صادرات ۱۵ هزار تنی آبزیان در سه ماه ابتدای سال

شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۰ بازدید
صادرات ۱۵ هزار تنی آبزیان در سه ماه ابتدای سال
از ۱۵ هزار تن آبزیان صادرشده از کشور، هفت‌هزار تن مربوط به قزل‌آلا و کپورماهیان است و هشت‌هزار تن مابقی را ماهیان غیرمأکولی همچون ریبون‌ماهی، مرکب، گربه‌ماهی و یال‌اسبی تشکیل می‌دهد

علی اکبر خدایی دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران گفت: صادرات کل آبزیان در سه ماهه ابتدایی سال جاری به رقم ۱۸ هزار تن رسیده است، در حالی که در سال گذشته میزان صادرات ۱۲ هزار و ۴۰ تن بود.

خدایی افزود: در مقایسه با سال گذشته صادرات آبزاین از نظر وزنی از رشد ۴۶ درصدی و از لحاظ ارزشی از رشد ۱۷ درصدی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: ارزش آبزیان صادرشده در سه ماهه ابتدای امسال ۴۵,۵ میلیون دلار برآورد شده است، در حالی که سال گذشته رقمی معادل ۳۸.۵ میلیون دلار بود.

خدایی ادامه داد: به‌دلیل صادرات کلیه میگوی ذخیره‌شده در انبارها، میزان صادرات این آبزی از کاهش برخوردار است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته میزان صادرات میگو ۹۵۰ تن بود، اما در سه ماهه ابتدای امسال به ۴۱۰ تن رسیده است.

خدایی یادآور شد: صید دریایی بوشهر از چهارم مردادماه و صید پرورشی نز از اواخر تیرماه آغاز شده و هنوز به پیک برداشت نرسیده‌ایم.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران تأکید کرد: از ۱۸هزار تن آبزیان صادرشده، ۱۵ هزار تن آن را ماهیان مأکول و غیرمأکول تشکیل می‌دهد.

وی اظهار داشت: هفت‌هزار تن از این صادرات را ماهیان کپور و قزل‌آلا تشکیل می‌دهد و هشت‌هزار تن آن شامل ماهیان غیرمأکولی چون ریبون‌ماهی، مرکب، گربه‌ماهی، یال‌اسبی و... است.

خدایی همچنین گفت:‌ماهیان میکتوفیده جزو ماهیان غیرخوراکی هستند که بیشتر در کارخانه‌های پودر ماهی به مصرف می‌رسد.

وی از صادرات خرچنگ رودخانه ارس خبر داد و افزود: سالانه بین ۱۰ تا ۶۰ تن خرچنگ صادر می‌شود که تا سه ماهه ابتدایی امسال حدود ۱۵ تن از این آبزی صادر شده است.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران از تراز مثبت واردات خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال جاری میزان واردات در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشته است؛ به‌گونه‌ای که واردات ۱۶ هزار تنی تاکنون به ثبت رسیده است.

خدایی ادامه داد: آبزیان وارداتی بیشتر تیلاپیا و سالمون و تن‌ماهیان است.

وی تصریح کرد: ماهی غذای سلامتی است، اما به‌دلیل کاهش واردات، برخی کارخانه ها در حالت نیمه‌تعطیل قرار دارند.

خدایی یادآور شد: در صورت ادامه کاهش واردات، تعطیلی کارخانه‌ها، گران شدن ماهیان کنسروی و بیکاری را شاهد خواهیم بود.

وی از پیگیری شرکت‌های روسی برای حل مشکل صادراتی قزل‌آلا خبر داد و تأکید کرد: با وجود آنکه سازمان دامپزشکی پیگیر است قزل‌آلا را در فهرست سبز قرار دهد، شرکت‌های روسی نیز برای تسریع این موضوع در تلاش هستند.

خدایی در پایان اظهار داشت: آبزیان ایرانی به‌ویژه میگو و قزل‌آلا از سوی روس‌ها دارای مشتریان خاص است و امیدواریم هرچه سریع‌تر روند صادراتی آنها تسریع شود.

منبع : میزان

دیدگاه خود را بیان کنید