نخستین جشنواره صید و صیادی در روستای طیس چابهار برگزار شد

جمعه ۲۴ شهریور ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۷ بازدید
نخستین جشنواره صید و صیادی در روستای طیس چابهار برگزار شد

نخستین جشنواره صید و صیادی با حضور صیادان، تعاونی های صیادی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد و شماری از مسئولان محلی امروز/پنجشنبه/ در باغ ملی روستای طیس چابهار برگزار شد.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار در حاشیه این آیین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین جشنواره صید و صیادی همزمان با آغاز فصل صید در روستای طیس این شهرستان برگزار شد.
مهدی آبروش از همکاری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان، دهیاری، شورای اسلامی روستای طیس و سازمان منطقه آزاد چابهار قدردانی کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از 270 میلیارد ریال برای ایجاد زیرساخت های روستای طیس هزینه خواهد شد.
عبدالرحیم کردی افزود: برای ساماندهی روستای طیس مشارکت و همراهی مردم عامل اصلی موفقیت این طرح است.
وی ادامه داد: محله هایی که همکاری بهتری در زمینه بازگشایی و تعیین حریم معابر داشته باشند زودتر آسفالت و بهسازی خواهند شد.
وی بیان کرد: برای ایجاد اشتغال مردم روستای طیس برنامه های مختلفی انجام شده است.
وی گفت: همچنین شغل های خانگی برای زنان سرپرست خانوار این روستا برنامه ریزی شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: برگزاری جشنواره صید و صیادی فرصتی است تا از این قشر زحمتکش قدردانی شود.
نماینده مردم شهرستان های چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار داشت: توسعه زیرساخت ها، ایجاد امکانات آموزشی، بهداشتی، برق، بهسازی و زیباسازی، ساماندهی اسکله طیس، صدور سند مالکیت اراضی از آرزوهای دیرینه مردم این منطقه است.
عبدالغفور ایران نژاد بر لایروبی، روشنایی، ایجاد سایبان و ساماندهی اسکله صیادی، تاریخی و گردشگری طیس تاکید کرد و افزود: استانداری، اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان به تعهدات خود عمل کنند تا منطقه آزاد بتواند این اسکله را ساماندهی کند.
وی از مدیریت منطقه آزاد چابهار برای آغاز ساماندهی روستای طیس قدردانی کرد و گفت: باید این کار سرعت گیرد تا مردم بعد از سالها تحمل رنج و سختی زندگی راحتی داشته باشند.
به گزارش ایرنا روستای تاریخی طیس با قدمت بیش از 2 هزار و 800 سال، حدود هشت هزار و 400 نفر جمعیت دارد که مردم آن از راه صید و صیادی امرار معاش می‌ کنند.
11 بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر طیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعالند.
930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قایق صید و صیادی با حدود 24 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند وهمچنین 107 واحد صنایع شیلاتی در نوار ساحلی وجود دارد.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید