اکوسیستم خزر در معرض تهدید

رئیس مرکز تحقیقات شیلات کشور گفت: سالانه بالغ بر 350 طرح و پروژه تحقیقاتی در زمینه های مختلف شیلاتی و علوم شیلاتی اجرا می شود.

رئیس مرکز تحقیقات شیلات کشور گفت: سالانه بالغ بر 350 طرح و پروژه تحقیقاتی در زمینه های مختلف شیلاتی و علوم شیلاتی اجرا می شود.

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۴۹ بازدید

تابناک : رئیس مرکز تحقیقات شیلات کشور گفت: سالانه بالغ بر 350 طرح و پروژه تحقیقاتی در زمینه های مختلف شیلاتی و علوم شیلاتی اجرا می شود.

عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این طرح ها در زمینه هایی چون، اصلاح نژاد، تکثیر و پرورش آبزیان، اکولوژی آبزیان، میزان ذخایر آبزیان در آبهای داخلی، زمینه های فناوری نانو و بایو، بهداشت آبزیانو مسائل مربوط به محیط زیست آبزیان، برنامه های چشم انداز و برنامه توسعه پنجم پیش بینی شده است در این مرکز انجام می شود.

وی اظهار داشت: مرکز تحقیقات شیلات کشور از موسسات تحقیقات کاربردی در کشور است که شبکه ای گسترده تحقیقاتی شامل 14 پژوهشکده و مرکز تحقیقات ملی را شامل می شود و رویکردهایی بر مبنای تنوع گونه ای و بهبود تولید آبزیان با هدف کاهش هزینه های تولید،افزایش تولید دارد.

وی ادامه داد: کمک به توسعه آبزی مصرفی به گونه ای که مصرف سرانه آبزیان را در کشور از 7.5 کیلوگرم تا پایان برنامه پنجم به 13 کیلوگرم برسانیم و این در حالی است که متوسط جهانی 16 کیلوگرم است.

مطلبی افزود: پیش بینی شده است که میزان پروتئین مصرفی را نیز از حدود دو گرم را به چهار گرم برسانیم.

رئیس مرکز تحقیقات شیلات کشور افزود: کار دیگر ما تنوع آبزی پروری است و از دیگر کارها توسعه آبزی مصرفی و تنوع محصولات است.

وی تصریح کرد: در برنامه چهارم توسعه در مورد40 نوع محصول مانند مثل اسنک ماهی، سوسیس ماهی، کنسرو انواع ماهی و کنسرو میگو، بستنی ماهی تحقیق و دانش فنی آنرا به دست آوردیم و استقبال مردم هم خوب بوده است.

مطلبی اظهار داشت:یکی از محصولات پروتئین کنسانتره ماهی است که 95 درصد پروتئین دارد و دهها ماده از آن می توان تولید کرد.

وی افزود: یک بحث دیگر ذخایر آبزیان است. اکوسیستم های دریای خزر به دلایل مختلف در معرض تهدید هستند.

رئیس موسسه شیلات کشور بیان داشت: آلودگی های صنعتی، کشتیرانی و ... باعث می شود ذخایر ما تهدید شود.

وی تاکید کرد: یک رسالت ما اینست که منابع آلوده کننده و راهکارهای مربوط به آن را شناسایی کنیم.

وی عنوان کرد: از نمونه تهدیدات بیولوژیکی که با آن مواجه هستیم می توان به میگو شانه دار و کشند شیرین و کشند قرمز در سال قبل اشاره کرد.

دیدگاه خود را بیان کنید