جنگل حرا، یه مقصد هیجان انگیز

شیلات , آبزیان , ماهی , میگو , صید , صیادی , مزرعه , پرورش ماهی , صیدگاه , ماهیگیری , دامپزشک , متخصص , رستوران غذاهای دریایی , خدمات کارشناسی , گرمابی , سردآبی , کنسرو تن , زینتی , ماهیان زینتی , بچه ماهی , صدف , مروارید , لارو , کشتی , لنج , قایق , اسکله , موج شکن , اقیانوس , تالاب , دریا , دریاچه , خزر , خلیج فارس , دریای عمان , آبشار , سد , رودخانه , خاویار , ماهیان , بندر , خور , استخدام , کاریابی , بازارچه , دانشگاه , تکثیر و پرورش , تخم چشم زده , امگا 3 , تیلاپیا

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران


جنگل حرا، یه مقصد هیجان انگیز


در اطراف بندر پل، جزیره ی هرمز، بندر خمیر و جزیره ی قشم پوشش گیاهی از درختان سر سبز حرا وجود داره.
گردالی:

در اطراف بندر پل، جزیره ی هرمز، بندر خمیر و جزیره ی قشم پوشش گیاهی از درختان سر سبز حرا وجود داره. این پوشش باعث ایجاد زیستگاه پرندگان و حیوانات خاصی هم شده و به یکی از جاذبه های توریستی استان هرمزگان تبدیل شده.

سواحل جنوبی ایران، مناطقی خشک و دارای آبی شور هستن. به طور طبیعی پوشش های گیاهی عادی قابلیت رشد کردن در آبهای شور رو نداره و نکته ی جالب در مورد درختچه حرا هم همینه، اینکه این درخچه ها از منابع آب نمک دار تغذیه میشن.

این درختان از نوع مانگرو هستن به این معنی که بافت، ساقه، تنه و ریشه ی این درخت ها توانایی این رو داره که آب شور دریا رو تصفیه کنه، مواد مورد نیاز رو جذب و بقیه مواد رو دفع کنه. پوست حرا برای درمان باسیل هانزن که موجب جذام میشه مفید هست. شیره درون آوندها برای جلوگیری و درمان بیماری خشکی موثره و در صنعت از تانن موجود در حرا برای درست کردن جوهر مازو استفاده می کنن.

حرا در سواحل و مرداب های ساحلی مصر، عربستان و سواحل جنوب ایران دیده شده. درختان حرا در ایران در ۸ منطقه حفاظت شده رشد می کنن.

حرا از تیره شاه پسند هست. به این گیاهان در بلوچستان تمر، در عربستان شوره یا شوری و در بعضی نقاط دیگر تول گفته میشه. از اونجا که این جنگل بر روی آب شور دریا روییده، دونه اش به روی درخت مادر رشد میکنه و پس از رشد، نهال از درخت جدا میشه، داخل مرداب می افته و در کناره ی مرداب و مکان مناسب به رشد خودش ادامه میده.

این درختان در قسمت های کم عمق و روی تپه های جزیره مانند وجود دارن. عمق آب در این مناطق از ۱٫۵ متر بیشتر نمی شه. این جنگل در هنگام بالا آمدن آب دریا به حالت شناور تبدیل میشه و با پایین رفتن دریا ریشهه ای این جنگل هم برای ساعت هایی نمایان میشه.

برگ این گیاهان بیضی شکل هست و قاعده ی باریکی داره. رویه ی برگها سبز و براق هستن و پشت برگها سفید یا خاکستریه. برگ درخت حرا طولی در حدود ۵ سانتی متر داره.میوه ی حرا، به شکل بادومه. حرا گل کوچک ۴ گلبرگی به رنگ زرد روشن داره و این گل عطری شیرین و خنک داره.

پوشش گیاهی حرا در جنوب ایران آخرین مجموعه انبوه و وسیع این درختان در جنوب غربی آسیا محسوب میشه. جنگل های حرای عسلویه بوشهر به عنوان ذخیره بیوسفری ساحلی آب های جنوب به حساب میاد و یکی از مناطق حساس ساحلی کشوره که اکوسیستم مخصوص به خود رو داره، زیستگاه گیاهان شور پسند محل زندگی جاندارن کف زی و پرندگان مهاجر اقیانوس و همچنین بانک ژنی سودمندی برای نسل حاضر و آینده ست. در جنگل های حرا آبزیان، پرندگان و دوزیستان متنوعی وجود دارن، پرندگانی مثل: مرغ ماهی خوار، حواصیل، لک لک و … جاندارن دریای مثل: خرچنگ، مار دریایی، شیلو و… . همچنین این منطقه محل گذروندن دوره تخم ریزی ۸۰ درصد از آبزیان خلیج فارس هست.

از راه خشکی راهی به این جنگل ها نیست، و باید برای دیدنشون از راه آبی استفاده کرد. باید با قایق رانان که گذر گاه های جنگل رو بهتر میشناسن همراه شد.

منبع: برترینها