لاک‌پشت فراتی تنها لاک نرم ایران در حال انقراض است

شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۵ بازدید
لاک‌پشت فراتی تنها لاک نرم ایران در حال انقراض است

رئیس بخش خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش و آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:لاک پشت فراتی، تنها لاک پشت لاک نرم ایران در حال انقراض است

مسعود ابراهیم تهرانی رئیس بخش خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به موضوع صید غیرمجاز لاک پشت‌های فراتی توسط صیادان و فروش این گونه‌ها به چینی‌ها برای تغذیه اظهار کرد: در سال های گذشته در پی شدت گرفتن صید غیرقانونی لاک‌پشت‌ها در هورالعظیم این مسئله وجود داشت، اما با پیگیری‌های مسئولان محیط ‌زیست استان و اعلام غیر قانونی بودن شکار این گونه ارزشمند به تدریج از روند صید غیرمجاز لاک‌پشت‌های فراتی کاسته شده است.

وی افزود: تاکنون گزارشی مبنی بر صید غیرمجاز لاک‌پشت‌های فراتی توسط صیادان برای عرضه به چینی‌ها به دست ما نرسیده است و در صورت مشاهده هر گونه گزارش مستندی در این خصوص، اقدامات و برخوردهای لازم قانونی از طرف سازمان صورت خواهد گرفت.

تهرانی با اشاره به افزایش چند برابری جرایم نقدی متخلفان صید و شکار لاک پشت فراتی تصریح کرد: طبق آخرین مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست با موضوع جرائم نقدی قابل پرداخت بابت ضرر و زیان وارد شده به محیط زیست، افزایش 5 برابری جرایم نقدی از مبلغ 10 به 50 میلیون ریال برای شکار غیرمجاز لاک پشت‌های فراتی تصویب شد.

وی ادامه داد: گروه خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش سازمان با توجه به وضعیت حفاظتی در معرض خطر انقراض این گونه خاص، در حال تهیه و تنظیم برنامه عمل ویژه ای برای این گونه است تا بر اساس آن بستر لازم جهت اقدامات حفاظتی مرتبط با این گونه را فراهم سازد.

رئیس بخش خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با حفظ گونه در حال انقراض لاک پشت فراتی اظهار کرد:از جمله اقدامات قانونی انجام شده در سال گذشته برای محافظت از لاک پشت فراتی این بود که پنج گونه از لاک پشت های پشت چرمی از جمله لاک پشت فراتی زیر چتر حمایتی کنوانسیون سایتیس قرار گرفتند.

وی افزود: کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض (CITES) با دستور کار حمایت از گونه های جانوری و گیاهی وحشی در معرض خطر انقراض از طریق برقراری و اعمال کنترل های لازم در زمینه تجارت این گونه ها به وسیله صدور مجوزهای صادرات و واردات در سال 1973 به تصویب رسید و کشور ایران در سال 1976 به آن پیوست. مرجع‌ ملی‌ کنوانسیون‌ در ایران معاونت محیط زیست طبیعی سازمان‌ حفاظت‌ محیط‌ زیست‌ است.

تهرانی گفت: ما از طریق فرهنگسازی جوامع محلی، مشارکت تشکل های غیر دولتی و پایش مستمر زیستگاه های لاک پشت‌های فراتی می‌توانیم از صید بی رویه این گونه‌های در حال انقراض جلوگیری کنیم.

رئیس بخش خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تصریح کرد: لاک پشت فراتی، تنها لاک پشت لاک نرم ایران است که مطالعات اندکی روی آن انجام شده است و بیشتر در کشورهای ترکیه، عراق و رودخانه‌های استان خوزستان در ایران پراکنش دارد

منبع : باشگاه خبرنگاران

دیدگاه خود را بیان کنید