برطرف شود و با افزایش تولید، توان صادراتی‌مان را نیز بالاتر ببریم.

تولیدکنندگان هم دست به کار شده‌اند
امیدرضا اصغری، مدیرعامل شرکت کاسپین کیان پاد که قرار است تا چند روز آینده به روسیه سفر ‌کند، می‌گوید: در این سفر قرار است افزون بر بررسی میزان نیاز و تقاضای طرف روسی در زمینه‌های مختلف محصولات شیلاتی، موضوع مشارکت سرمایه‌گذاران روسی در پرورش ماهیان در قفس را نیز پیگیری کنیم.

وی که به آینده صنعت پرورش آبزیان در کشور امیدوار است، می‌افزاید: در صورت استقبال شرکای روس از سرمایه‌گذاری در پرورش ماهیان در قفس، شاهد رشد و گسترش این صنعت مهم خواهیم بود. براساس خبرهای منتشر شده تقاضای روس‌ها برای محصولات شیلاتی بالاست و نباید این بازار خوب را از دست بدهیم.

اصغری با اشاره به تولید 300 تنی میگو و 5‌هزار تن ماهی پرورشی این شرکت، اظهار می‌کند: برای سال آینده تولید 500 تن میگو را در برنامه داریم. همچنین سایت پرورش ماهیان خاویاری ما بسیار منحصر‌به‌فرد است که با 2000 قطعه ماهی خاویاری یکدست ماده و شناسنامه‌دار تا دو دسال دیگر به خاویاردهی می‌رسند. این میزان تولید می‌تواند بازارهای صادراتی مناسبی نیز فراهم کند.

منبع : اقتصاد آنلاین

دیدگاه خود را بیان کنید