لایروبی بندر بریس چابهار در انتظار تخصیص اعتبارات

یک‌شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۳۰ بازدید


لایروبی بندر بریس چابهار در انتظار تخصیص اعتبارات

نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی گفت: لایروبی بندر بریس چابهار در انتظار تخصیص اعتبار و آغاز عملیات اجرایی است که در صورت لایروبی به افزایش صید و اشتغال در سواحل مکران کمک می‌کند

عبدالغفور ایران‌نژاد امروز در چابهار اظهار کرد: دولت برای لایروبی بندر بریس هرچه سریعتر عملیات اجرایی را آغاز کند و بعد از گذشت 6 سال 2 هزار و 452 صیاد را خوشحال و شادمان کند و به نیمه تعطیل بودن این بندر صیادی پایان دهد.

وی گفت: هم اینک صیادان نمی‌توانند با لنج به صید و صیادی بپردازند و حتی قایق‌ها نیز در زمان پایین رفتن آب با مشکل رفت و آمد به دریا مواجه هستند.حوضچه اسکله بریس حدود 10 سال پیش لایروبی شده است اما گل و لای از 6 سال پیش تاکنون مشکل ساز شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دریای مکران (عمان) یک ظرفیت خوب برای اشتغال سواحل‌نشینان است، خاطرنشان کرد: ساخت ایستگاه آتش نشانی در بندر صیادی بریس با توجه به فاصله 55 کیلومتری آن با چابهار ضروری است.

وی تصریح کرد: اسکله بندر صیادی بریس از نوع سنگی و بتنی با عمق آبخور 2 متر، طول راه ارتباطی 800 متر، طول موج شکن آن 594 متر، پهلوگیری اسکله 160 متر، بازوی فرعی 95 متر و وسعت حوضچه آن 25 هکتار است.

وی بیان داشت: این بندر صیادی در سال 1368 احداث شده و در سال 1371 به بهره‌برداری رسیده و هم اینک در مجموع 402 شناور شامل 64 لنج برودتی، 79 لنج یخی و 259 قایق در بندر بریس فعال هستند که در سال گذشته (1395) 42 هزار و 484 تن شامل 14 هزار و 274 تن ماهی تجاری و 28 هزار و 210 تن ماهی صنعتی صید می‌کنند.

وی گفت: چهار هزار قایق جدید صیادی بیش از 16 سال چشم انتظار صدور مجوز صید برای تامین معاش صیادان و خانواده‌هایشان هستند.

ایرانژاد ادامه داد: از چندین سال پیش صیادان تاکنون در انتظار دریافت مجوز برای صید هستند و با توجه به اینکه شغلشان صرفا صیادی است و شغل و حرفه دیگر و سرمایه‌ای برای سرمایه‌گذاری ندارند از مسئولان درخواست می‌شود نسبت به صدور مجوز صید برای آنان مساعدت کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی گفت: هشت صنایع شیلاتی به تفکیک کاربری 2 کارخانه کنسروماهی، چهار کارخانه عمل آوری و سردخانه، یک کارخانه یخسازی، یک کارخانه پودر ماهی و پنج تعاونی صیادی در بندر بریس فعال هستند.

ایران نژاد ادامه داد: 11 بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعال هستند.

وی افزود: 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قایق صید و صیادی با حدود 25 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه اداره‌کل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.

وی بیان کرد: همچنین 107 واحد صنایع شیلاتی در نوار ساحلی وجود دارد که ازجمله آنها 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی نقش مهمی در بسته‌بندی و صادرات تن ماهیان دارند

منبع : فارس

دیدگاه خود را بیان کنید