توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام نوروز

دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۲۷ بازدید
توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام نوروز

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین گفت: برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های ماهیان قرمز به سایر آبزیان، از آزادسازی آن‌ها در آب‌های آزاد و یا نگهداری آن‌ها در کنار سایر ماهیان آکواریومی جلوگیری کنید

عیسی غیاث یزدی اظهار کرد: با توجه به این‌که در روزهای پایانی سال عموم مردم، برای پذیرایی از نوروز و آغاز دیدوبازدیدها و مسافرت‌های نوروزی، اقدام به خرید مایحتاج خود می‌کنند، گاهی، برخی از افراد سودجو اقدام به عرضه محصولات تاریخ گذشته و یا دست‌کاری تاریخ آن‌ها هم‌چنین خارج کردن از بسته‌بندی و فروش فله آن می‌کنند توصیه می‌شود حتماً از محصولات تازه و یا منجمد بسته‌بندی‌شده از مراکز تحت نظارت دامپزشکی خرید کرده و به تاریخ‌مصرف محصولات دقت کافی به عمل آید.

وی بابیان این‌که رعایت زنجیره سرد فرآورده‌های خام دامی در طول سفرهای نوروزی در حفظ و نگهداری فرآورده‌های خام دامی ضروری است، توصیه کرد: در صورت نیاز، مواد غذایی بخصوص گوشت و آلایش دامی، در کنار یخ کافی در ظروف مخصوص درب‌دار(کلمن و یا یخچال‌های مسافرتی) حمل شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین خاطرنشان کرد: همچنین در صورت لزوم خرید در میان مسیر، از حفظ زنجیره سرد توسط فروشنده، اطمینان حاصل کرده و به‌هیچ‌عنوان به بهانه تازه بودن محصول، نسبت به خرید گوشت و یا محصول گرم اقدام نشود.

وی تصریح کرد: در برخی مناطق، زنده فروشی دام و یا عرضه گوشت دام کشتار شده در همان مکان، به یکی از جاذبه‌های گردشگری آن منطقه تبدیل‌شده است که این امر می‌تواند خطراتی را در پی داشته باشد که از آن جمله می‌توان به کشتار دام بیمار، انتقال بیماری‌های مشترک مانند کیست هیداتیک و تب کریمه کنگو و آلوده شدن گوشت به آلودگی‌های محیطی در حین کشتار، آلودگی محیط‌زیست به خون و سایر آلوده‌کننده‌های دامی و عدم رعایت مدت‌زمان قرنطینه گوشت قبل از مصرف، اشاره کرد. لذا توصیه می‌شود از خرید این نوع از فرآورده‌های دامی خودداری شود.

غیاث یزدی تشریح کرد: از گذشته تا امروز، برای نگهداری طولانی‌مدت برخی از مواد غذایی مانند ماهی، اقدام به نمک‌سود کردن و دود دادن آن‌ها می‌کردند که این کار باعث می‌شود تا نگهداری آن‌ها آسان‌تر و طولانی‌تر باشد که البته در حال حاضر به یک رسم و سنت تبدیل‌شده است.

این مسئول ادامه داد: برخی افراد سودجو، به‌وسیله نمک‌سود کردن ماهی، اقدام به فروش ماهی به‌صورت دودی می‌کنند در همین راستا جهت حصول اطمینان از اینکه در تولید این نوع ماهی از ماهی‌های تازه و سالم استفاده‌شده است توصیه می‌شود از مراکز معتبر اقدام به تهیه آن شود.

وی با اشاره به سنت دیرینه ماهی قرمز سفره هفت‌سین عنوان کرد: متأسفانه این سنت امروز به تهدیدی علیه بهداشت محیط‌زیست و همچنین بهداشت عمومی و مهم‌تر از آن از بین بردن بیش از 40 میلیون قطعه ماهی در پایان هرسال شده است. با توجه به اینکه اداره دامپزشکی، تنها متولی بهداشت آبزیان در کشور است به همین جهت توصیه می‌شود از مراکز مورد تأیید اداره دامپزشکی اقدام به خرید ماهی قرمز کرده و از صحت و سلامت ماهی اطمینان حاصل کنید.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین همچنین از ظروف مناسب و دارای آب کافی استفاده شود کمال بهداشت فردی به‌خصوص در خصوص اطفال در مواجهه با آن‌ها رعایت شود.

وی تأکید کرد: برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های ماهیان قرمز به سایر آبزیان، از آزادسازی آن‌ها در آب‌های آزاد و یا نگهداری آن‌ها در کنار سایر ماهیان آکواریومی جلوگیری کنید در این خصوص شهرداری هر شهر مناطقی را جهت آزادسازی ماهیان اختصاص داده که در اطلاعیه شهرداری‌ها به آن اشاره‌شده است.

غیاث یزدی تشریح کرد: انواع دیگر آبزیان، مانند لاک‌پشت‌های آبی و یا مارماهی در کنار ماهی قرمز به فروش می‌رسد که البته بارها از طریق رسانه‌های عمومی و مراجع ذیصلاح، در خصوص خطرات ناشی از حضور این نوع از آبزیان ازجمله سالمونلوز و برخی آر بیماری‌های انگلی، اطلاع‌رسانی شده است. با توجه به اینکه عموم این نوع حیوانات، بومی ایران نیستند و می‌توانند باعث بروز فجایع زیست‌محیطی و انسانی شوند، توصیه می‌شود به‌هیچ‌عنوان نسبت به خرید آن‌ها اقدام کنید.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین یادآور شد: چنانچه مواردی از تخلفات بهداشتی مشاهده شد، می‌توانید از طریق سامانه پیام کوتاه 50001512 و یا تلفن 4 رقمی 1512 اطلاع‌رسانی کنید که این سامانه‌ها آماده دریافت نظرات، پیشنهادات و انتقادات همشهریان است

منبع : ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید