افزایش سرانه مصرف ماهی در جهان

شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۶ بازدید
افزایش سرانه مصرف ماهی در جهان
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که مردم جهان گرایش بیشتری نسبت به استفاده از ماهی در رژیم غذایشان پیدا کرده‌اند

سازمان ملل طی گزارشی از افزایش تمایل مردم سراسر جهان به خوردن ماهی خبر داد.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در حالی مردم در سراسر جهان گرایش به خوردن ماهی بیشتر پیدا کرده‌اند که مصرف سرانه ماهی با ۲۰ کیلوگرم در سال برای نخستین‌بار در سال ۲۰۱۴ در صدر موادغذایی مورد مصرف مردم جهان قرار گرفت.

بر اساس برآوردهای اولیه که در گزارش روز گذشته(پنج‌شنبه) سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل(فائو) منتشر شده است این افزایش مصرف ماهی در سال ۲۰۱۵ نیز ادامه پیدا کرده است و این افزایش مصرف به نظر می‌رسد با رشد جمعیت و افزایش درآمد و پدیده شهرنشینی و بهبود در منابع ذخایر ماهی در ارتباط مستقیم بوده است.

با توجه به این گزارش، وضعیت شیلات و آبزی پروری جهانی در سال ۲۰۱۶، مصرف جهانی سرانه ماهی به طور متوسط ​​از ۹.۹ کیلوگرم (۲۱.۸ پوند) در سال ۱۹۶۰ به ۱۴.۴ کیلوگرم (۳۱.۷ پوند) در سال ۱۹۹۰ افزایش یافته است.

این میزان در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۱۹.۷ کیلوگرم (۴۳.۳ پوند) و در سال ۲۰۱۴، در حدود ۲۰.۱ کیلوگرم (۴۴.۲ پوند) برآورد شده است.

مدیر کل فائو(FAO) «خوزه گرازیانو دا‌سیلوا» در این رابطه گفت که در حال حاضر پرورش ماهی و یا آبزی پروری -با استفاده از شیوه ساحلی و یا استخر به منظور بالابردن گونه‌های آب شیرین و آب شور - نیمی از مصرف ماهی مردم جهان را تامین می‌کند.

طبق این گزارش، چین با تولید ۶۰ درصد از پابزی‌پروری جهان نقش مهمی در رشد پرورش ماهی بازی کرده است.

کل تولید جهانی از ماهیگیری در سال ۲۰۱۴ در حدود ۹۳میلیون ۴۰۰ هزارتن بود که از این میزان ۸۱.۵ میلیون تن از آب‌های دریایی و ۱۱.۹ میلیون تن از آبهای داخلی تولید شده است.

بر اساس این گزارش بعد از چین، اندونزی،ایالات متحده و روسیه در رتبه‌های بعدی بیشترین کشورهای تولیدکننده این ماده غذایی غنی قرار دارند

منبع : تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید