همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
پس از چند سال از کم آبی دریاچه ارومیه و افزایش غلظت نمک، پر آب شدن مجدد آن باعث شروع دوباره زندگی آرتمیا در آبهای نیلگون این دریاچه شده است | |
آب دریاچه ارومیه از حدود سال ۱۳۷۶ به تدریج شروع به کم شدن کرد تا اینکه در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به کمترین میزان خود رسید و همین کاهش یافتن آب باعث افزایش غلظت نمک و از بین رفتن حیات در این دریاچه شد | |
افزایش شوری دریاچه ارومیه حیات آرتمیا به عنوان تنها موجود زنده این دریاچه را به سرعت تحت تاثیر قرار داد و تا مرز از بین رفتن کامل زندگی این موجود زنده پیش رفت اما با آبرسانی به دریاچه از طریق رهاسازی آب سدهای حوضه آبریز این دریاچه و لایروبی رودخانههای اصلی منتهی به دریاچه برای جلوگیری از پخش شدن و ورود آب به پهنه اصلی دریاچه و همچنین اتصال دو رودخانه اصلی تامین کننده آب دریاچه به یکدیگر جهت انتقال پرحجم آب، دوباره آب دریاچه ارومیه تا حدودی افزایش یافته و حرکات آتمیا درون آب دریاچه ارومیه مشاهده شده است آب دریاچه ارومیه در دو سال گذشته کمترین میزان خود یعنی مساحتی در حدود ۵۰۰ کیلومتر مربع و پایین آمدن تراز آن از سطح آبهای آزاد به ۱۲۷۰٫۰۴ متر را تجربه کرد که با اقدامات موثر اکنون مساحتی در حدود ۳ هزار کیلومتر مربع از دریاچه ارومیه زیر آب رفته و تراز دریاچه نیز به ۱۲۷۱٫۰۸ متر رسیده است. مشاهده حرکات آرتمیا به صورت زنده درون دریاچه ارومیه نوید آن را میدهد که با احیای دریاچه ارومیه چرخه زندگی این موجود زنده تکمیل شده و بتوان از مزایای موجودیت آن استفاده کرد.
آرتمیا چیست؟ آرتمیا تنها موجود زنده دریاچه ارومیه از خانواده سخت پوستان است که میتواند در آب غلیظ و شور زندگی و از جلبکهای موجود دریاچه تغذیه کند. این جاندار شاخصترین موجود زنده دریاچه است که غذای اصلی پرندگان را تشکیل میدهد و بیشترین منبع غذایی برای ماهیان خاویاری است. این جاندار تکسلولی با شرایط آب شور دریاچه ارومیه سازگاری پیدا کرده است و هم میتواند زنده زایی و هم تخمگذاری کند. البته در شرایطی که استرس محیطی نباشد این جاندار زنده زایی میکند. آرتمیا سخت پوست فیلتر کننده غیر انتخابی است که کلیه ذرات کمتر از ۵۰ میکرون را تغذیه و در آبهای بسیار شور زندگی میکند و هیچگونه وسیله دفاعی ندارد. در ابتدا از این موجود به عنوان غذای ماهیان اکواریومی استفاده میشد ولی بعداً با پی بردن به اهمیت آن در تغذیه لارو تازه تفریخ یافته انواع آبزیان، کاربرد آن در این زمینه به طور جدی مورد توجه قرار گرفت به طوریکه امروزه در صنعت آبزی پروری خصوصاً پرورش میگو به صورت اجتناب ناپذیری با آرتمیا پیوند خورده است و آرتمیا علاوه بر اینکه یک منبع غذایی با ارزش است دارای خصوصیات و ویژگیهای فراوانی است که هم برای پرورش دهنده و هم برای آبزیان بی نهایت مهم است آرتمیا اورمیانا یکی از هفت گونه شناخته شده آرتمیای دو جنسی در جهان است، ارزش غذایی آن در حد مطلوب است و دارای بیش از ۵۲ درصد پروتئین و چهار درصد چربی است و ترکیب و میزان اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن در حدی است که نیازهای آبزیان آبهای شیرین را به طور کامل برآورده میسازد. از این موجود زنده میتوان به صورت مستقیم یا پس از منجمدکردن و یا خشک کردن به عنوان یک خوراک پروتئینی مغذی برای پرورش انواع ماهیان، میگوها و خرچنگهای آب شیرین استفاده کرد و یا میتوان پس ازغنی سازی برای پرورش ماهیان و میگوهای آب شور به کار برد. خشک شدن آب دریاچه ارومیه و افزایش بیش از حد شوری برمیزان تولید مثل آرتمیا تاثیر منفی میگذارد به گونهای که هم اکنون در اثر شرایط بحرانی دریاچه ارومیه تعداد آرتمیا از ۲۰ الی ۲۲ عدد تخم و توده زنده در هر لیتر به یک الی دو عدد در هر لیتر رسیده است. در حال حاضر غلظت نمک در دریاچه ارومیه به بالای ۳۴۰ گرم برلیتر رسیده در حالیکه در شرایط عادی باید شوری آب دریاچه به ۱۵۰ میلی گرم در لیتر و تعداد آرتمیا نیز به ۸ الی ۱۵ عدد در لیتر برسد اما شرایط فعلی آب دریاچه به حالت فوق اشباع در آمده که در این شرایط آرتمیا نمیتواند زاد ولد کرده و حیات خود را ادامه دهد منبع : افکار نیوز |