همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
بخش خبری الف : فعالان و برگزیدگان بخش خصوصی، مدیران عرصههای اقتصادی، صنعتی، كشاورزی، بانكی، فناوری اطلاعات و خدمات همراه با نمایندگان تشكلهای صنفی، عصر امروز(چهارشنبه) در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی به تبادل نظر و بررسی مسائل مختلف اقتصادی پرداختند.
در ابتدای این دیدار كه بیش از 3 ساعت طول كشید، 18 نفر از فعالان اقتصادی، دیدگاههای خود را درباره اوضاع اقتصادی كشور بیان كردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با تأكید بر تلاش، تدبیر و شتاب بیشتر در تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله افزودند: دشمن با سلاح ناكارآمد تحریم درصدد زمین زدن ملت ایران و نظام اسلامی است اما این هدف خصمانه، با جهاد اقتصادی مسئولان و مردم ناكام میماند و ملت بزرگ ایران، با امید سرشار به آینده، به جایگاه شایسته خود دست خواهد یافت.
رهبر انقلاب اسلامی دیدار با فعالان اقتصادی بخشهای دولتی و خصوصی را در مقطع حساس كنونی، اقدامی نمادین برای نشان دادن اهتمام نظام اسلامی به مسئله اقتصاد و تحرك و پیشرفت اقتصادی دانستند و تأكید كردند: پیام جلسه امروز، لزوم توجه بیشتر و جدیتر مسئولان و فعالان بخشهای اقتصادی، و همچنین آحاد مردم به مسئله اقتصاد است.
حضرت آیتالله خامنهای، بیان گزارش اوضاع اقتصادی كشور از زبان فعالان بخشهای خصوصی را یكی دیگر از اهداف دیدار امروز برشمردند و افزودند:
همانگونه كه در سخنان اغلب فعالان مشهود بود با همت مغزهای متفكر، و شخصیتهای علمی و فنی، پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای تولید، خدمات، كشاورزی، صنعت و صنایع دانشبنیان به وقوع پیوسته كه متأسفانه اغلب مردم از آن مطلع نیستند و باید این افتخارات ملی كه متعلق به ملت ایران است، به اطلاع مردم رسانده شوند.
ایشان خاطرنشان كردند: بیان پیشرفتها به معنای نادیده گرفتن نقاط ضعف و كمبودها نیست اما بیان نقاط منفی باید با لحن علاججویانه و امیدبخش باشد تا واقعیات كشور، وارونه جلوه داده نشود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یكی از شگردهای جنگ روانی دشمنان در شرایط كنونی، ناامید كردن مردم بویژه نسل جوان و فعال كشور است، بنابراین همواره باید پیشرفتها و ظرفیتهای شگرف كشور برای اطلاع مردم منعكس شود.
ایشان در بیان علت نامگذاری سال جاری به سال جهاد اقتصادی به هدف جبهه استكبار برای زمین زدن ملت مقاوم ایران و نظام اسلامی از راه اقتصاد اشاره كردند و افزودند: باید با شناخت اهداف، ابزار و سلاح دشمن و با جهاد اقتصادی به مقابله با این هدف رفت.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین ویژگیهای جهاد اقتصادی، به استمرار، همه جانبهگی، هوشمندی و اخلاص اشاره كردند و افزودند: باید این نكته را درك كرد كه جهاد اقتصادی، در واقع حركتی هدفدار در مقابله با حركت غرضآلود و خصمانه دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی هدف واقعی تحریمهای ایران را فلج كردن اقتصاد كشور خواندند و خاطرنشان كردند: عامل حقیقی این تحریمها مسئله انرژی هستهای نیست چرا كه روند تحریم ها، 32 سال پیش هنگامی آغاز شد كه نامی از مسائل هستهای در كشور نبود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید بر مقابله هوشمندانه ملت ایران و مسئولان كشور با تحریمها افزودند: اگر تحریم، مؤثر و برای دشمنان كارگشا بود همان سالهای اول انقلاب اهداف مستكبران را محقق میساخت چه برسد به اكنون كه ملت و نظام در مقابل تحریمها، به تدریج حالت ضدضربه پیدا كردهاند.
ایشان دور زدن تحریمها و مهمتر از آن روی آوردن به تواناییهای داخلی را از جمله شیوههای موفق ملت و مسئولان در شكست دادن تحریمها برشمردند و افزودند: مقابله افتخارآمیز نظام اسلامی با تحریمها، همچون تمامی 32 سال اخیر، با موفقیت ادامه خواهد یافت.
رهبر انقلاب همچنین با تأكید بر لزوم تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله و دستیابی ایران به رتبه اول كشورهای منطقه در عرصههای مهم و حیاتی افزودند: رقبای منطقهای در حال كار و تلاش شدید هستند و دستیابی به اهداف سند چشمانداز، نیازمند سرعت بیشتر، تدبیر و حركت منضبطتر و درواقع نیازمند جهاد اقتصادی است.
حضرت آیتالله خامنهای دستیابی به رتبه اول منطقه در مسائل مهم و حیاتی را نه یك هوس بلكه یك نیاز واقعی و سرنوشتساز خواندند و افزودند: در اوضاع كنونی منطقه و جهان، هر كشوری كه نتواند از لحاظ اقتصادی، علمی و زیرساختها از رشد لازم برخوردار شود بیرحمانه مورد تطاول قرار میگیرد بنابراین باید با استحكام درونی و پیشرفت اقتصادی، اهداف سند چشم انداز را محقق كرد.
رهبر انقلاب ظرفیتهای كشور را از لحاظ منابع، هوش و استعداد انسانی، منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی، فوقالعاده خواندند و افزودند باید این ظرفیتهای درجه یك را بالفعل كرد و رتبه اول منطقه را به دست آورد كه این مهم، نیازمند كار و تلاش مضاعف است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به گذشت 5 سال از آغاز اجرای سند چشمانداز 20 ساله، كارهای انجام شده در برنامه چهارم توسعه را خوب ارزیابی كردند اما افزودند: برخی اهداف آن برنامه از جمله رشد 8 درصدی، كاهش بیكاری، كاهش تورم و افزایش سرمایهگذاری محقق نشده است بنابراین در اجرای برنامه پنجم توسعه، باید همت و تلاش مضاعف انجام داد تا ضمن جبران این كمبودها، سهم برنامه پنجم در تحقق اهداف سند چشمانداز محقق شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه در زمینه اجرای سیاستهای كلی اصل 44، كارهای خوبی انجام شده اما كافی نیست، خاطرنشان كردند: براساس سیاستهای ابلاغی اصل 44، باید زمینه یك اقتصاد رقابتی با حضور بخش خصوصی بوجود آید كه لازمه چنین كاری، تحرك بیشتر برای اجرای كامل سیاستهای اصل 44 است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: هدف از اجرای سیاستهای كلی اصل 44، فقط واگذاری بنگاهها نیست بلكه در كنار واگذاریها باید در زمینه توانمند كردن بخش خصوصی، فراهم كردن امكان مدیریت خوب و نظارت جدی برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی نیز كارهای اساسی انجام شود.
ایشان برخورد قاطعانه و جدی با مفاسد اقتصادی را یكی از زمینه سازیهای مناسب برای تشویق حضور سالم و قانونمند بخش خصوصی دانستند و خاطرنشان كردند: مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار مهم و یك ركن اساسی است.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به مسئولان دولتی تأكید كردند: باید نسبت به بروز و نفوذ كوچكترین فساد اقتصادی در دستگاههای دولتی بشدت حساس باشید و با آن بیرحمانه و بدون هیچ ملاحظهای برخورد كنید چرا كه در غیر این صورت مفاسد اقتصادی همچون بیماری واگیر سریعاً گسترش خواهد یافت.
