اشتغال 2300 نفر در مراکز و مزارع تکثیر و پرورش آبزیان آذربایجان غربی

چهار‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۹ بازدید
اشتغال 2300 نفر در مراکز و مزارع تکثیر و پرورش آبزیان آذربایجان غربی

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: در 408 مرکز و مزرعه تکثیر و پرورش آبزیان و همچنین منبع آبی فعال در سطح استان، حدود2300 نفر به آبزی پروری اشتغال دارند.

معصوم فصیح با بیان این مطلب افزود: آبزیان تولیدی در استان از تنوع ویژه‌ای برخوردار بوده و شامل 4 گونه ماهیان گرمابی، ماهی قزل آلا و بیش از 10 گونه بومی با ارزش از جمله ماهی سوف و ماش است.

وی اتمام مطالعات و احداث تاسیسات زیربنایی مجتمع بزرگ سردابی آغ چای در شهرستان چایپاره با استفاده از آب خروجی سد آغ چای باظرفیت تولید 400تن ماهی قزل آلا و اشتغالزایی 100نفر به صورت مستقیم و 100نفر به طور غیرمستقیم و همچنین اجرا و اتمام مطالعات مربوط به شناسایی مناطق مستعد آبزی پروری 7 شهرستان استان شامل شهرستان های چایپاره، پلدشت، سردشت، سلماس ، تکاب، ارومیه و شاهین دژ توسط 7 مشاور عالی آبزی پروری از سال 92 و با اعتباری بالغ بر 2100 میلیون ریال را از اهم پروژه ها و فعالیتهای شاخص مدیریت شیلات و آبزیان استان عنوان کرد.

فصیح با بیان اینکه شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس مختص استان آذربایجان غربی بوده و در ارزآوری و اشتغالزایی در منطقه محروم و مرزی پلدشت نقش مهمی دارد، اضافه کرد: استحصال و صادرات شاه میگوی دراز آب شیرین از سد ارس به کشورهای اروپایی از جمله فرانسه ،آلمان، ایتالیا و همچنین ارمنستان توسط 6 شرکت بهره بردار و با نظارت کامل مدیریت شیلات و آبزیان انجام میگیرد.

وی تصریح کرد: یکی از فعالیتهای شاخص استان اجرای موفق پروژه پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی فسندوز با هدف الگوسازی برای احیا مجتمع 2000هکتاری گرمابی فسندوز ، جذب سرمایه گذار و توسعه پرورش آرتمیا در اراضی شور و لم یزرع حاشیه دریاچه ارومیه است.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: سرانه مصرف ماهی در دنیا به ازای هر نفر 20 کیلوگرم و در ایران 10.6 کیلوگرم است و این استان با سرانه 6.62 کیلوگرم به ازای هر نفر نسبت به میانگین کشوری آمار پایینی دارد.

وی از برگزاری سومین جشنواره طبخ آبزیان با هدف ترویج و بالا بردن سرانه مصرف ماهی در استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، سومین جشنواره طبخ آبزیان روز دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه از ساعت 14 الی 18 در محل دائمی نمایشگاه های بین‌المللی ارومیه ( سالن شماره سه ) واقع در پارک جنگلی ارومیه برگزار خواهد شد.

نحوه تزئین، مزه، کیفیت و صرفه اقتصادی از جمله معیارهای داوری این جشنواره یک روزه خواهد بود

منبع : ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید