تولید قزل‌آلا در ۳ سال نصف شد

دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۶ بازدید
تولید قزل‌آلا در ۳ سال نصف شد
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه میزان تولید ماهی قزل آلادر سال ۹۲ نزدیک ۱۵۰ هزارتن بوده است، گفت: در حال حاضر میزان تولید این ماهی در کشور بیشتر از ۸۰ تا ۸۵ هزارتن نیست

آرش نبی‌زاده درباره آخرین وضعیت تولید ماهی قزل‌آلا در کشور اظهارداشت: طی سالیان گذشته، شیوع بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی و فشارهای وارده به دامپزشکی باعث شد این سازمان در یک تصمیم عجولانه اقدام به اصلاح ساختار واردات تخم چشم زده کند و این امردرحالی انجام شد که هیچ اعتقادی به وارداتی بودن بیماری نداشتند.

وی اضافه کرد: از آنجا که اصلاحات مذکور زمان‌بر بود باعث شد زمان‌بندی تولید بهم خورده و محصول در فصل‌های کم مصرف وارد بازار داخلی وارد شود که همین امر سبب بهم ریختگی اوضاع بازار شد.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط شیوع بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی نسبت به سال ۹۲ بسیار متفاوت است، اظهارداشت: در آن سال تراکم تولید در مزارع زیاد بود اما هم اکنون میزان تولید کاهش یافته است، البته نباید زحمات دامپزشکی را نیز در این زمینه نادیده گرفت.

وی با بیان اینکه کاهش تولید عامل اصلی افت شیوع این بیماری در کشور است، گفت: میزان تولید ماهی قزل آلا در سال ۹۲ نزدیک ۱۵۰ هزارتن بوده اما در حال حاضر ما بیشتر از ۸۰ تا ۸۵ هزارتن تولید نداریم.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی کشور، دلایل درجا زدن در تولید قزل آلا طی این مدت را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: نکته اول این است که تولیدکنندگان قزل آلا بیمه نیستند و بیمه محصولات کشاورزی هم هیچ تعهدی نسبت به آنان برای پرداخت خسارت ندارد.

نبی زاده با بیان اینکه تولیدکنندگان به دلیل مشکلات موجود با تمام توان تولیدی خود کار نمی‌کنند، ادامه داد: از دیگر دلایل این مساله، عدم حمایت دولت است، در این زمینه هیچ کمک مالی به تولیدکنندگان نشده و تسهیلات بانکی با سود بالا دردی از آنان دوا نمی‌کند، ضمن اینکه سازمان شیلات در یک فرار به جلو تمامی تسهیلات بانکی را به بخش تولید در قفس که عموما در دست شرکت‌های خصولتی است، وارد و تولیدکنندگان آسیب دیده را کلا فراموش کرده است.

وی با اشاره به اینکه ما هنوز در تشخیص عامل بیماری دچار مشکل هستیم، افزود: متاسفانه هنوز نمی‌توانیم تشخیص بدهیم منبع بیماری داخلی است یا خارجی؟ اعتقاد ما این است که منبع خارجی است اما سازمان دامپزشکی کشور نظر متفاوتی دارد و حاضر به پذیرفتن مسئولیت در این زمینه نیست.

نبی زاده، شیوع بیماری و ضعف جدی در تشخیص آنها را از دیگر دلایل رکود در تولید قزل آلا عنوان و اضافه کرد: سیستم واکسیناسیون ما نیاز به زیرساخت‌هایی دارد و آمادگی این زیرساخت‌ها حدود ۲ تا ۳ سال طول خواهد کشید.

به گفته وی، جهاد دانشگاهی در این خصوص اقدامات مناسبی انجام داده ولی این اقدامات کافی نیست و جهت ایجاد تنوع نیاز به ورود واکسن‌ها و شرکت‌های خارجی پیشرو در صنعت آبزی پروری الزامی به نظر می‌رسد.

نبی زاده، وجود رقبای خارجی در بازار قزل آلا را از جمله این دلایل عنوان کرد و گفت: متاسفانه حضور چشمگیر ماهی تیلاپیا، بازار ماهی قزل آلا را دچار مشکل کرده که این نیز دلیلی برای دلسردی تولیدکنندگان شده است.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی کشور بیان اینکه بحث شناسنامه دار کردن محصولات و شناسایی و حذف مزارع پرورشی غیرمجاز باید در دستور کار قرار بگیرد، تصریح کرد: همه این اقدامات با کمک دولت و واگذاری وظایف تصدی گری به تولیدکنندگان در غالب تشکل‌های موجود امکان پذیر است و بدون همکاری مسئولان امری دشوار خواهد بود

منبع : مهر

دیدگاه خود را بیان کنید