معضل فعالیت صیادان غیرمجاز در خوزستان

چهار‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۷۶ بازدید
معضل فعالیت صیادان غیرمجاز در خوزستان
مدیر کل شیلات خوزستان با اشاره به افزایش میزان صید در سال‌های اخیر گفت: منابع ما توان تحمل فشارهای بیشتر در زمینه صید را ندارند، بنابراین باید ساماندهی صیادان غیرمجاز در دستور کار قرار بگیرد.

نبی الله خون میرزایی در جلسه ستاد توسعه شیلات که روز گذشته، 19 مردادماه در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه این ستاد از دو سال گذشته به منظور هماهنگی میان دستگاه‌های ذیربط شیلات تشکیل شد، اظهار کرد: در این مدت هماهنگی‌های خوبی میان دستگاه‌های مرتبط با شیلات به وجود آمده است و اکنون نزدیک به 37 هزار صیاد فعال در استان وجود دارد.

وی افزود: طبق آخرین یافته‌ها جهتگیری صنعت شیلات در دنیا به سمتی سوق یافته که 60 درصد به صورت آبزی پروری و 40 درصد در قالب صید انجام می‌شود اما در ایران این موضوع به صورت معکوس است که این امر حاکی از تحمیل فشار به منابع آبزیان است و به طوری که در سال گذشته 9 درصد بیشتر از میزان پیش بینی شده، صید انجام شد.

خون میرزایی ادامه داد: این امر منجر به کاهش گونه‌های آبزیان خواهد شد و آینده گونه‌ها را به خطر خواهد انداخت و همچنین آینده شغلی جامعه صیادان را با مخاطره مواجه خواهد کرد.

وی با بیان اینکه منابع استان توان تحمل فشار صید بیشتری ندارند، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش گرایش به صید، صید بیشتر از منابع استان امکان پذیر نیست زیرا منابع ما ظرفیت زیادی ندارند. بنابراین باید راهکارهای دیگری برای اشتغالزایی صیادان غیرمجاز ارائه شود زیرا در حوزه صید دیگر امکان تحمیل فشار بیشتر بر منابع وجود ندارد.

خون میرزایی، فعالیت صیادان غیرمجاز در هندیجان، آبادان، خرمشهر، شادگان، هویزه و ماهشهر را معضل اجتماعی دانست و بیان کرد: باید ساماندهی صیادان غیرمجاز در دستور کار قرار بگیرد. ما پیشنهادهایی برای سرمایه گذاری های اشتغالزا در شهرستان های مذکور داریم و بنابراین از استاندار می خواهیم که از طریق فرمانداران و نمایندگان مجلس به ساماندهی صیادان استان کمک کند.

خون میرزایی با بیان اینکه در شهرستان شادگان در راستای ساماندهی صیادان غیرمجاز و کاهش تحمیل فشار صید بر منابع می توان به سمت پرورش ماهی و میگو و استفاده از ظرفیت تالاب شادگان سوق پیدا کرد، گفت: در آبادان نیز می توان پرورش ماهی در قفس را فعال کرد و یا ظرفیت های باقیمانده پرورش ماهی در چوئبده را به کار گرفت.

وی با اشاره به طرح 1000 هکتاری ماهی در قفس شهرستان هویزه اظهار کرد: این طرح در سنوات گذشته با وجود دستیابی به پیشرفت فیزیکی 95 درصد و اقدامات وزارت نفت و خشکسالی و کمبود آب متوقف شد و به همین دلیل مورد بهره برداری قرار نگرفت. تکمیل و فعال کردن این طرح مستلزم ایجاد یک منبع جدید آب است که این امر نیز به مطالعاتی احتیاج دارد.

خون میرزایی در خصوص طرح پرورش ماهی در قفس در دریاچه سد مارون که توسط شرکت نصر میثاق به نمایندگی شرکت جهاد نصر در دست بررسی است، عنوان کرد: این طرح به صورت پایلوت انجام می‌شود و مقرر شده تا ظرفیت 200 تنی طرح مذکور به 400 تن افزاش یابد.

وی ادامه داد: همچنین طرح پرورش ماهی در دریا در محدوده شهرستان هندیجان طرح دیگری است که اجرای آن به شرکت نصر میثاق واگذار شده و با توجه به اینکه مطالعات اداره کل شیلات در این زمینه تکمیل نشده بود، مشاور شرکت نصر میثاق کارهای مطالعاتی را به موازات انجام می‌دهد.

خون میرزایی اظهار کرد: شرکت نصر میثاق و مشاور این شرکت خواستار استمهال به مدت سه ماه شدند تا در این مدت کار خود را تکمیل کنند و در صورت امکان ظرفیت 500 تنی طرح مذکور را به ظرفیت 2000 تنی ارتقاء دهند؛ این طرح اکنون در مرحله جانمایی و مطالعات پرورش ماهی در عمق 20 کیلومتری ساحل قرار دارد.

وی در خصوص سند توسعه شیلات استان خاطرنشان کرد: به علت خوب نبودن پیشرفت تدوین این سند شرکت مشاور "آساراب" تا پایان ماه جهت تکمیل و ارائه این طرح مهلت دارد.

منبع : ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید