افتتاح فاز دوم بزرگترین مزرعه پرورش ماهی دریای غرب آسیا-خلیج فارس

شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۳۰ بازدید
افتتاح فاز دوم بزرگترین مزرعه پرورش ماهی دریای غرب آسیا-خلیج فارس

صبح امروز با حضور آنلاین ویدئو کنفراسی رئیس جمهور و همچنین حضور وزیر جهاد کشاورزی در محل اجرای پروژه،قائم مقام سازمان شیلات ایران،معاون آبزی پروری شیلات ایران،رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ،مدیرکل شیلات هرمزگان و جمعی دیگر از مسؤلان کشوری و استانی فاز دوم مزرعه پنج هزارتنی پرورش ماهیان در دریای شهرستان بندر لنگه به بهره برداری رسید

رئیس جمهوردر این ارتباط آنلاین و از بندرعباس با تشکر از وزیر جهاد کشاورزی،همکاران وی و همه مردم عزیزی که در طرح های توسعه ای حضور و فعالیت دارند،اظهار داشت:دست همه کشاورزان و همه کسانی که برای تامین مواد غذایی این کشور و این ملت بزرگ تلاش می کنند، می بوسیم.

دکتر حسن روحانی افزود: این که طرح های گلخانه ای با این افتتاح به 205 هکتار می رسد،قدم بسیار مهمی است،به عبارتی طرح های گلخانه ای استان از ابتدای دولت یازدهم تاکنون دو برابر شده است و این به معنی تلاش مردم بزرگوار و پرتلاش کشور ما است.

رئیس جمهور در ادامه با پیشنهاد تغییر نام طرح «ماهی در قفس» به «پرورش ماهی در دریا» ،فرمان افتتاح 354 طرح آبیاری تحت فشار،25 طرح گلخانه ای،سیلوی نگهداری گندم،فاز دوم سایت پرورش ماهی در دریا و همچنین آغاز عملیات اجرایی ایجاد 17 شبکه فرعی آبیاری اراضی دشت میناب و شهرک گلخانه ای را صادر کرد.

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در گزارشی از طریق ویدئو کنفرانس با بیان این که استان هرمزگان به عنوان دروازه اقتصادی کشور با ظرفیت های ناشی از تنوع اقلیمی و سواحل مناسب به عنوان یکی از مهمترین بسترهای توسعه فعالیت های شیلاتی و تولیدات کشاورزی در کشور به شمار می رود، گفت:در این سفر تعداد 381 پروژه عمرانی و تولیدی در زیربخش های شیلات، آب و خاک، صنایع تبدیلی و تکمیلی و طرح های گلخانه ای با اعتباری بیش از 235 میلیارد تومان از محل منابع عمومی، تسهیلات بانکی و سرمایه گذاری بخش خصوصی با ایجاد اشتغال جدید به تعداد 1800 نفر در استان، همزمان افتتاح و یا عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

وی گفت:تعداد 354 پروژه آبیاری تحت فشار در سطح 7 هزار هکتار با اعتباری معادل 88 میلیارد تومان به بهره برداری می رسد که با افتتاح این پروژه ها سطح آبیاری تحت فشار اراضی زراعی و باغی استان به بیش از 100 هزار هکتار افزایش می یابد.

حجتی افزود:تعداد 25 پروژه ایجاد گلخانه در مساحت 49 هکتار با حجم سرمایه گذاری 49 میلیارد تومان از منابع تسهیلاتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی و با اشتغال 490 نفر افتتاح می شود که با بهره برداری از واحدهای مذکور سطوح گلخانه ای استان به 205 هکتار افزایش می یابد که دو برابر سال 92 خواهد بود.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: افتتاح طرح سیلوی گندم با ظرفیت 50 هزار تن و سرمایه گذاری بخش خصوصی به مبلغ 18 میلیارد تومان و اشتغال 22 نفر که به عنوان اولین سیلوی ذخیره گندم در استان هرمزگان می باشد نیز افتتاج خواهد شد.

حجتی درباره دو پروژه که در این سفر عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد،گفت:عملیات اجرایی ایجاد شبکه فرعی آبیاری اراضی دشت میناب به مساحت 3200 هکتار و اشتغال مستقیم 640 نفر با حجم سرمایه گذاری 55 میلیارد تومان آغاز می شود.

وی افزود:همچنین عملیات اجرایی شهرک گلخانه ای در مساحت 60 هکتار با اشتغال 360 نفر و سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی به میزان 50 میلیارد تومان آغاز خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که استان هرمزگان یکی از استان های فعال در زمینه صید و صیادی و آبزی پروری است،خاطرنشان کرد:این استان با تولید سالانه 262 هزار تن صید (معادل 36 درصد از صید کل کشور) بعد از استان سیستان و بلوچستان در رتبه دوم قرار دارد.

حجتی یادآور شد:تولید میگوی پرورشی این استان در سال 1392 حدود 3 هزار تن بوده که با عنایت پرودگار و همت آبزی پروران در سال 96 به 15 هزار تن (پنج برابر) رسیده و بیشترین رشد کشور را به خود اختصاص داده است.

وی افزود:میگوی تولیدی استان عمدتاً صادراتی می باشد و انشاالله تا پایان برنامه ششم به 50 هزار تن افزایش خواهد یافت.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پروژه ای که هم اکنون گزارش می شود،در منطقه ای محروم در 120 کیلومتری غرب بندر لنگه واقع است،گفت: مجموعه پرورش ماهی نیکسا با ظرفیت 5 هزار تن تولید در سال که 3 هزار تن آن عملیاتی شده و مابقی تا پایان سال 97 به بهره برداری می رسد.

وی خاطرنشان کرد:این 5 هزار تن تولید معادل یک سوم کل صید ماهیان استخوانی دریای مازندران می باشد.

حجتی گفت:این مجموعه که بزرگترین سایت پرورش ماهی در کشور است شامل 28 قفس نصب شده با ظرفیت هر قفس 125 تن و در حال حاضر 6.5 میلیون قطعه بچه ماهی ذخیره سازی دارد.

وی اضافه کرد:مجموع اشتغال ایجاد شده در این طرح (مستقیم و غیرمستقیم) 160 نفر است که عمدتا از نیروهای تحصیلکرده محلی هستند و با اعتباری معادل 95 میلیارد تومان توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی،بانک کشاورزی و سهم آورده اجرا شده است در صورتی که اجازه بفرمایید مورد بهره برداری قرار گیرد.

در ادامه این مراسم مدیر کل شیلات هرمزگان در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی شیلات هرمزگان،با بیان اینکه فاز نخست این طرح نیز در دولت تدبیر و امید و با ظرفیت یک هزار تن به بهره برداری رسیده است گفت: با اجرای این طرح ظرفیت بهره برداری این مزرعه پرورش ماهی دریایی به بالغ بر سه هزار تن خواهد رسید.

سید پرویز محبی بارج غذا دهی 450 تنی،شناور جرثغیل دار 12متری،قایق نجات،سیستم اتوماتیک غذادهی را از اهم تجهیزات بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در دریای غرب آسیاخلیج فارس خواند.

مدیر کل شیلات هرمزگان مرکز عمل آوری،انبار غذا،آزمایشگاه،اسکله تور ضد جلبک،مرکز نرسری به ظرفیت 10میلیون قطعه لارو،مهمانسرا،منازل مسکونی کارکنان و ... را از اهم تجهیزات سایت پشتیبانی این مزرعه خواند

منبع : برنا

دیدگاه خود را بیان کنید