طرح شش ساله، برای افزایش تولید پایدار ماهیگیری در کشورهای در حال توسعه

یک‌شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۹ بازدید
طرح شش ساله، برای افزایش تولید پایدار ماهیگیری در کشورهای در حال توسعه

برنامه شش‌ساله با هدف افزایش تولید پایدار در حوزه آبزی‌پروری و ماهیگیران خرده‌پا، از سوی WorldFish (سازمان بین‌المللی، تحقیقاتی و غیرانتفاعی است که در حوزه شیلات و آبزی‌پروری و کمک به کاهش گرسنگی و فقر فعالیت می‌کند)، در کشورهای در حال توسعه راه اندازی شده است

به گزارش وب‌سایت undercurrentnews، این برنامه بر اساس اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد و با هدف کمک به فقیرترین ماهیگیران در جهان و برون‌رفت ماهیگیران از فقر است. همچنین تأکید بر توسعه بهبود نژاد و تغذیه ماهی، تقویت سیاست شیلات دولت‌ها و مسائل تغذیه ازجمله اهداف دیگر این برنامه به‌شمار می‌رود.

نایجل پرستون "Nigel Preston"، مدیرکل WorldFish، گفت: "شیوه‌های آبزی‌پروری پایدار کارآیی بالاتر آب، انرژی و خوراک را فراهم می‌کند، این در حالی است که ماهی تنها منبع غذایی حیوانی آب شور است که می‌تواند تأثیر قابل توجهی برای تولید سازگار با آب و هوا داشته باشد."

وی افزود: "این برنامه بلندپروازانه WorldFish، می‌تواند به افزایش موادغذایی و امرار معاش میلیون‌ها نفر از افراد آسیب‌پذیر جهان کمک کند."

صنعت آبزی‌پروری یک صنعت رو به رشد با بیش از ۱۰۰ میلیون نفر است که بیشتر آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند؛ به‌‌طوری که امرار معاش آنها به این صنعت وابسته است.

برای افزایش بازده، WorldFish قرار است برنامه طولانی مدت در راستای توسعه دانش و فناوری‌های جدید در بهبود نژادها، سلامت ماهی، خوراک آبزیان و شیوه‌های مدیریت، روی نژادهای تیلاپیا و کپور "carp"، انجام دهد.

پیش‌بینی می‌شود پنج میلیون خانوار تولیدکننده به‌طور مستقیم از این برنامه بهره‌مند شوند که با هدف افزایش تولید پایدار در برخی از فقیرترین کشورهای جهان به میزان ۴,۸ میلیون تن در سال خواهد بود.

WorldFish اعلام کرد شیلات در مقیاس کوچک، یک منبع حیاتی غذا و درآمد برای میلیون‌ها نفر خانواده فقیر به‌شمار می‌رود، اما مواردی همچون رشد جمعیت، تغییرات آب و هوا و سیاست‌های ضعیف، این صنعت را تهدید می‌کند.

سازمان مذکور در نظر دارد همراه با جوامع، در راستای توسعه بهبود شیلات انعطاف‌پذیر با نوآوری و ترویج منابع پایدار و یکسان و افزایش ماهی در برنامه‌های سلامت و سیاست‌های توسعه جوامع گام بردارد.

قرار است از طریق مدیریت مولد و عادلانه، ۳,۳ میلیون هکتار اکوسیستم در آفریقا، آسیا و اقیانوسیه، توسط این پروژه‌ها بازسازی و ترمیم شود

منبع : وب‌سایت undercurrentnews

دیدگاه خود را بیان کنید