همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
ضیافت تند و ترش دریایی با طعم هندی |
استان هرمزگان با داشتن خط ساحلی طولانی و جزیرههای متعدد، در بهشتی رنگارنگ لبریز از انواع ماهیان و آبزیان دریایی واقع شده و به همین دلیل هم در این استان میتوانید خوشمزهترین و متنوع غذاهای دریایی را امتحان کنید؛ غذاهایی که خیلیوقتها چشیدن طعمشان فقط و فقط در جزایر و روستاهای محلی ممکن میشود
از انواع قلیههای ماهی و میگو، ماهیهای تنوری، کتلت ماهی، کباب ماهی، تهچین ماهی تا هواری، خرچنگ، صدف، کوفتهماهی و ماهی شور همه و همه با طعم ادویههای معطر محلی چنان پخته میشوند که بهطورمحسوس با نمونههای مشابه پخته شده در شهرهای جنوبی دیگر، متفاوت هستند، ضمن اینکه تاثیر فرهنگ غذایی هندوستان را با توجه به اینکه تجار هندی سالها بهطورجدی در این منطقه حضور داشتهاند، میتوان در غذاهای این منطقه دید. برای نمونه غذاهایی مثل بریانی، نان فطیر یا چپاتی، پکاره یا پاکورا و ادویههایی مثل گراماسالا که در غذاهای محلی هرمزگان به مقدار زیاد مصرف میشود، همگی با تاثیر از غذاهای هندی پخته میشوند، اگر به طعم تمرهندی و ادویههای تند و تیز علاقهمند باشید طعم غذاهای هرمزگان، زیر دندانتان میماند.
چشیدن مجبوس و دوپیازه در سیراف
معروفترین غذای جزیره سیراف دوپیازه میگو است که آن را از میگوی سرخشده با پیاز و سیر، فلفل دلمهای، رب و ادویههای تند هندی بهصورت خوراکی که با نان یا برنج خورده میشود، میپزند، اما ما در اینجا میخواهیم از دمپختی محلی به نام مجبوس برایتان بگوییم که از قلب کوچهپسکوچههای سیراف میآید و دمپختی تند با ماهی مخصوص یعنی ماهی سرخو، شیر صبیتی، جش، هامور، کافر یا ارازی است و بانوان محلی با استادی تمام به آن را غذایی خوشمزه تبدیل میکنند. برای پخت این غذا ماهی فیله را با پیاز سرخ کرده و به آن سیر، فلفل، لیموعمانی، گوجهفرنگی خرد شده، رب و سبزی مورد علاقه هرمزگانیها یعنی گشنیز خرد شده را به همراه مقداری آب اضافه میکنند و اجازه میدهند تا این مخلوط بپزد در مرحله آخر هم برنج خیسخورده را به مایه اضافه میکنند تا مخلوط برنج و ماهی کاملا بپزد و طعمها به خورد هم بروند.
در روستای طبل، دریا را مزه کنید
اگر در مسیر دیدار از قلعه پرتغالیها یا جنگلهای حرا به روستای طبل رفتید بههیچوجه چشیدن غذاهای محلی این روستا را از دست ندهید چون کدبانوهای محلی خوشمزهترین و متفاوتترین غذاها را در ضیافتی تند و خوشمزه برایتان فراهم خواهند کرد که بینظیر است. چشیدن طعم ماهیکباب، زیبون و موفلک، خوراک کلمبا و غذاهای متنوع دیگری که تماما با ماهی و میگو یا خرچنگ دریایی به همراه ترکیبی منحصربهفرد از ادویههای سنتی این محل پخته شدهاند -درحالیکه در کنار سفرهای ساده، اصیل و بومی نشستهاید- یک تجربه فوقالعاده است.
مهیاوه و سوراغ
اگر به تجربه طعمهای تجربهنشده علاقهمند هستید در هرمزگان سراغ پیش غذای آبکی معروفی به نام مهیاوه یا همان آب ماهی را بگیرید، این سس یا پیشغذا که رنگی تیره دارد، از ماهی ریزی به اسم موتو یا حشینه که در نمک و آب به مدت 20 روز در آفتاب نگهداری شده به همراه ادویه، درست میشود و با طعم شور و تندش، پیشغذایی مقوی و اشتهاآور است که با نان مصرف میشود و حتی در بعضی از روستاها به جای پنیر به عنوان صبحانه با نان خورده میشود. در بندرعباس خوراک مشابهی به اسم سوراغ وجود دارد که مخلوطی از ماهی مومغ، گل سرخ، پوست نارنج و گل سرخی است که در حلب میریزند تا بعد از مدتی جا بیفتد و با نان میخورند.
قلیه ماهی
ممکن نیست در جنوب کشور مسافر باشید و قلیه معروف را در فهرست غذاهای محلی استانهایش نبینید در هرمزگان هم قلیهماهی به روش مخصوص این منطقه و با ادویهها و چاشنیهای خودشان پخته میشود و طبق معمول برای پخت قلیه ابتدا ماهی را با همراه سیر و پیاز ریز شده و زردچوبه و سبزی معطر سرخ میکنند تا حسابی به روغن بیفتد و در مرحله آخر تمرهندی خیسخورده در آبگرم و صاف شده را به همراه مقداری آرد به این مخلوط میافزایند و میگذارند خوب جا بیفتد برای پختن خوشمزهترین قلیهماهیها از ماهیهای شیر، شوریده، سنگسر، راشکو استفاده میکنند.
ماهی شکم پر روی آتش
در هرمزگان ماهی شکمپر را از ماهیهایی مثل سرخو، سنگسر، هور، زرده و ماهیان بزرگ دیگر درست میکنند و بعد از تمیز کردن شکمشان و خواباندن آنها در آب نمک، ترکیبی از شوید، گشنیز، پیاز، سیر، فلفل سبز و ادویه را در شکم ماهی میریزند و اجازه میدهند تا ماهی طعم لازم را بگیرد و بعد هم ماهی شکمپر را در حالی که آن را روی ورقه فلزی مخصوص قرار دادهاند، روی گاز یا آتش ذغال کباب میکنند راستش خیلی از کسانی که طعم ماهی را دوست ندارند هم در برابر این ماهی برشته شکمپر مقاومتشان را از دست میدهند.
هواری، پلو ماهی
هواری نوعی پلو مخلوط است و همانطور که حدس میزنید باز هم با ماهیهای خوشمزه جنوب درست میشود، به این صورت که ابتدا پیاز و سیر را با نمک فلفل و زردچوبه و ماهی تفت داده و بعد هم گشنیز و شنبلیله و کمی شوید خرد شده به آن اضافه میکنند و اجازه میدهند کاملا سرخ شود، در این مرحله، بعضیها عصاره تمر هندی به مواد اضافه میکنند اما بدون تمر هم میشود این غذا را درست کرد، حالا مایه ماهی و سبزیهای گفته شده را با برنج پخته و آبکش شده، لابهلا مخلوط و دم میکنند. انگار قلیهماهی را لابهلا با پلو مخلوط کرده باشید
منبع : روزنامه ایران