بزرگ‌ترین بندر ماهیگیری خاورمیانه در عمان راه‌اندازی می‌شود

دوشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۹ بازدید
بزرگ‌ترین بندر ماهیگیری خاورمیانه در عمان راه‌اندازی می‌شود

کل تولید ماهی عمان به رشد ۵,۴ درصد و به حجم ۲۷۰ هزار و ۸۶۳ تن در سال گذشته رسید که نسبت به ۲۵۷ هزار و یک تن در سال ۲۰۱۵ با افزایش روبه‌رو شد که این موضوع به‌دلیل میزان رشد در صید ماهیگیری سنتی روی داد

بخش ماهیگیری سنتی عمان ۱۹۹ میلیون و ۶۵۰ هزار ریال عمان (واحد پول عمان)، در سال ۲۰۱۶ به همراه داشته که نسبت به ۱۶۹ میلیون و ۴۲۰ هزار ریال عمان در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.

در بخش ماهیگیری ساحلی ۲۷۲۱ تن و با رشد ۳۴,۵ درصد نسبت به سال گذشته ثبت شده است. براساس گزارش اخیر عمان درباره میزان صید ماهی ، انتظار می رود تولید بخش آبزی پروری به دوبرابر و تا حجم ۵۰۰ هزار تن در سال تا سال ۲۰۲۰ برسد.

طرح کلی برای توسعه بخش شیلات در دوره ۲۰۱۳-۲۰۲۰، شامل گسترش ناوگان ، افزایش بنادر، توسعه بازارهای ماهی، حمایت ار ماهیگیران، توسعه آبزی پروری و افزایش بخش فرآوری ماهی و حمل و نقل است.

عمان با خط ساحلی طولانی حدود دو هزارو ۹۲ کیلومتر، دارای پتانسیل مناسبی برای توسعه بخش شیلات در بازارهای جهانی دارد.

این درحالی است که بخش شیلات یکی از بخش های مهم در تنوع بخشیدن منابع درآمد ملی، ایجاد فرصت های شغلی و اطمینان از محصولات با ارزش افزوده بالا است.

همچنین عمان امیدوار است که به ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار فرصت شغلی جدید تا سال ۲۰۲۰ دست یابد. در حال حاضر امرار معاش ۴۶ هزار نفر، به این بخش وابسته است.

این کشور در نظر دارد تا فرصت های جدید شغلی در بخش های مختلف، از جمله ماهیگیران، خدمه، کارخانه های فرآوری، شرکت های بازاریابی ماهی، تولید خوراک، سازمان های صادرات و مزارع آبزی پروری فراهم کند.

همچنین از دیگر موارد، تمرکز اصلی روی مدیریت بخش شیلات به روشی مناسب همراه با اجتناب از صید بی رویه است.

برای تقویت تولید ماهی، عمان در حال توسعه بزرگترین بندر ماهیگیری خاور میانه، با امکانات پردازش مواد غذایی دریایی و بسته بندی، امکانات برای ذخیره سازی مواد اولیه و انجماد برای صادرات در منطقه ویژه اقتصادی الدقم است.

بندر ماهیگیری الدقم و منطقه پردازش یکپارچه توسط سازمان منطقه ویژه اقتصادی در الدقم و با همکاری وزارت کشاورزی و شیلات توسعه یافته است، این مرکز پردازش یکپارچه، با دارابودن ۶۰ واحد پردازش ماهی و نزدیک به بندر در فاز طراحی قرار دارد.

همچنین، عمان در حال توسعه هشت اسکله ماهیگیری و بنادر، با سرمایه گذاری قابل توجه به عنوان بخشی از یک طرح جامع برای تقویت بخش شیلات و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر برای جوانان است.

این درحالی است که انتظار می رود تا سال ۲۰۲۰، ۳۰ اسکله ماهیگیری و بندر جدید مورد بهره برداری قرار گیرد. گفتنی است در حال حاصر عمان ۲۰ بندر دارد.

منبع : ایانا

دیدگاه خود را بیان کنید