ایشان اجرای كامل سیاستهای حمایتی از بخش تولید را یكی دیگر از موارد مهم برشمردند و خاطرنشان كردند: تولید، اساس اقتصاد است و باید در چارچوب اجرای قانون هدفمندی یارانهها، سهم بخش تولید حتماً اختصاص یابد.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: البته بخش تولید هم در قبال این حمایت وظایفی دارد كه از آن جمله، صرفهجویی در مصرف انرژی، افزایش بهرهوری، و نوسازی ماشینآلات و تجهیزات است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در كنار اعطای تسهیلات به بخش تولید و حمایت از تولیدكنندگان، باید نظارت قوی نیز وجود داشته باشد تا برخی سوءاستفادهكنندگان، از تسهیلات اعطایی برای كارهای دیگر استفاده نكنند.
موضوع واردات و صادرات بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در جمع فعالان اقتصادی بود.
حضرت آیتالله خامنهای، تنظیم و كنترل واردات را لازم دانستند و خاطرنشان كردند: در هر شرایطی باید ملاحظه تولید داخلی از جمله محصولات كشاورزی را كرد ضمن این كه این توجیه كه واردات به رقابت پذیری تولید داخلی كمك میكند، دارای منطق قوی نیست.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص موضوع صادرات، به رشد بسیار خوب صادرات غیرنفتی در سالهای اخیر اشاره كردند و افزودند: انتظار این است كه رشد صادرات غیرنفتی به گونهای پیش رود كه بخش صادرات بر واردات، غلبه پیدا كند و بتوانیم خود را از درآمد نفتی بی نیاز كنیم.
ایشان وابستگی به درآمد نفت را یكی از بلیات كشور دانستند و با یادآوری سخنان چند سال قبل خود مبنی بر قطع وابستگی به درآمد نفت تا حدی كه امكان بستن درِ چاههای نفت برای هر مدتی امكانپذیر باشد، خاطرنشان كردند: رهایی اقتصاد كشور از درآمدهای نفتی، زمینهساز اقتدار و پیشرفت عظیم ملت و نظام اسلامی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در كنار حمایت دولت از صادرات، صادركنندگان نیز باید كیفیت، بستهبندی، تنوع، استحكام و زیبایی محصولات و تولیدات خود را ارتقاء دهند و آنها را در موعد مقرر به دست مشتری و خریدار برسانند.
حضرت آیتالله خامنهای تأكید كردند: لازمه تحقق این موارد، نیازمند فرهنگ حُسن عمل در تولیدات است.
ایشان یكی دیگر از موارد ضروری در اقتصاد كشور را تدوین برنامهای جامع برای رشد بخش تعاون دانستند و با اشاره به موضوع مهم لزوم دسترسی یكسان به اطلاعات اقتصادی، افزودند: همه فعالان بخش خصوصی باید به طور یكسان و بدون تبعیض از فرصتهای سرمایهگذاری مطلع باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر لزوم پیگیری جدیتر موضوع شفافسازی اطلاعات، خاطرنشان كردند: محدود بودن دسترسی اطلاعات برای برخی افراد خاص، زمینهساز ویژهخواریهای عجیبی میشود كه برای مقابله با آن، باید دسترسی به اطلاعات، عمومی شود.
حضرت آیتالله خامنهای در جمع بندی مطالب مطرح شده در دیدار فعالین اقتصادی بخش دولتی و خصوصی، اظهار امیدواری كردند: دیدار امروز زمینه ساز انگیزه بیشتر و فعالیت هوشمندانه، هدفدار و مضاعف همه علاقه مندان به ملت، كشور و نظام شود.
ایشان با تأكید بر لزوم توجه به همت مضاعف و كار مضاعف در كنار جهاد اقتصادی، افزودند: آینده كشور، آینده خوبی است و سابقه تاریخی، میراث فرهنگی، تواناییهای مردمی و ظرفیتهای طبیعی ایران، همه مؤید این است كه ایران می تواند با كار و تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر مسئولان و مردم به جایگاه والا و شایسته برسد.
