همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵
۰ نظر
۱۰۴ بازدید
طی چند سال اخیر با افزایش واردات ماهیان بی کیفیت تیلاپیا به کشور، آسیب جدی به تولیدکنندگان ماهیان قزل آلا وارد شده است | |
اگر چه ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی ظرفیت و پتانسیل بالایی در تولید آبزیان دارد اما تغییر ذائقه ایرانی ها به سمت ماهیان کم کیفیت وارداتی، فتیله تولید را خاموش کرده است. |
|
آرش نبی زاده مدیر عامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی با اشاره به وضعیت تولید قزل آلا اظهار داشت:تولید بالغ بر 150 هزار تن قزل آلا در سه سال گذشته در نوع خود بی نظیر بوده اما متاسفانه به سبب بروز بیماری در مزارع تولیدی ، این میزان رو به کاهش است. وی گفت: هم اکنون تولید قزل آلا با کاهش 40 الی 45 درصدی از مرز 150 هزار تن به 80 هزار تن رسیده است.
نبی زاده در خصوص دلایل شیوع بیماری در مزارع قزل آلا تصریح کرد: واردات تخم چشم زده، نبود زیر ساخت های لازم ، عدم اصلاح ژنتیک تخم چشم زده و نهاده های اولیه برای تولید بچه ماهی ،شیوع بیماری در مراکز را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: از سال 92 به بعد عملکرد ضعیف سازمان دامپزشکی و نبود نظارت دقیق بر واردات تخم چشم زده، ورود بیماری VHS به مزارع قزل آلا را به همراه داشته است و اگرچه سازمان دامپزشکی وجود این بیماری در مزارع را خارجی نمی داند اما معتقدیم که منشا آن خارجی است.
مدیر عامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی با اشاره به اصلاح ساختار بیان کرد: شیوع بیماری VHS در مزارع قزل آلا و به دنبال آن اعتراضات تولید کنندگان، سازمان دامپزشکی را وادار به اصلاح ساختار و به روز رسانی آزمایشگاه ها نمود .
*** واردات تخم چشم زده کنترل خواهد شد
وی افزود: هم اکنون نیز امکان خطا تا حدودی در آزمایشگاه ها وجود دارد که بخشی از این آسیب ها ناشی از عدم هماهنگی با اتحادیه است که امیدواریم با برنامه ریزی های دقیق و استفاده از کد شناسه و تفاهم نامه بهداشتی این مشکلات را مرتفع نماییم.
نبی زاده با اشاره به واردات تخم چشم زده عنوان کرد: با توجه به شرایط سخت پیش روی واردات تا حدودی جلوی این امر گرفته شده چرا که واردات بی قید و شرط تخم چشم زده تولید را از روال عادی خارج کرده است.
وی با اشاره به عوامل کاهش تولید قزل آلا در سال های گذشته بیان کرد: طی چند سال گذشته عواملی از قبیل نوسانات قیمت، شیوع بیماری ، عدم حمایت از تولیدکنندگان و واردات تیلاپیا ضربه مهلکی به تولید وارد نموده به طوریکه هم اکنون تولیدکنندگان با حداکثر 40 درصد ظرفیت مزارع به تولید ادامه می دهند.
مدیر عامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی با بیان اینکه سازمان شیلات در زیان تولیدکنندگان دخیل است، عنوان کرد: صدور مجوزهای پی درپی بدون رعایت مسائل بهداشتی و نظام مهندسی در شیوع بیماری و به دنبال آن زیان تولیدکنندگان تاثیر بسزایی دارد.
*** مزارع غیر مجازقزل آلا باید تعطیل شود
نبی زاده در ادامه یادآور شد: مزارع غیر مجاز به سبب عدم پرداخت هزینه های خاص و گرفتن مجوز برای مسائل بهداشتی فعال تر از مزارع مجاز به تولید خود ادامه می دهند و این امر موجب شده تا کالای بی کیفیت به بازار عرضه کنند.
مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی ادامه داد: سازمان دامپزشکی و شیلات به دنبال اعتراضات تولیدکنندگان درخصوص کیفیت نامطلوب برخی ماهی های موجود در بازار ، از استدلال های بی اساس مبنی بر نبود ابزارهای لازم صحبت به میان می آورند و این درحالیست که سازمان شیلات و دامپزشکی نیز بایستی با نظارت های لازم، مزارع غیر مجاز تولیدی را تعطیل نمایند و یا در یک پروسه مدت دار آنها مجوز دار شوند.
نبی زاده با بیان اینکه سازمان شیلات باید نظارت بر عرضه محصول و بازار را جدی بگیرد، بیان کرد: سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی برای جلوگیری از شیوع بیماری و ایجاد انگیزه در بین تولیدکنندگان بایستی روی واردات تخم چشم زده و صادرات محصول پیگیری های لازم را به عمل آورد.
وی در ادامه بیان کرد: تولیدکنندگان تخم چشم زده باید با کشورهای پیشرو در این خصوص وارد مذاکره شوند به طوریکه مزارع خود را مستقیم به شرکتهای خارجی وصل نمایند.
*** فرآوری محصول از عمده مشکلات تولید کنندگان از دیرباز
مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی گفت: بحث فرآوری از مشکلات عمده تولیدکنندگان قزل آلا به شمار می رود چرا که از 30 الی 35 سال گذشته قزل آلا تنها به صورت سنتی در بازار عرضه می شود از این رو لازم است که روی فرآوری محصول کارجدی شود به طوریکه با شناسایی ذائقه و سلایق بازارهای هدف به این امر بپردازند.
*** واردات تیلا پیا تیرخلاصی به تولیدکنندگان
نبی زاده با اشاره به واردات تیلاپیا بیان کرد: طی سال های اخیر به دنبال افزایش واردات ماهیان بی کیفیت تیلاپیا در مقایسه با قزل آلا آسیب جدی به این صنعت وارد شده که این امر نگرانی هایی برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.
وی ادامه داد: با توجه به سود جویی برخی افراد در واردات تیلا پیا، تولیدکنندگان قزل آلا از وزیر جهاد کشاورزی تقاضا دارند تا از واردات این گونه ماهیان به هر نحوی جلوگیری نماید و یا شرط صادرات قزل آلا در ازای واردات تیلا پیا را اجرایی کند تا در ازای واردات بی حد و حصر تیلاپیا ضربه ای به تولیدکنندگان وارد نشود.
نبی زاده اظهار داشت: با توجه به آنکه به دنبال خسارت وارده به مزارع هیچ گونه حمایتی از تولیدکنندگان صورت نگرفته ،از سازمان شیلات انتظار داریم به عنوان متولی به این امر توجه نماید.
*** توجه به پرورش ماهی در قفس، فرار روبه جلو است
مدیر عامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی با اشاره به اقدامات شیلات در پرورش ماهی درقفس تصریح کرد: با وجود مشکلات متعدد تولید، سازمان شیلات به بحث های جدیدی ورود یافته به طوریکه اعتبارات بسیاری را دراین خصوص به کار گرفته و این درحالیست که این امر تنها فرار روبه جلو است چرا که با ادامه این روند تولیدکنندگان دیگر قادر به تولید نخواهند بود که با توجه به اعتراضات مکرر تا کنون حمایتی در این خصوص به عمل نیامده است.
منبع : باشگاه خبرنگاران
|