توصیه های بهداشتی برای مقابله با بروز بیماری VHS در سطح مزارع پرورش ماهی

چهار‌شنبه ۱ دی ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۷۱ بازدید
توصیه های بهداشتی برای مقابله با بروز بیماری VHS در سطح مزارع پرورش ماهی

مسوول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با هشدار در زمینه احتمال شیوع بیماری 'وی.اچ.اس' در فصل سرما در سطح مزارع پرورش ماهی گفت: پرورش دهندگان ماهیان سردابی از دستکاری غذای ماهی خودداری کنند.

دکتر پگاه رستمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دستکاری غذای ماهی موجب استرس و حساس شدن ماهی به این بیماری می شود.
وی بر تغذیه با کیفیت و توصیه های ایمنی برای مقابله با بیماری تاکید کرد و ادامه داد: این بیماری کشنده تهدیدی برای ماهیان سردابی به ویژه قزل آلای رنگین کمانی است.

رستمی افزود: ماهی در هر سنی باشد در معرض ابتلا به این بیماری است ولی باید گفت که این بیماری مشترک نیست و برای انسان بی خطر است.
این مسوول با تاکید بر تلفات بالای ماهی در صورت ابتلا به 'وی.اچ.اس' ادامه داد: رعایت بهداشت و نکات قرنطینه ای تنها راه مقابله با بیماری است.
وی به پاره ای از نکات ایمنی اشاره کرد و اظهار کرد: خرید ماهی باید از مراکز زیرنظر دامپزشکی انجام شود و ضدعفونی کردن مزارع پرورشی قبل از ورود بچه ماهی الزامی است.
به گفته وی، در صورتی که دمای آب به کمتر از 14 درجه سانتی گراد برسد احتمال بروز بیماری افزایش می یابد و سعی شود تا اطلاع ثانوی از آوردن بچه ماهی به مزارع خودداری شود.
وی یادآور شد، برای تقویت سیستم ایمنی بدن ماهیان، مکمل های معدنی پروبیوتیک و ویتامین ها سفارش می شود.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید