همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
محققان طرح اروپایی «تغییرات آب و هوایی و منابع آبزی در اروپا» میخواهند بدانند که دمای بالای آب در دراز مدت چه تاثیری بر چرخه تولید مثل صدفها خواهد داشت |
|
ماتیاس در این باره میگوید: «ما تاثیر افزایش دما را در چرخههای تولیدمثل گونههای مختلف ارزیابی میکنیم. سپس بررسی میکنیم که آیا تخمهای حاصل از این چرخههای تولیدمثلی در آبهای گرمتر دوام میآورد یا نه». دانشمندان این طرح پژوهشی در اروپا تاثیر تغییرات آب و هوایی را بر ماهیها، منابع دریایی، صدفهای دریایی، و گونههای دیگر گران قیمت بررسی میکنند. هدف این است که ببینند چه راههایی برای سازگار کردن صنعت با تغییرات آب و هوایی وجود دارد؟
میرون پک، محقق علوم زیستی اقیانوسها و مسئول هماهنگکننده این طرح تحقیقاتی، درباره این بررسیها میگوید: «میتوانیم سرعت رشد ماهیها را پیشبینی کنیم و ببینیم در نهایت چه اتفاقی برای گونههای مختلف آنها میافتد. برای بررسی تاثیر آن بر کار پرورشدهندگان ماهی و ماهیگیران هم از الگوهای اقتصادی موجود استفاده میکنیم». مزارع آبزیپروری تجاری هم در این طرح تحقیقاتی هستند. مثل یک مزرعه در شمال لهستان که سالانه ۲۵ تن ماهی کپور، ماهی لوتی، لای ماهی و اردک ماهی تولید میکند. آبی که در این مزرعه جریان دارد در نیروگاهی در نزدیکی مزرعه گرم میشود. محققان میخواهند بدانند ماهی این منطقه که از تیره کپورماهیان چگونه خود را با محیط گرمتر تطبیق میدهند |
|
هر چه دمای آب بالاتر باشد، ماهیها تحت استرس بیشتری قرار میگیرند. افزایش استرس هم باعث میشود که ماهی در مقابل حمله ویروسها و باکتریها آسیب پذیرتر باشند. مسئول این مزرعه میگوید که دانش محققان به پرورش دهندگان ماهی کمک میکند که میزان خطرات را کمینه و منافع بالقوه را بهینه کنند. وی میگوید: «میدانیم که دمای بالای آب بر رشد ماهیها تاثیر میگذارد. اما مشتریان ما انتظار دارند ماهی کپور دو تا دو کیلو و نیم وزن داشته باشد. شناخت الگوهای مربوط به تغییرات آب و هوایی به ما کمک میکند تا الگوهای تغذیه برای پرورش ماهی کپور را کارآمدتر کنیم». محققان با کمک نتیجه آزمایشها به مدلی برای بررسی میزان آسیبپذیری گونههای مختلف و ظرفیت سازگاریشان با تغییرات محیطی دست مییابند منبع : آنا |