در آغاز این دیدار آقایان و خانمها
- اسدالله عسگراولادی – فعال اقتصادی و صادركننده
- سیدمحمد اتابكی – رئیس انجمن صنفی تولید كنندگان سیمان
- هاشم نامور – مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس
- قاسم نوده فراهانی – رئیس شورای اصناف كشور
- مجید قاسمی – مدیرعامل بانك پاسارگاد
- مجتبی شادلو – رئیس هیأت مدیره اتحادیه باغداران ایران
- حسین قالیباف اصل – مدیرعامل شركت بورس
- لیلا لاریجانی – مدیرعامل شركت گسترش انفورماتیك
- محمدرضا جبارزارع – مدیرعامل گروه همگام
- حمیدرضا جمشیدی – رئیس هیأت مدیره شركت البرز دارو
- ایرج رهبر – رئیس كانون سراسری انبوهسازان كشور
- محمد آرام بنیار – مدیرعامل شركت تأمین سرمایه امین
- ابوالحسن خلیلی – مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای دانههای روغنی
- غلامرضا حبیبی – مدیرعامل مؤسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان
- احمدحسن جزنی – نماینده تولیدكنندگان و صادركنندگان آبزیان
- عطاءالله آیتاللهی – دبیر شورای رسته آب جامعه مهندسان مشاور ایران
- پرویز رحمتی – رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای كشور
- و احمد توكلی – نماینده مجلس شورای اسلامی
به تشریح دیدگاهها، انتقادها و پیشنهادهای خود در زمینههای مختلف اقتصادی پرداختند.سخنان فعالان اقتصادی در این دیدار عبارت است از:
- هدفگذاری بخش خصوصی برای پیشی گرفتن صادرات غیر نفتی از واردات در پنج سال آینده
- ضرورت توجه بیشتر دولت به دیدگاهها و مشورتهای بخش خصوصی
- ناكارآمدی تحریمها با توجه به افزایش 25 درصدی صادرات در چهار ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل
- افزایش بیسابقه تولید سیمان به عنوان یكی از شاخصهای عمران و آبادانی كشور
- توجه بیشتر به زیرساختهای صنعتی برای شتاب یافتن روند توسعه
- كاهش كارمزد تسهیلات بانكی ویژه صنایع
- ضرورت توجه به توانایی و ظرفیت اصناف در اجرای سیاستهای اصل 44
- كمك بیشتر دولت به واحدهای تولیدی – صنعتی و كشاورزی
- نگاه تقویتكننده بخش دولتی به بخش خصوصی
- ایجاد زمینه لازم برای رقابت سالم و قانونمند بانكهای خصوصی و دولتی
- مدیریت فشارهای ناشی از هدفمند كردن یارانه ها به بخش كشاورزی
- انتقاد از تعدد مراجع تصمیمگیری درباره مسائل كشاورزی
- پیشنهاد تشكیل شورای عالی فناوری اطلاعات
- لزوم حمایت بیشتر دولت از سرمایهگذاری در فناوریهای نوین
- افزایش ارزش بازار سرمایه به 118 هزار میلیارد تومان در سال جاری
- توجه به ظرفیت اقتصادی شركتهای دانش بنیان
- پرهیز از تصمیمگیریهای لحظهای در تعیین تعرفههای اقتصادی
- استفاده از ابزارهای جدید مالی برای استحكام بیشتر زیرساختهای اقتصادی كشور
- تأثیر منفی افزایش قیمت مواد اولیه بر روند تولید
- ضرورت اهتمام بیشتر به بخش تعاونی
- انتقاد از واردات بیرویه، بخصوص محصولات كشاورزی
- ظرفیت بیبدیل كشور برای خوداتكایی كشاورزی
- سرمایهگذاری و اتخاذ تدابیر ویژه برای حل مشكل راندمان پایین آب در بخش كشاورزی و مصارف خانگی
- راه اندازی نهضت كاهش قیمت تمام شده كالاها و خدمات
- توجه به ظرفیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در تولید ثروت ملی، اشتغالزایی و ارتقای بهرهوری
- و اهمیت مراكز خرد اقتصادی به موازات بنگاههای بزرگ اقتصادی