ساخت اسکله پشتیبانی از پرورش ماهی در قفس و تنفس ماهیان دریایی در جویبار

سه‌شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۸ بازدید
ساخت اسکله پشتیبانی از پرورش ماهی در قفس و تنفس ماهیان دریایی در جویبار

پرورش ماهی در قفس طی دو دهه اخیر به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های توسعه آبزی‌پروری مطرح بوده است، این روش علاوه بر اقتصادی بودن باعث جلوگیری از به هدر رفتن آب شیرین و عدم آلودگی آن می‌شود

دریای خزر با گونه‌های ارزشمند آبزیان و سواحل طولانی آن، استان مازندران را به یکی از استان‌های مستعد شیلاتی تبدیل کرده است. با توجه به محدودیت آب شیرین و دارای بودن قابلیت پرورش برخی از گونه‌های آبزیان در آب‌شور و لب‌شور دریا، این استان دارای جایگاه ویژه‌ای در پرورش ماهی در قفس‌های دریایی است که این ظرفیت در راستای اقتصاد مقاومتی موجب جهشی جدی در اشتغال و بهره‌وری اقتصادی می‌شود.

پرورش ماهی در قفس طی دو دهه اخیر به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های توسعه آبزی‌پروری مطرح بوده است و در حال حاضر نیز رشد چشمگیری به‌عنوان فناوری جدید در عرصه تولید برخوردار است؛ این روش علاوه بر اقتصادی بودن باعث جلوگیری از به هدر رفتن آب شیرین و عدم آلودگی آن می‌شود.

برای اجرای چنین طرحی در سواحل مازندران به بسترهای مناسبی نیاز است لذا در این راستا احداث اسکله‌های پشتیبانی از پرورش ماهیان در قفس‌های دریایی در سواحل استان یکی از تصمیمات مؤثری جهت توسعه آبزی پروری، اشتغال و درآمد در مازندران است.

شهرستان جویبار نیز با دارا بودن 18 کیلومتر نوار ساحلی بکر می‌تواند در طرح پرورش ماهی در قفس به‌عنوان قطب این طرح باشد همان‌طور که پیش‌تر با حضور شرکت قره برون به‌عنوان قطب ماهیان خاویاری در کشور شناخته‌شده است.

بر همین اساس فرماندار جویبار از موافقت سازمان بنادر و دریانوردی با ساخت بندر پشتیبانی پرورش ماهی در قفس در منطقه لاریم شهرستان جویبار خبر داد.

رجبعلی وهابی
با اشاره به ساخت اسکله پشتیبانی در منطقه لاریم جویبار گفت: احداث اسکله پشتیبانی از پرورش ماهیان در قفس در منطقه لاریم جویبار بااعتباری به مبلغ 22 هزار میلیون ریال اجرا خواهد شد.

وی به جزییات فنی این طرح اشاره و عنوان کرد: احداث 277 متر شمع و عرشه، احداث دو بازوی اصلی و فرعی به طول‌های 495 و 205 متر، حوضچه به ابعاد تقریبی 170 متر در 170 متر با دو موج‌شکن اصلی و فرعی سنگی به طول 495 و 205 متر از نکات فنی این طرح است.

فرماندار جویبار تأکید کرد: ازجمله مزایای این طرح بهره‌گیری از تکنولوژی پروبیوتیک تلفیقی به‌منظور افزایش تولید ماهیان قزل‌آلا، مطالعه و بررسی چگونگی پرورش تغذیه ماهیان آزاد و خاویاری در قفس، بررسی اثرات امواج و شدت‌جریان‌های مختلف روی بازماندگان و رفتار تغذیه‌ای ماهیان پرورش در قفس و استفاده از مکمل‌ها به‌منظور افزایش سیستم ایمنی و رشد ماهی قزل رنگین‌کمانی است.

وهابی افزود: همچنین در این اسکله‌ها تمامی خدمات مربوط به طرح پرورش ماهی در قفس‌های دریایی ازجمله نصب قفس، حمل بچه ماهی، سیستم غذادهی و همچنین تخلیه و بارگیری ماهیان صیدشده، پهلوگیری لنج‌ها و نیز سیستم نگهداری و سردخانه‌ای پیش‌بینی‌شده است.

این طرح می‌تواند نویدبخش آینده روشن برای حفظ ذخایر منابع آبزیان دریای خزر، ایجاد اشتغال، ایجاد محیط تفریحی و گردشگری و در پایان تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

رئیس اداره شیلات جویبار
گفت: با هماهنگی دفتر نظام‌مهندسی و اداره شیلات هفت پروانه تأسیس پرورش ماهی در قفس در طول 18 کیلومتر نوار ساحلی شهرستان جویبار صادر شد.

سلیلی بابیان اینکه یکی از موارد اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است اظهار کرد: طرح پرورش ماهی در قفس ضمن تولید محصولی سودآور می‌تواند فرصت اشتغال بسیاری را برای جوانان منطقه فراهم کند.

این در حالی است که معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران با اشاره به کاهش شدید صید ماهیان استخوانی در دریای خزر خاطرنشان کرد: در 10 سال گذشته صید انواع ماهیان استخوانی روند نزولی شدیدی داشته است.

عباسعلی شیخ تبار افزود: سالانه به‌طور متوسط یک هزار و 500 تن انواع ماهیان استخوانی در مازندران صید می‌شود که در دو سال اخیر روند نزولی شدیدی داشته است.

بنابراین جهت حفظ منابع آبزیان دریای خزر نیاز به یک‌راه کار مناسب است که ضمن حفظ ذخایر منابع آبزی دریا بتوانند مسئله اقتصادی صیادان را نیز مرتفع کند که طرح پرورش ماهی در قفس می‌تواند راه‌حلی مناسب برای این مسئله باشد زیرا موجب کاهش فشار صیادان به ذخایر آبزیان، افزایش تولید ماهیان پرورشی، افزایش مصرف سرانه آبزیان، استفاده بهینه از منابع آبی دریای خزر، صادرات محصولات دریایی و ارزآوری و ایجاد فرصت اشتغال پایدار در کشور می‌شود.

منبع : جویباران

دیدگاه خود را بیان کنید