نکات مهم در خرید و نگهداری ماهی قرمز/ افراد دارای آلرژی ماهی را لمس نکنند

 محمد اسدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به فرارسیدن عید نوروز و علاقه مردم برای خرید آبزیان زینتی به ویژه ماهی قرمز گفت: رعایت ا

 محمد اسدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به فرارسیدن عید نوروز و علاقه مردم برای خرید آبزیان زینتی به ویژه ماهی قرمز گفت: رعایت ا

یک‌شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹  ۰ نظر   ۲۲۴ بازدید

نکات مهم در خرید و نگهداری ماهی قرمز/ افراد دارای آلرژی ماهی را لمس نکنند

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به شرایط نگهداری ماهی قرمز گفت: اکسیژن کافی، تعویض مرتب آب ظرف، وجود نور مناسب در طول روز و جلوگیری از تابش مستقیم نور زیاد و یا نور خورشید، غذادهی اندک و نگهداری در محل خشک و خنک از نیازهای ماهی‌های تزیینی است.

نکات مهم در خرید و نگهداری ماهی قرمز/ افراد دارای آلرژی ماهی را لمس نکنند

محمد اسدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به فرارسیدن عید نوروز و علاقه مردم برای خرید آبزیان زینتی به ویژه ماهی قرمز گفت: رعایت اصول بهداشتی_ قرنطینه‌ای می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت جامعه داشته باشد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: ماهی قرمز (کاراسیوس اوراتوس) از خانواده کپور ماهیان است و در شرایط مناسب چند سال زنده می‌ماند لذا به آب با دمای ۱۵_۲۵ درجه سانتی‌گراد و یک تا 2 لیتر آب تمیز و سالم و بدون کلر به ازای هر ماهی نیاز است.

اسدی اظهار داشت: ظرف دهان گشاد و با اکسیژن کافی، تعویض مرتب آب ظرف، وجود نور مناسب در طول روز و جلوگیری از تابش مستقیم نور زیاد و یا نور خورشید، غذادهی اندک (روزی ۱ بار و غذای سالم و بهداشتی دارای پروتئین کم و غنی از کربوهیدرات) و نگهداری در محل خشک و خنک از نیازهای ماهی‌های تزیینی است.

وی ادامه داد: ماهی‌های قرمز خریداری شده باید تحرک طبیعی، تعادل در شنا کردن و نخوابیدن به پهلو، پوست براق و فلس‌های سالم و غیر برجسته، باله‌های سالم، بدون خراش و خوردگی، چشم‌های براق و بدون گودرفتگی یا بیرون‌زدگی غیرطبیعی، نبود لکه‌های قرمز، پرخونی، زخم یا لکه‌های سفید و پنبه مانند روی بدن، مصرف مناسب غذا و عدم بیقراری را دارا باشند.

اسدی با اشاره به اینکه ماهی قرمز خود به تنهایی ناقل کرونا نیست، بیان کرد: افراد خردسال و یا دارای زمینه آلرژی نباید بدون دستکش با آب آکواریوم و یا بدن ماهی تماس داشته باشند و افرادی که دستشان با بدن ماهی و یا آب ظرف نگهداری آن تماس یافته، لازم است از برخورد دستشان به چشم، صورت، دهان و بینی خود و یا بدن دیگران پرهیز کنند و دست‌ها را با آب و صابون شست‌وشو دهند.

ماهی‌های قرمز را از مکان‌های مجاز و مطمئن خریداری کنید

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان خاطرنشان‌کرد: افراد حتما ماهی را از مراکز مجاز دارای شرایط مناسب و بهداشتی و مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند و در صورت رفتار یا علائم غیرطبیعی، ماهی بیمار را از ماهیان سالم جدا کرده و با دامپزشک مشورت کنند و از رها نمودن ماهی زینتی در رودخانه‌ها، تالاب‌ها و آب‌های جاری خودداری کنند.

اسدی یادآور شد: ماهیان خریداری شده باید ۲ هفته قرنطینه شوند و پس از اطمینان از سالم بودن در کنار دیگر ماهیان قرار گیرند و همچنین به دلیل خاصیت تهاجمی و بیماری‌زایی لاک‌پشت‌های مینیاتوری( گوش قرمز) و حلزون‌های آبزی (حلزون سیبی) خرید و نگهداری آن‌ها توصیه نمی‌شود.

وی گفت: ظروف نگهداری ماهی را می‌توان به صورت دوره‌ای با محلول نمک طعام ۲ درصد به مدت ده دقیقه ضدعفونی و سپس با آب قابل شرب آبکشی کرد توجه کنید که این مواد برای ضدعفونی ظروف نگهداری بوده و مصرف آن برای ماهی خطرناک می‌باشد.

انتهای پیام/68035

دیدگاه خود را بیان کنید