صیادان کیلکا در گیلان از کمبود صید و درآمد در رنجند

دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۴ بازدید
صیادان کیلکا در گیلان از کمبود صید و درآمد در رنجند

معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات گیلان گفت : جامعه صید کیلکا با مشکل کمبود صید و درآمد روبه رو است.

اکبر ایلدرم روز دوشنبه اظهار داشت:از ابتدای امسال تاکنون 207 صیاد با 30 فروند لنچ صیادی شش هزار تن کیلکا صید کردند که در مقایسه با پارسال شش درصد کاهش نشان می دهد.
وی افزود:از این مقدار 263 تن برای مصرف انسانی و مابقی جهت تولید پودر برای خوراک دام ، ماکیان و آبزیان مصرف شده است.
وی ارزش ریالی حاصل از فروش ناخالص این میزان صید را 61 میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد : کاهش صید و ثابت ماندن قیمت فروش کیلکای مورد مصرف برای پودر به ازای هر کیلوگرم 970 تومان و خوراکی هر کیلوگرم یکهزار و500 تومان منجر به افت درآمد صیادان شده است

ایلدرم خاطرنشان کرد : ثابت ماندن نرخ کیلکا در حالی است که بهای نهاده های صیادی مثل تور و هزینه های بیمه و دستمزد و سایر اقلام افزایش یافته است .
*14هزار بار پره کشی برای هزار و 119 تن ماهی
معاون شیلات گیلان همچنین در خصوص میزان صید ماهیان استخوانی در این مدت نیز گفت : صیادان زحمتکش گیلانی با 14 هزار بار پره کشی (کشیدن تور) در آب و هوای سرد پاییز و زمستان موفق به صید یکهزار و 120 تن ماهیان استخوانی شده اند.
به گفته وی این مقدار ماهی توسط حدود چهار هزار صیاد فعال در 50 شرکت تعاونی پره از ابتدای فصل صید تاکنون از دریا صید شده است .
ایلدرم اظهار داشت: 590 تن از این میزان با 52 درصد ترکیب صید به ماهی سفید، 488 تن کفال با 43 درصد ترکیب صید و بقیه کپور و کولی اختصاص داشت.
به گفته وی میانگین صید هر شرکت 22 تن است اما به دلیل شرایط اب و هوایی و دمای آب و کوچ ماهیان پره های حوزه غرب کمتر از این میزان و شرق بیشتر صید کرده اند .
ایلدرم گفت :با توجه به این که ماهی در این موقع از سال برای تخم ریزی به ساحل نزدیک می شود صیادان مجاز امیدوارند بتوانند این مدت باقی مانده صید خوبی داشته باشند اما صیادان غیرمجاز که شمارشان بیش ازصیادان مجاز شده سهم صید آنها را کاهش می دهند.
وی همچنین یاداور شد: در این مدت یکهزار عدد ماهی نارس خاویاری صید شده توسط صیادان با حضور ناظر مقیم شیلات در خزر رهاسازی شد.
به گفته وی گرچه میزان ماهیان استخوانی صید شده امسال نسبت به سال گذشته تاکنون اندکی افزایش یافته اما در مقایسه با سالهای گذشته در مجموع کاهش قابل ملاحظه ای یافته است.
صید بی رویه و قاچاق ، آلودگی دریا و رودخانه ها و همچنین تخریب زیستگاه های زاد آوری طبیعی ماهیان از علل کاهش ذخایر ماهیان دریای خزر در سالهای اخیر است.
تکثیر مصنوعی و رها کردن بچه ماهی در رودخانه های منتهی به دریا مهمترین راهکار شیلات برای حفظ و افزایش ذخایر ماهیان دریای خزر است

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید