بیش از چهار هزار قطعه ماهی در بیجار تلف شد

یک‌شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۲۶ بازدید
بیش از چهار هزار قطعه ماهی در بیجار تلف شد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیجار از مرگ بیش از چهار هزار قطعه ماهی و سایر آبزیان به علت آلودگی آب رودخانه قزل اوزن در محدوده روستای آلاگز از توابع این شهرستان خبر داد.

صادق شهنواز روز شنبه اظهار داشت: این فاجعه زیست محیطی به علت ورود یک نوع ماده سمی به داخل آب رودخانه قزل اوزن اتفاق افتاد و بیش از چهار هزار قطعه انواع ماهی، لاک پشت، خرچنگ، مار ماهی و سایر آبزیان کوچک را از بین برد.
وی با اشاره به آثار و پیامدهای ناشی از آلودگی زیست محیطی به علت مخلوط شدن یک نوع سم یا کود گیاهی با آب این رودخانه افزود: علت این اتفاق براساس شواهد موجود خطای انسانی است.

شهنواز با ابراز نگرانی از اینکه امکان مصرف ماهی های آلوده توسط مردم زیاد است، تاکید کرد: به بخشداری منطقه و دهیاری روستا اطلاع داده شده که اگر خانواده ایی از این نوع ماهی ها در منزل نگهداری می کند از مصرف آن خودداری کند.
او یادآور شد: بسیاری از کشاورزان منطقه در این فصل سال اقدام به سم پاشی مزارع و باغات می کنند و بعد از اتمام عملیات سم پاشی برای شست و شوی مخزن سم از آب رودخانه استفاده می کنند که احتمال آلودگی آب از این طریق زیاد است.
شهنواز با بیان اینکه تیم های جست و جو در منطقه حضور دارند و نمونه های از آبزیان تلف شده با همکاری دامپزشکی به آزمایشگاه مرکز استان فرستاده شده است، گفت: احتمال ورود فاضلاب صنعتی یا کمبود اکسیژن آب به عنوان علل این حادثه کم است و این حجم تلفات در وسعت پنج کیلومتر به احتمال زیاد به علت ورود سم علف هرز به داخل رودخانه است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیجار اضافه کرد: مدیرکل محیط زیست کردستان و دادستان بیجار بطور ویژه پیگیر دلایل وقوع این فاجعه زیست محیطی هستند و نیروهای حفاظت محیط زیست نیز به صورت شبانه روزی در این منطقه حضور دارند.
وی با توصیه به کشاورزانی که ادوات کشاورزی و خودروهای شخصی خود را در آب رودخانه ها می شویند، اظهار داشت: یک خطای کوچک انسانی می تواند در پایین دست، فاجعه ایی زیست محیطی بوجود آورد ه و خسارت سنگینی بر جای بگذارد.
شهنواز یادآور شد: یک عدد بطری سم علف هرز در نقطه شروع آلودگی آب رودخانه کشف شده که احتمال می رود آلوده شدن آب رودخانه و اتلاف این حجم آبزیان به علت ورود چنین سمی به داخل آب باشد.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده شستشوی ادوات کشاورزی، خودرو، مخازن مخصوص سم پاشی در حاشیه رودخانه ها، عملیات شکار و صیادی غیر قانونی با شماره تماس 0873822230 موضوع را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.
منطقه وسیع حوزه زیست محیطی شهرستان بیجار، کمبود نیروی انسانی و امکانات اساسی ترین نیاز اداره حفاظت محیط زیست بیجار است.
در منطقه حفاظت شده شهرستان بیجار بیش از 20 گونه از پستاندارن و بیش از 90 گونه از پرندگان شناسایی شده اند و بارزترین گونه منطقه، قوچ و میش ارمنی است.
منطقه حفاظت شده بیجار حدود 32 هزار هکتار مساحت دارد و بخاطر تنوع گونه های جانوری، گیاهی، تنوع اقلیمی، زیستگاه پستانداری همچون قوچ، میش ارمنی، گربه وحشی، کفتار، گرگ، پرندگان کبک دری، کبوتر، عقاب طلایی و باقرقره از منحصر بفردترین مناطق حفاظت شده کشور است.
در شهرستان بیجار که با حدود 89 هزار نفر جمعیت در شرق استان کردستان واقع است، سه منطقه بی نظیر و شاخص طبیعی، تاریخی و باستانی به نام های منطقه چنگ الماس در نزدیک روستای حسن تیمور در شرق، مناطق قم چقای و قلاع قوره نزدیک روستاهای قم چقا و چشمه سنگین واقع در شمال است

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید