همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سهشنبه ۲ آبان ۱۳۹۶
۰ نظر
۱۴۶ بازدید
نتایج یک تحقیق گسترده نشان می دهد که دی اکسید کربن ناشی از فعالیت های امروزی انسان در حال اسیدی کردن اقیانوس های بیشتری در جهان است که این امر تمام حیات دریایی را تحت تاثیر قرار می دهد |
|
به نقل بی بی سی نیوز می نویسداین مطالعه هشت ساله که حاصل تحقیق بیش از 250 محقق است، نشان می دهد، نوزادان موجودات دریایی که مراحل اولیه حیات خود را سپری می کنند بطور خاص از اسیدی شدن اقیانوس ها آسیب خواهند دید. این بدان معنی است که شمار بچه ماهی های موسوم به cod که به بزرگسالی می رسند به یک چهارم و یا حتی یک دوازدهم شمار امروز آنها کاهش می یابد.
این ارزیابی حاصل ارزیابی پروژه بیواسید BIOACID است که با هدایت محققان آلمانی انجام شده است.
|
|
خلاصه ای از نتایج اصلی این ارزیابی برای مذاکره کننده های آب و هوایی سازمان ملل در نشست سالانه آنها که نوامبر (آبان-آذر) امسال در بن برگزار می شود، ارائه خواهد شد.
نویسندگان این گزارش به نام 'اثرات بیولوژیکی اسیدی شدن اقیانوس' می گویند، ممکن است برخی موجودات بطور مستقیم از این تغییرات شیمیایی منفعت ببرند اما حتی این موجودات نیز بطور غیرمستقیم تحت تاثیر تغییراتی قرار می گیرند که در کل این چرخه غذایی رخ می دهد.
علاوه بر این ، این تحقیق نشان می دهد که تغییرات ناشی از اسیدی شدن اقیانوس ها توسط تغییر آب و هوا، آلودگی، توسعه ساحلی، ماهی گیری بیش از حد و کودهای کشاورزی بدتر می شود.
اسیدی شدن اقیانوس ها به این دلیل اتفاق می افتد که دی اکسید کربن ناشی از سوخت های فسیلی در آب دریا حل می شوند و این فرایند موجب تولید اسید کربنیک می شود که pH آب را کاهش می دهد.
از زمان آغاز انقلاب صنعتی، متوسط pH آب های سطحی اقیانوس های جهان از 8.2 به 8.1 کاهش یافته است که این موضوع نشان دهنده افزایش حدود 26 درصدی اسیدیته است.
پروفسور اولف ریسهل از مرکز تحقیقات اقیانوس GEOMAR Helmholtz در کیل واقع در آلمان که ریاست این مطالعه را بر عهده دارد، گفت: اسیدی شدن اقیانوس ها حیات دریایی را در تمامی گروه ها اما با درجات مختلف، تحت تاثیر قرار می دهد.
وی افزود: همچنین ما در این مطالعه متوجه شدیم موجوداتی که در مراحل اولیه حیات خود قرار دارند در قیاس با ارگانیسم های بزرگسال بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند. به طوری که حتی اگر یک ارگانیسم بطور مستقیم تحت تاثیر اسیدی شدن آب اقیانوس ها قرار نگیرد اما بطور غیر مستقیم از طریق تغییرات در زیستگاه خود یا تغییرات در چرخه غذایی تحت تاثیر قرار گیرد.
و در نهایت این تغییرات بر بسیاری از خدماتی که اقیانوس ها به انسان ارائه می دهند، تاثیر خواهد گذاشت.
منبع : ایرنا |