همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
قیمت کنسرو ماهی تن از سال ۹۱ تا امروز حدود ۱۸۰۰ درصد افزایش داشته است. این امر باعث حذف این محصول از سبد بسیاری از خانوادههای ایرانی شده است. افزایش هزینههای حملونقل، تولید و ... باعث افزایش مجدد قیمت این محصول شود؟ |
---|
مصرف کنسرو ماهی تن در ایران به یکی از بخشهای مهم رژیم غذایی بسیاری از مردم تبدیل شده است. این محصول به دلیل مزایای متعدد آن ازجمله سهولت استفاده، ماندگاری بالا و ارزش غذایی آن میان مردم محبوبیت دارد. در حالی که پیش از این با گرانی کالاهایی نظیر گوشت قرمز و مرغ، کنسرو ماهی تن ماده غذایی جایگزین شناخته میشد، اما اکنون قیمت این محصول از مرغ هم بالاتر رفته است. دادههای بهدستآمده حاکی از آن است که قیمت کنسرو ماهی تن از سال ۹۱ تا کنون افزایش چشمگیری داشته است. تن ماهی از سال ۹۱ تا ۹۵ نرخ ۵۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومانی خود را حفظ کرد. پقیمت تن ماهی درسال ۱۴۰۰ هم افزایش داشت و این محصول با قیمت ۲۰ هزار تا ۳۸ هزارتومان در فروشگاهها به فروش میرسید. این نرخ در سال ۱۴۰۱ ثابت ماند و تغییری و نداشت. در سال ۱۴۰۲ باز هم قیمت تن ماهی نجومی شد و این محصول ۷۵ هزارتومان قیمتگذاری شد. در حال حاضر قیمت تن ماهی از ۷۵ هزارتومان شروع و تا ۹۴ هزارو ۳۰۰ تومان ادامه دارد. کنسرو ماهی تن ۸۹ هزار تومان، یعنی معادن ۱۷۸۰ درصد رشد داشته است. این نرخ باعث شده تن ماهی از سفره بسیاری از خانوادههای ایرانی حذف شود. علت افزایش قیمت تن ماهی در سال 1398 عوامل مختلفی در سالهای گذشته باعث افزایش قیمت کنسرو ماهی تن شدهاند. یکی از سالهایی که این محصول با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شد، سال ۱۳۹۸ بود. کاوه زرگران، دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی، در گفتگو با روزنامه اعتماد اعلام کرد که علت اصلی این افزایش قیمت، خارج شدن گوشت ماهی تن از فهرست کالاهایی بود که ارز دولتی دریافت میکردند. به گفته زرگران، در این سال مشکلاتی نیز در زمینه واردات قوطی و درب آسان بازشو وجود داشت که به افزایش قیمتها دامن زد. علت افزایش قیمت تن ماهی در سال 1402 عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات در گفتگو با ایسنا، علت افزایش قیمت تن ماهی را افزایش قیمت نهادههای تولید کنسرو در سطح جهانی عنوان کرده است. افزایش قیمت نهادههای تولید نظیر ماده اولیه ماهی تن، قوطی، افزایش دستمزد، کاهش واردات ماهی برای تنظیم بازار، عدم تخصیص بهموقع ارز، زمانبر شدن تخصیص ارز به دلیل تغییر گروه کالایی این محصول و افزایش هزینههای تمامشده ماهی تن در آبهای بینالمللی باعث افزایش قیمت این محصول در سال ۱۴۰۲ شده است. میزان تولید کنسرو ماهی تن مسعود بختیاری، رئیس هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو درباره میزان ظرفیت کارخانهها برای تولید کنسرو در گفتگو با افکارنیوز اظهار کرد که ظرفیت اسمی سالانه کارخانههای تولیدکننده کنسرو ماهی، بیش از ۹۰۰ میلیون قوطی کنسرو است. اما آمار اعلامی سازمان شیلات نشان میدهد، در پنج تا شش سال گذشته، ۵۰۰ میلیون تا ۶۰۰ میلیون قوطی کنسرو در کارخانهها تولید شده است. وی درباره میزان تولید کنسرو در سال جاری عنوان کرد که کارخانههای تولید کنسرو، با ۵۰ درصد ظرفیت فغالیت میکنند. اکنون ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو در کشور تولید میشود. تحریم عامل کاهش واردات کنسرو ماهی تن رئیس هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران درباره واردات تن ماهی توضیح داد که شرایط تحریم باعث شده واردات این محصول از ۴۰ تا ۵۰ هزار تن به ۲۰ هزار تن رسیده است. وی درباره چالشهای ثبت سفارش کالا نصریح کرد که در حال حاضر ۴ هزارتن ماهی تون در بندر رسوب کرده و قبض انبار سازمان دامپزشکی هم دریافت کرده است. به دلیل تعلل دستگاههای اجرایی، طبق برآوردهای انجام شده، تولیدکنندگانی که ماهی تون وارد کردهاند، باید روزانه ۲۵ هزاردلار به شرکتهای کشتیرانی خارجی هزینه دموراژ پرداخت کنند. قیمت کنسرو ماهی تن در سال جاری ثابت مانده است؟ بخنیاری با اشاره به عدم افزایش قیمت تن ماهی اشاره کرد که با وجود افزایش هزینه حملونقل، دستمزد، حامل انرژی، قوطی و درب امسال افزایش قیمتی اعمال نشده و تن ماهی با قیمت سال گذشته در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد. بر اساس این گزارش، رشد نجومی قیمت تن ماهی باعث حذف این محصول از سفره خانوادههای ایرانی شده است. این اتفاق باعث شده تن ماهی به غذای تجملی تبدیل شود. احتمال میرود عواملی نظیر تحریمها، افزایش هزینههای تولید، حملنقل و ... سبب افزایش مجدد قیمت این محصول شود. منبع: تجارت نیوز |