امنیت شغلی ۱۴۰۰ کارگر صیاد گلستانی در خطر است /گ

شنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۹۹ بازدید
امنیت شغلی ۱۴۰۰ کارگر صیاد گلستانی در خطر است
عضو هیئت مدیره اتحادیه صیادان استان گلستان از تهدید امنیت شغلی ۱۴۰۰ کارگر صیاد ماهی گلستانی به دلیل 'گسترده شدن فعالیت صیادان غیر مجاز خبر داد

«امان کلگی توماج» در این باره گفت: در استان گلستان ۱۴۰۰ صیاد در دو بندر «پره ترکمن» و «پره کومیش تپه» درقالب ۲۱ شرکت تعاونی فعالیت دارند که طی یک سال گذشته امنیت شغلی آنان به دلیل گسترش فعالیت صیادان غیر مجاز تهدید شده است.

این فعال کارگری با بیان اینکه این موضوع سال گذشته باعث شد فعالیت تعدادی از شرکتهای صیادی با تعداد زیادی کارگر در استان گلستان متوقف شود در ادامه افزود: اصلیترین مشکل صیادانی که به صورت قانونی زیر نظر اتحادیه صیادان استان گلستان کار می‌کنند همین است که برخی افراد به صورت غیر قانونی و به شیوه‌های غیر معمول و نادرست حتی در فصول خارج از صید ماهی صیادی می‌کنند بطوری که این شیوه غیر قانونی صید هم باعث از بین رفتن آبزیان دریایی وهم زمینه بیکاری صیادان مجاز را فراهم می‌کند.

به گفته این فعال حقوق صنفی کارگران صیاد، طبق قانون شروع کار صیادان مجازاین استان هر ساله از بیستم مهر ماه آغاز وتا بیستم فروردین ماه سال بعد پایان می‌پذیرد اما افرادی که مجوز صیادی ندارند علارغم انجام دادن صید خارج فصل و همچنین صیادی در مناطق ممنوعه مانع کارکردن صیادان مجاز در فصول صیادی می‌شوند.

به گفته وی، این اقدام متخلفان باعث شده تا آبزیان مولد همانند ماهی قبل از فصل تخم ریزی صید شوند و زیستگاه‌های آن‌ها به علت استفاده از ادوات و روش‌های غیر مجاز صید توسط سودجویان تخریب شود.

طبق اظهارات وی به نظر می رسد که برای امسال وضعیت ذخایر دریایی بویژه ذخیره ماهی خوب نباشد و برای همین میزان صید به نسبت قبل کمتر شده باشد.

این فعال صنفی تصریح کرد: با توجه به بالارفتن هزینه‌ها، در مجموع صیادی برای صیادان یک شغل درآمدزا به حساب نمی‌آید اما در عین حال صیادان ناچارند برای تامین معاش خانواده‌های خود به این شغل اجدادی ادامه دهند.

توماج ادامه داد: آینده شغلی صیادان به واسطه فعالیت چهار فصله صیادان غیر مجاز، گرانی ادوات صید و بالا بودن هزینه‌های جاری در خطر نابودی است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه صیادان استان گلستان با بیان اینکه برای پیشگیری از این موضوع نامه نگاریهای زیادی با برخی مسئولان ارگان‌های مرتبط همچون وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات صورت گرفته است، ادامه داد: مسئولان واحد حفاظت از ذخایر آبزیان در اداره شیلات که مسئولیت برخورد با صیادان غیر مجاز را در دریا دارد در پاسخ به مشکلاتمان می‌گویند توانایی مقابله با صیادان غیر مجاز را به سبب کمبود نیروی انسانی وامکانات لازم نداریم.

او گفت: چندین سال است که به دلیل بی‌توجهی برای حفاظت از ذخایر دریا روز به روز شاهد کاهش صید وصیادی هستیم که طبیعی است با توجه به وضعیت موجود وگرانی سوخت و ادوات صید چاره‌ای جز‌‌‌ رها کردن شغل خود نداریم.

او در خاتمه گفت: کاهش ذخایر دریایی و افزایش هزینه‌های صید از جمله افزایش سرسام‌آور نرخ سوخت، ادوات و تجهیزات صیادی و شنارو‌ها و... فشار مضاعفی را بر صیادان وارد می‌سازد و در این شرایط صیادان بدون حمایت دولت امکان ادامه به شغلشان را ندارند

منبع : ایلنا

دیدگاه خود را بیان کنید