همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
عجیبترین مخلوقات ساکن اعماق اقیانوس
محققان نیوزیلند طی کاوشی سه هفتهای در 4 ناحیه متفاوت اقیانوسی موفق به کشف گونههای تازه و متفاوتی شدهاند که نشان میدهد هر زیستبوم دریایی آبزیانی اختصاصی دارد که در زیستبومهای دیگر دیده نمیشوند
بر خلاف مرجانهايي كه به صورت كلوني زندگي ميكنند و صخرههاي مرجاني را شكل ميدهند، اين مرجان با نام علمي Stephanocyathus platypus كه در عمق 1000 متري آب زندگي ميكند، هميشه به تنهايي ديده ميشود
در اطراف كوه دريايي تانگاروا گونه جديدي از اين ماهي كه از جنسSymphurus است، ديده شده است. هر دو چشم اين ماهي هم مانند نمونههاي ديگري از پهنماهيها در يك طرف بدن آن قرار دارد. اين آبزي در اطراف كوههاي دريايي فعال اقيانوس آرام غربي به وفور ديده ميشود
اين بارناكل يا كشتيچسب با نام علمي Vulcanolepis osheaii در چندين كوه دريايي در بخش جنوبي منطقه كاوش كشف شده است. بدن اين آبزي كه در عمق 700 تا 1000 متري آب زندگي ميكند از باكتري هاي گوگردخوار پوشيده شده است. اين باكتريها از گوگرد موجود در آبي كه از گسلهاي گرمابي خارج ميشود و آب اطراف استفاده كرده و غذاي بارناكل را تأمين ميكنند
اين مرجان زيبا و شكننده كه از جنس Farrea است و اسكلتي سيليكوني دارد، در عمق 950 متري آب زندگي ميكند و بخشي از زيستبوم كوههاي دريايي را شكل ميدهد. ميگوي كوچكي كه دارد در اين شبكه اسفنجي خانهاي براي خودش درست ميكند به خانواده ميگوي روح تعلق دارد
اين خرچنگ چمباتمهزده اغلب در كنار قطعات چوبي كه پس از شكستن كشتيها سر از اعماق اقيانوس درآوردهاند و در عمقي ميان 700 تا 1200 متر ديده ميشود
در اين تصوير مرجاني را ميبينيد كه يكي از خويشاوندان نزديك شقايق نعمان است و خرچنگي دارد از بخش مياني بدن آن به بيرون ميخزد. اين مرجان زماني درون صدف حلزوني كه خانه سيار اين خرچنگ بوده، شروع به رشد كرده و حالا كه بزرگ شده تمام فضاي اين خانه را اشغال كرده و در حال حاضر خانه سيار خرچنگ به محل تأمين غذاي مرجان نيز تبديل شده است
اين نمونه كه بايد يك گونه تازه از حلزون بيصدف دريايي باشد، در عمق 1250 متري آب ديده شده است. كلارك ميگويد: «اين نمونه يكي از خويشاوندان نزديك حلزون دريايي است كه طي روند تكامل با كوچك و كوچكتر شدن صدف، آنرا از دست داده است»
اين تصوير يك اژدهاماهي ماده را نشان ميدهد كه شكارچي فوقالعادهاي است و ماهيهاي كوچك را شكار ميكند. بر خلاف او نر اين گونه دندانها و سيستم گوارشي قدرتمندي ندارد و به نظر ميرسد عمر كوتاهي داشته باشد
اين عروس دريايي ناشناخته كه در عمق 1500 متري دريا عكاسي شده و شبيه Atolla به نظر ميرسد كه تنها در آبهاي عميق زندگي ميكند، به تازگي كشف شده است. شاخكهاي حساس و بلند اين آبزي ميتواند در شكار زئوپلانكتون بيولومينسانس به او كمك كند
محققان اين Trichopeltarion janetae كوچك را در ميان صخرههاي يك كوه دريايي كه در عمق 900 متري آب قرار دارد، كشف كردهاند. كلارك ميگويد: «اين سختپوستان كه اولينبار در سال 2008 با لغت «پرمو» توصيف شدهاند، پيش از اين در كوههاي دريايي نيوزيلند و استرالياي جنوبي ديده شدهاند»
اين سرپاور ده بازويي كه معمولا اسكوئيد ميكي ماوس ناميده ميشود، اغلب در عمق 900 متري و روي ديواره درههاي ايجاد شده در دريا زندگي ميكند. كلارك ميگويد: «اين گونه بسيارحساس است و از آنجا كه تقريبا روي كف دريا زندگي ميكند، به ندرت ميتوان آنرا پيدا كرد. محل زندگي اين حيوان نيز شرايط ناپايداري دارد»
در اين تصوير يك گسل گرمابي و جانداران ساكن اطراف آن را ميبينيد كه كاملا با سه زيستبوم شناخته شده ديگر متفاوت است. كلارك ميگويد: «هر روز تجربه تازهاي وجود دارد. يك روز ممكن است به سراغ صخرههاي سخت آتشفشاني و گسلهاي گرمابي برويم و روز پس از آن در ميان رسوبات به جامانده در درههاي اعماق اقيانوس به دنبال جانداران تازه بگرديم»
اين ستاره دريايي زردرنگ كه از گونه Asteroschema bidwillae است و در قله يكي از كوههاي اعماق آب كه تانگاروا نام دارد كشف شده، در عمق 1220 متري آب زندگي ميكند. همانطور كه در تصوير ميبينيد اين آبزي بيمهره را اغلب ميتوان در شرايطي پيدا كرد كه به دور شاخههاي مرجانها پيچيده و ذرات غذا را به دست ميآورد
اين لابستر كه در عمق 650 متر تا 1400 متر دريا ديده ميشود و از گونه Uroptychus است، اولين نمونهاي نيست كه از اين گونه مشاهده ميشود اما هنوز به طور رسمي شناخته شده نيست. لابسترهاي اعماق اقيانوس اغلب در كنار مرجانها زندگي ميكنند و اين نمونه نيز در نزديكي يك مرجان خيزراني كشف شده است
اجازه ندهيد درخشش رنگينكماني اين شكارچي مخوف حواس شما را پرت كند. اين آبزي كه در عمق 1200 متري آبهاي گلآلود نيوزيلند شمالي زندگي ميكند، آروارههايي دارد كه به اندازه آروارههاي بيگانهها برنده و هولناك هستند
محبوبه عمیدی: محققان در کاوشی سه هفتهای که بهار امسال انجام دادند، آبزیان ناشناختهای را در چهار ناحیه دریایی متفاوت در منطقه آتشفشانی Kermadec Ridge کشف کردند. مساحت منطقهای که تحت بررسی قرار گرفت بالغ بر 9840 کیلومترمربع بود که شامل کوههای زیر دریا، شیب قارهای، درهها و گسلهای گرمابی میشد که آب داغ و گاز تولید شده توسط آتشفشانهای زیردریایی را آزاد میکنند.
مالکوم کلارک، زیستشناسی که رهبری این کاوش دریایی وابسته به مؤسسه ملی تحقیقات آب و جو نیوزیلند را به عهده داشته، در مصاحبه با نشنالجئوگرافیک میگوید: «این پروژه باعث شد موفق به از نزدیک دیدن جانداران متعددی شویم که پیش از این میدانستیم وجود دارند و گونههای تازهای را کشف کنیم. این کاوش در نهایت باعث شد صحت تئوری که پیش از این مطرح کرده بودیم، تأیید شود و ببینیم که جمعیت آبزیان ساکن زیستبومهای گوناگون دریایی با یکدیگر متفاوت است. از طرف دیگر باید بدانیم زیستبومهای دریایی چقدر در برابر ماهیگیری و استخراج موادمعدنی آسیبپذیرند و کدام گونهها ممکن است بیشترین آسیب را ببینند».
کرم پرتار
اجازه ندهید درخشش رنگینکمانی این شکارچی مخوف حواس شما را پرت کند. این آبزی که در عمق 1200 متری آبهای گلآلود نیوزیلند شمالی زندگی میکند، آروارههایی دارد که به اندازه آروارههای بیگانهها برنده و هولناک هستند.
گونه تازهای از خرچنگ چمباتمهزده
این لابستر که در عمق 650 متر تا 1400 متر دریا دیده میشود و از گونه Uroptychus است، اولین نمونهای نیست که از این گونه مشاهده میشود اما هنوز به طور رسمی شناخته شده نیست. لابسترهای اعماق اقیانوس اغلب در کنار مرجانها زندگی میکنند و این نمونه نیز در نزدیکی یک مرجان خیزرانی کشف شده است.
ستاره دریایی ماری
این ستاره دریایی زردرنگ که از گونه Asteroschema bidwillae است و در قله یکی از کوههای اعماق آب که تانگاروا نام دارد کشف شده، در عمق 1220 متری آب زندگی میکند. همانطور که در تصویر میبینید این آبزی بیمهره را اغلب میتوان در شرایطی پیدا کرد که به دور شاخههای مرجانها پیچیده و ذرات غذا را به دست میآورد.
تانگاروا که یکی از چهار کوه زیر دریا است، طی این کاوش برای اولینبار مورد بررسی قرار گرفته است. زمینشناسان به کمک آنالیز ترکیب شیمیایی آب بالای این قله احتمال میدهند با یک آتشفشان فعال مواجه شدهاند.
گسلهای دودی
در این تصویر یک گسل گرمابی و جانداران ساکن اطراف آن را میبینید که کاملا با سه زیستبوم شناخته شده دیگر متفاوت است. کلارک میگوید: «هر روز تجربه تازهای وجود دارد. یک روز ممکن است به سراغ صخرههای سخت آتشفشانی و گسلهای گرمابی برویم و روز پس از آن در میان رسوبات به جامانده در درههای اعماق اقیانوس به دنبال جانداران تازه بگردیم. آبزیان ساکن این چهار زیستبوم کاملا با یکدیگر متفاوت هستند، ما داریم در عمق یک کیلومتری آب کاوش میکنیم و به همین دلیل شانس پیدا کردن گونههای تازهای که تاکنون هیچ انسانی موفق به دیدن آنها نشده بسیار است».
اسکوئید میکی ماوس
این سرپاور ده بازویی که معمولا اسکوئید میکی ماوس نامیده میشود، اغلب در عمق 900 متری و روی دیواره درههای ایجاد شده در دریا زندگی میکند. کلارک میگوید: «این گونه بسیارحساس است و از آنجا که تقریبا روی کف دریا زندگی میکند، به ندرت میتوان آن را پیدا کرد. محل زندگی این حیوان نیز شرایط ناپایداری دارد».
او از تجربه برخورد آرام دوربین فیلمبرداری گروه با دیواره یکی از این درهها صحبت میکند که به ایجاد بهمن بسیار کوچکی منجر شده که چندین دقیقه به طول انجامیده و همه چیز را با خود به بخشهای پایینتر کشانده است.
خرچنگ پر مو
محققان این Trichopeltarion janetae کوچک را در میان صخرههای یک کوه دریایی که در عمق 900 متری آب قرار دارد، کشف کردهاند. کلارک میگوید: «این سختپوستان که اولینبار در سال 2008 با لغت «پرمو» توصیف شدهاند، پیش از این در کوههای دریایی نیوزیلند و استرالیای جنوبی دیده شدهاند».
مرجان فنجانی تنها
بر خلاف مرجانهایی که به صورت کلونی زندگی میکنند و صخرههای مرجانی را شکل میدهند، این مرجان با نام علمی Stephanocyathus platypus که در عمق 1000 متری آب زندگی میکند، همیشه به تنهایی دیده میشود.
این مرجان درون ساختار سنگ آهکی زندگی میکند که همانطور که در تصویر میبینید شبیه به فنجان است. بزرگترین مرجانهای این گونه به عرض 9 سانتیمتر در آبهای نیوزیلند دیده شدهاند.
عروس دریایی ناشناخته
این عروس دریایی ناشناخته که در عمق 1500 متری دریا عکاسی شده و شبیه Atolla به نظر میرسد که تنها در آبهای عمیق زندگی میکند، به تازگی کشف شده است. شاخکهای حساس و بلند این آبزی میتواند در شکار زئوپلانکتون بیولومینسانس به او کمک کند.
اژدهاماهی سیاه
این تصویر یک اژدهاماهی ماده را نشان میدهد که شکارچی فوقالعادهای است و ماهیهای کوچک را شکار میکند. بر خلاف او نر این گونه دندانها و سیستم گوارشی قدرتمندی ندارد و به نظر میرسد عمر کوتاهی داشته باشد.
حلزون بیصدف دریایی
این نمونه که باید یک گونه تازه از حلزون بیصدف دریایی باشد، در عمق 1250 متری آب دیده شده است. کلارک میگوید: «این نمونه یکی از خویشاوندان نزدیک حلزون دریایی است که طی روند تکامل با کوچک و کوچکتر شدن صدف، آنرا از دست داده است».
مرجان و خرچنگ
در این تصویر مرجانی را میبینید که یکی از خویشاوندان نزدیک شقایق نعمان است و خرچنگی از بخش میانی بدن آن به بیرون میخزد. این مرجان زمانی درون صدف حلزونی که خانه سیار این خرچنگ بوده، شروع به رشد کرده و حالا که بزرگ شده تمام فضای این خانه را اشغال کرده و در حال حاضر خانه سیار خرچنگ به محل تأمین غذای مرجان نیز تبدیل شده است.
خرچنگ چمباتمهزده نابینا
این خرچنگ چمباتمهزده اغلب در کنار قطعات چوبی که پس از شکستن کشتیها سر از اعماق اقیانوس درآوردهاند و در عمقی میان 700 تا 1200 متر دیده میشود.
اسفنج شیشهای لانهزنبوری
این مرجان زیبا و شکننده که از جنس Farrea است و اسکلتی سیلیکونی دارد، در عمق 950 متری آب زندگی میکند و بخشی از زیستبوم کوههای دریایی را شکل میدهد. میگوی کوچکی که دارد در این شبکه اسفنجی خانهای برای خودش درست میکند به خانواده میگوی روح تعلق دارد.
بارناکل و باکتریها
این بارناکل یا کشتیچسب با نام علمی Vulcanolepis osheaii در چندین کوه دریایی در بخش جنوبی منطقه کاوش کشف شده است. بدن این آبزی که در عمق 700 تا 1000 متری آب زندگی میکند از باکتری های گوگردخوار پوشیده شده است. این باکتریها از گوگرد موجود در آبی که از گسلهای گرمابی خارج میشود و آب اطراف استفاده کرده و غذای بارناکل را تأمین میکنند.
زبانماهی
در اطراف کوه دریایی تانگاروا گونه جدیدی از این ماهی که از جنسSymphurus است، دیده شده است. هر دو چشم این ماهی هم مانند نمونههای دیگری از پهنماهیها در یک طرف بدن آن قرار دارد. این آبزی در اطراف کوههای دریایی فعال اقیانوس آرام غربی به وفور دیده میشود