همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تابناک : رئیس مرکز تحقیقات شیلات کشور گفت: سالانه بالغ بر 350 طرح و پروژه تحقیقاتی در زمینه های مختلف شیلاتی و علوم شیلاتی اجرا می شود.
عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این طرح ها در زمینه هایی چون، اصلاح نژاد، تکثیر و پرورش آبزیان، اکولوژی آبزیان، میزان ذخایر آبزیان در آبهای داخلی، زمینه های فناوری نانو و بایو، بهداشت آبزیانو مسائل مربوط به محیط زیست آبزیان، برنامه های چشم انداز و برنامه توسعه پنجم پیش بینی شده است در این مرکز انجام می شود.
وی اظهار داشت: مرکز تحقیقات شیلات کشور از موسسات تحقیقات کاربردی در کشور است که شبکه ای گسترده تحقیقاتی شامل 14 پژوهشکده و مرکز تحقیقات ملی را شامل می شود و رویکردهایی بر مبنای تنوع گونه ای و بهبود تولید آبزیان با هدف کاهش هزینه های تولید،افزایش تولید دارد.
وی ادامه داد: کمک به توسعه آبزی مصرفی به گونه ای که مصرف سرانه آبزیان را در کشور از 7.5 کیلوگرم تا پایان برنامه پنجم به 13 کیلوگرم برسانیم و این در حالی است که متوسط جهانی 16 کیلوگرم است.
مطلبی افزود: پیش بینی شده است که میزان پروتئین مصرفی را نیز از حدود دو گرم را به چهار گرم برسانیم.
رئیس مرکز تحقیقات شیلات کشور افزود: کار دیگر ما تنوع آبزی پروری است و از دیگر کارها توسعه آبزی مصرفی و تنوع محصولات است.
وی تصریح کرد: در برنامه چهارم توسعه در مورد40 نوع محصول مانند مثل اسنک ماهی، سوسیس ماهی، کنسرو انواع ماهی و کنسرو میگو، بستنی ماهی تحقیق و دانش فنی آنرا به دست آوردیم و استقبال مردم هم خوب بوده است.
مطلبی اظهار داشت:یکی از محصولات پروتئین کنسانتره ماهی است که 95 درصد پروتئین دارد و دهها ماده از آن می توان تولید کرد.
وی افزود: یک بحث دیگر ذخایر آبزیان است. اکوسیستم های دریای خزر به دلایل مختلف در معرض تهدید هستند.
رئیس موسسه شیلات کشور بیان داشت: آلودگی های صنعتی، کشتیرانی و ... باعث می شود ذخایر ما تهدید شود.
وی تاکید کرد: یک رسالت ما اینست که منابع آلوده کننده و راهکارهای مربوط به آن را شناسایی کنیم.
وی عنوان کرد: از نمونه تهدیدات بیولوژیکی که با آن مواجه هستیم می توان به میگو شانه دار و کشند شیرین و کشند قرمز در سال قبل اشاره کرد.