خروج احتمالی آمریکا از برجام تاثیری بر صادرات آبزیان ایران نمی گذارد

دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۲۳ بازدید
خروج احتمالی آمریکا از برجام تاثیری بر صادرات آبزیان ایران نمی گذارد

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: خروج آمریکا از برجام تاثیر چندانی در بخش تولید و صادرات محصولات شیلاتی ایران ندارد، زیرا قبل از برجام نیز تولید و صادرات آن به شکل مطلوبی انجام می شد

حسن صالحی روز دوشنبه در خصوص احتمال خروج آمریکا از برجام و تاثیر آن در ورود دانش فنی آبزی پروری و بازار صادراتی این محصولات افزود: اکنون ایران با داشتن دریاهای شمال و جنوب و نیز توسعه صنعت آبزی پروری، سالیانه یک میلیون و 150 هزارتن انواع محصولات شیلاتی را با تمام توان به شکل صید و پرورشی تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می کند.

وی اظهار داشت: با اجرای برجام توانستیم در دولت تدبیر و امید علاوه بر انتقال دانش فنی در بحث آبزی پروری تولید میگو و ماهی قزل آلا، فراوری آبزیان، ارتقای تولید غذای آبزیان، روش های جدید پرورش از جمله پرورش ماهی در قفس و تکنولوژی های افزایش تولید در واحد سطح به بازارهای متنوعی برای صادرات محصولات شیلاتی دست پیدا کنیم به طوری که حتی آمریکای شمالی، کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی خواستار تامین آبزیان مورد نیاز خود از ایران شدند.
وی اضافه کرد: بخش عمده این توافق ها مروبط به انتقال دانش فنی آبزیان و آبزی پروری درخصوص تولید میگو و ماهیان قزل آلا از کشورهای اروپایی به ویژه نروژ، فرانسه ، ایتالیا، یونان، دانمارک، سوئد، انگلستان و هلند بوده است.
وی تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید تلاش شد سرمایه گذاری های مشترکی با کشورهای پیشرفته دنیا در انتقال دانش فنی و اجرای پروژه های مشترک در داخل کشورمان شویم.
رئیس سازمان شیلات اظهار داشت: پارسال نزدیک 125 هزارتن محصولات شیلاتی به ارزش بیش از 500 میلیون دلار معادل 10 درصد تولیدات ایران به کشورهای هدف صادر شد که بخش عمده صادرات ماهیان از محل صید و میگوی پرورشی بوده است.
به گفته وی، سال گذشته بیش از 16 هزارتن میگو به ارزش 100 میلیون دلار به کشورهای متقاضی از جمله حوزه خلیج فارس، خاور میانه و جنوب آسیای شرقی صادر شد که این میزان ارزش صادراتی یک پنجم کل ارزش صادرات محصولات شیلاتی بوده است.
به گزارش ایرنا، توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی ها و اعمال محدودیت های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
دونالد ترامپ که از بهمن سال 1395 به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده، بارها بر پایان دادن به برجام تاکید کرده است؛ بیست و دوم اردیبهشت ماه جاری ترامپ باید میان ادامه برجام یا خروج از آن تصمیم بگیرد

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید