افزایش ۷۵۰۰تنی تولید آبزیان در همدان

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از افزایش ۷۵۰۰تنی آبزیان شامل ماهی‌های گرمابی، سردابی، زالو طبی و ماهی زینتی در این استان خبرداد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از افزایش ۷۵۰۰تنی آبزیان شامل ماهی‌های گرمابی، سردابی، زالو طبی و ماهی زینتی در این استان خبرداد.

شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۹۵ بازدید
افزایش ۷۵۰۰تنی تولید آبزیان در همدان

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از افزایش ۷۵۰۰تنی آبزیان شامل ماهی‌های گرمابی، سردابی، زالو طبی و ماهی زینتی در این استان خبرداد.

احمد بختیاری اظهار کرد: تولید ماهیان سردابی شش هزار تن، ماهیان گرمابی ۹۰۰ تن و ماهیان زینتی و زالوی طبی پنج میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه است، همچنین حدود پانزده سر کروکدیل در ملایر وجود دارد.

این مقام مسئول با اشاره به رشد صنعت آبزی‌پروری در استان همدان، بیان کرد: طبق برنامه هفتم، تولید آبزیان استان همدان شامل ماهیان خوراکی گرمابی و سردابی، زالوطبی و ماهیان زینتی از پنج میلیون و۳۰۰ به پنج میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه بچه ماهی رسیده است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود طبق برنامه هفتم توسعه، امسال هفت هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهیان خوراکی شامل گرمابی و سردابی، زالو طبی و ماهی زینتی تولید شود.

وی با بیان اینکه ۱۳واحد مرکز تولید بچه ماهی و ۵۳۵ استخر پرورش ماهی در استان وجود دارد، افزود: سال گذشته تولید بچه ماهی قزل‌آلا در استان ۲۲.۲ میلیون بوده است که به ۲۵.۵ میلیون ارتقا می‌یابد.

بختیاری با بیان اینکه ۵۳۵ واحد آبزی پروری در استان وجود دارد که۲۳۰ واحد گرمابی و ۲۲۰ واحدسردابی بوده است، خاطرنشان کرد: همچنین ۷۰واحد پرورش زالوطبی و ۵۳۳ واحد تولید انواع ماهیان زینتی در استان همدان فعال بوده است.

وی در رابطه با اهمیت تبادل با کشور مغولستان، اظهار کرد: در ماه آینده کشتار گوشت مغولستان آغاز می‌شود که به ازای واردات ۱۰۰۰ تن گوشت قرمز از این کشور، ۷۰۰ تن ماهی قزل‌آلا بسته‌بندی شده و فرآوری شده و در وزن مناسب صادر می‌شود.

این مقام مسئول با تأکید بر افزایش تولیدات و طرح جهش ۶۰ درصدی تولیدات، تصریح کرد: برای اجرای طرح ابتدا زیر ساخت آن شامل ۴۰۰ استخر اضافه می‌شود و تولیدات از ۶۹۰۰ تن به ۱۱ هزار و ۲۰۰ تن ارتقا می‌یابد.

بختیاری با اشاره به تأثیرات مخرب قطع برق بر روی محیط‌های پرورش ماهی، گفت: تلفات، کم انگیزه شدن و پایین آمدن رهاسازی از اثرات قطع برق است که متأسفانه در همدان حدود پنج ساعت قطع برق داریم و در استخرهای دو منظوره که با چاه کار می‌کنند پرورش ماهیان سردابی با مشکل روبرو می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت صحیح اداره برق برای جلوگیری از ضرر و زیان‌ تولیدکنندگان ماهی در استان، خاطرنشان کرد: امیدواریم باهمکاری اداره برق، امسال قطع برق نداشته باشیم و قطعی برق، در ساعت خاصی که فشار استخر پایین است صورت بگیرد تا روند تولید و افزایش آن که یکی از مهم‌ترین مسائل است با چالش روبرو نشود.

این مقام مسئول بابیان اینکه سرانه مصرف در کل استان ۹.۸ کیلوگرم و در کشور ۵.۱۳ کیلوگرم است که با سرانه دنیا ۲۴ کیلوگرم فاصله داریم، اظهار کرد: با توجه به اینکه سرانه مصرف ماهی در استان پنج کیلو از سرانه مصرف ماهی کشور کمتر است، جشنواره‌ها و کلاس‌های آموزش طبخ آبزیان در استان برگزار شده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید