برداشت خیارهای دریایی بزودی از آبهای عمان آغاز می‌شود

دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۱۲۶ بازدید
برداشت خیارهای دریایی بزودی از آبهای عمان آغاز می‌شود
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلات از پایش میزان ذخایر خیار دریایی در آبهای ساحلی دریای عمان خبر داد و خاطرنشان کرد: بزودی پروژه تکثیر و رها سازی این گونه آبزی همزمان با برداشت آن درحجم انبوه جهت صادرات آغاز خواهد شد.

دکتر محمد پورکاظمی از همکاری کارشناسان چینی در انجام این پروژه خبر داد و گفت: از آنجا که چینی‌ها از تجربه بالایی در امر صید و پرورش خیارهای دریایی برخوردار هستند، لذا با بهره گیری از کارشناسان چینی و انتقال تجربیات آنها سعی کرده‌ایم در سریعترین زمان ممکن بتوانیم به بهره‌برداری از خیارهای دریایی عمان اقدام کنیم.

وی در ادامه اظهار داشت: این پروژه از اواسط سال گذشته در مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار آغاز شده و با همکاری سازمان شیلات ایران در حال اجراست.

این مقام مسؤول در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اذعان داشت: پس از اتمام پایش کامل ذخایر خیارهای دریایی و برآورد کلی از میزان داشته‌های آن می‌توان نسبت به مقدار برداشت بدون آسیب رساندن به محیط زیست اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه از سال گذشته پروژه برآورد ذخایر خیارهای دریایی در آبهای عمان آغاز شده است، تاکید کرد: هم اکنون برآورد کلی از میزان ذخایر خیار دریایی در آبهای چابهار انجام شده و گزارش آن نیز به سازمان شیلات ایران ارائه شده است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اظهار کرد: این پروژه باید در آبهای استان هرمزگان نیز صورت گیرد تا بتوانیم برآورد کلی از میزان ذخایر خیارهای دریایی در آبهای هرمزگان به منظور انجام برنامه ریزی‌های لازم جهت برداشت و حفظ ذخایر آن داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه این امر به صورت مرحله‌ای صورت خواهد گرفت، بیان کرد: هدف کلی از اجرای این پروژه‌ها ، برداشت خیار دریایی به حجم زیاد از آبهای جنوبی کشور به ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.

این مقام مسؤول در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی همچنین از ایجاد مرکز تکثیر، تولید و فرآوری خیار دریایی در چابهار خبر داد و گفت: این امر در آینده نزدیک با همکاری بخش خصوصی تحقق خواهد یافت که امیدواریم با بازده اقتصادی مناسب آن شاهد تقاضای بیشتر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ورود به این بخش از صنعت شیلات کشور باشیم.

دکتر پورکاظمی بر ضرورت تکثیر و رهاسازی خیارهای دریایی در آبهای جنوبی به منظور حفظ ذخایر این گونه آبزی همگام با برداشت آن تاکید کرد و اظهار داشت: هم اکنون در چین سالانه میلیون‌ها خیار دریایی در دریاها رهاسازی می‌شود.

به گفته وی، این خیارهای دریایی رهاسازی شده پس از گذشت دو سال قابل برداشت هستند که همین امر سالانه سود اقتصادی بسیار خوبی را عاید صیادان چینی می‌کند.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان اینکه زمین‌های مورد نیاز برای کشت خیار دریایی در کف دریا خواهد بود، اظهار داشت: این موجود دریایی برای رشد نیازمند بستر طبیعی دریا است تا بتواند رشد خوبی داشته باشد.

وی اذعان داشت: پس از برداشت انبوه خیارهای دریایی بهترین سود حاصل از آن، صادرات خیارهای دریایی به کشورهای جنوب شرق آسیا و چین است.

دکتر پورکاظمی تاکید کرد: هم اکنون در کشورهای مذکور خیار دریایی به صورت پودر شده در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای فراوانی دارد.

وی همچنین به علاقه مندی برخی کشورهای عربی برای استفاده از خیار دریایی در طبخ برخی از غذاها خبر داد و گفت: بنابراین می توان صادرات این گونه آبزی به کشورهای عربی را نیز در دستور کار قرار داد.

خیار دریایی یکی از رده‌های خارپوستان است. این جانور بدنی چرم‌گون دارد و بیشتر در کف دریاها زندگی می‌کنند. نامگذاری این جانوران بخاطر شکل خیارمانندشان است.خیار دریایی حیوان خزنده‌ای است که به آهستگی بر روی گلسنگ‌ها یا صخره‌ها می‌خزد و تکه‌های غذا را از محیط اطراف جمع کرده و مصرف می‌کند دستهای او مایع چسبنده‌ای ترشح می‌کند که جمع آوری غذا از روی زمین را برای او آسان می‌کند پاهای ردیفی قرمز روشن و مجموعه دستهای تغذیه کننده بنفش و زرد بسیاری از گونه‌های خیار دریایی برای استتار مناسب نیستند

منبع : ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید