برنامه جامع تولید و پرورش تیلاپیا توسط کارشناسان با تجربه خارجی تدوین می شود

یک‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۷۶ بازدید
برنامه جامع تولید و پرورش تیلاپیا توسط کارشناسان با تجربه خارجی تدوین می شود

ماهی تیلاپیا از لحاظ توسعه تولید آبزیان رتبه دوم تولید در جهان را کسب کرده و برنامه جامع تولید و پرورش تیلاپیا در ایران با همکاری کارشناسان با تجربه خارجی تهیه می شود

حسین عبدالحی، معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران دقایقی پیش در حاشیه کارگاه آموزشی تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا از نگاه زیست محیطی افزود: سازمان شیلات برای پرورش ماهی تیلاپیا در استان یزد برنامه دارد و در نخستین گام با دو کارشناس از کشورهای خارجی، که تجربه ۴۰ ساله در تولید و پرورش تیلاپیا مذاکراتی داشته اند تدارک تدوین برنامه جامعی برای توسعه تیلاپیا در ایران دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۲ شرکت بخش خصوصی در زمینه پرورش تیلاپیا در استان یزد فعالت دارند، گفت: یکی از این شرکت ها سال گذشته حدود ۱۰ تن ماهی تیلاپیا تولید کرده و شرکت دیگر آماده رهاسازی بچه ماهی و تولید ماهی تیلاپیا است.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با بیان اینکه با تهیه سند برنامه ای توسط این دو کارشناس خارجی، دغدغه کارشناسان محیط زیست برطرف می شود، تصریح کرد: طی سال ۲۰۱۷، بیش از ۶ میلیون تن تیلاپیا در جهان تولید شده و این ماهی از لحاظ توسعه تولید رتبه دوم جهان را بین ماهیان دیگر کسب کرده است.

عبدالحی در ادامه اضافه کرد: کشور هند که تا چند سال پیش مخالف تولید ماهی تیلاپیا بود، طی ۷ سال به تولید سالانه ۲۰ هزار تن دست یافته و این ماهی بازار خوبی در داخل و خارج کشور دارد.

به گفته وی، تولیدات آبزی پروری کشور در سال ۹۵ به ۴۵۹ هزار تن رسیده که این میزان تولید معادل ۴۳ درصد کل آبزیان صید شده کشور است و از این میزان تولید، ۲۰۰ هزار تن ماهی گرمابی، ۱۶۰ هزار تن قزل‌آلا و ۲۱ هزار تن میگو تولید شده و حدود ۵۵ هزار تن انواع آبزیان در کشور رها سازی و صید شده است.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با با بیان اینکه ارزش صادرات انواع آبزیان کشور طی سال گذشته به ۴۰۰ میلیون دلار رسیده، تصریح کرد: در سال ۹۵، حدود ۳ تن خاویار پرورشی و ۲ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شده و تعداد مزارع پرورشی ماهیان خاویاری از ۴۰ مزرعه به ۸۰ مزرعه رسیده، همچنین طبق برنامه ششم توسعه، تولید آبزیان باید سالانه ۲۰ درصد افزایش یابد.

عبدالحی با اشاره به تولید ۱۲ هزار تنی میگو در سال ۹۲، عنوان کرد: تولید میگو در کشور طی سال جاری ۲۷ هزار تن پیش بینی می شود، همچنین تولیدات پرورش ماهی در قفس طی سال ۹۵ به ۱۰ هزار تن رسیده که طبق برنامه تولید ۵۰ هزار تنی آبزیان تا پایان سال ۹۷ پیش بینی می شود.

وی با بیان اینکه متوسط مصرف سرانه آبزیان در کشور با جمعیت ۳۰ میلیون نفری زمان انقلاب یک کیلوگرم برای هر نفر بوده، گفت: متوسط سرانه مصرف آبزیان با جمعیت ۸۰ میلیون نفری زمان کنونی به ۱۰ کیلوگرم برای هر نفر رسیده و تا پایان برنامه ششم باید به ۱۵ کیلو گرم برای هرنفر برسد

منبع : ایانا

دیدگاه خود را بیان کنید