همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
خبرگزاری فارس: مدیر امور شیلات و آبزیان استان یزد گفت: در حال حاضر تولید ماهی در استان یزد 600 تن است که در صورت استفاده از تنها 10 درصد از منابع آبی استان، این میزان باید به 4 هزار تن برسد
مبینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ابرکوه اظهار کرد: با استفاده از تنها 10 درصد از منابع آبی استان یزد، امکان تولید 4 هزار تن ماهی در سال در این استان وجود دارد در حالیکه هماکنون تنها 600 تن ماهی در یزد تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: از 720 هزار تن تولید شیلات در کشور، 320 هزار تن مربوط به آبهای غیرساحلی است.
مبینی افزود: اهمیت پرورش ماهی در آبهای غیرساحلی به صید بیرویه در دریا و مشکلات زیست محیطی باز میگردد.
وی تصریح کرد: در استان یزد 600 تن ماهی گرم آبی و سردآبی تولید میشود و تعهد سال جاری مدیریت امور شیلات استان، رهاسازی یک میلیون بچه ماهی سردآبی از نوع قزلآلا و 220 هزار بچه ماهی گرم آبی از نوع کپور، آمور و فیتوفاگ است.
مبینی عنوان کرد: در راستای عمل به این تعهد تاکنون قریب به 600 هزار قطعه ماهی سردآبی در 80 استخر رهاسازی شده است و امیدواریم تا نیمه آذر ماه به عنوان پایان مهلت به این تعهدات عمل کنیم.
وی در مورد مصرف سرانه ماهی در استان یزد اظهار کرد: میزان سرانه مصرف در استان یزد 6.5 کیلو و در کشور 7.5 کیلوگرم است.
مبینی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف ماهی در جهان 12.5 کیلوگرم است و حتی برخی از کشورها مانند ژاپن سرانه مصرف 60 کیلویی دارند.
وی با اشاره به تلاشهایی که در استان یزد در مورد تولید ماهی صورت پذیرفته است، عنوان کرد: تولید ماهی تیلاپیا برای نخستین بار در سطح کشور در مرکز تحقیقات بافق آغاز شد و هماکنون شاهد صید 6 هزار قطعه از این ماهی از یک استخر بخش خصوصی در این شهر هستیم.
مدیر شیلات استان یزد در مورد خصوصیات این ماهی افزود: این ماهی گرم آبی همه چیزخوار و سریعالرشد است و نیاز کمتری به اکسیژن دارد و با توجه به این خصوصیات و همکاری محیط زیست میتوان آن را در تمام استخرها رهاسازی کرد و تحول عظیمی را در پرورش ماهی استان به وجود آورد.
وی در مورد برنامههای آینده شیلات استان یزد نیز اظهار کرد: با توجه به تفاهم به عمل آمده با واحد آب و خاک جهاد کشاورزی، مقرر شد تمام استخرهایی که ساخته میشود برای پرورش ماهی نیز مناسبسازی شده باشد و مورد استفاده بهینه قرار گیرد.
وی در مورد پرورش ماهی خاویار در استان یزد نیز افزود: از سال 87 تاکنون 9 هزار و 500 قطعه ماهی خاویاری 100 گرمی در بافق رهاسازی شده است و در چند روز گذشته ماهیانی به وزن 16 تا 18 کیلو برداشت شده است که بعد از تعیین جنسیت، ماهیان نر فروخته میشود و ماهیان ماده برای استحصال خاویار مورد استفاده قرار میگیرند.
وی در مورد آینده پرورش ماهی در استان یزد اظهار کرد: در استان یزد 7 هزار منبع آبی اعم از چاه، چشمه و قنات وجود دارد که اگر تنها در 10 درصد از این منابع رهاسازی ماهی صورت بگیرد، شاهد تولید بیش از 4 هزار تن ماهی خواهیم بود که این امر توجه بیشتری را از جانب مردم و مسئولان میطلبد.
مبینی تأکید کرد: امیدواریم دولت با توجه به خشکسالیهای اخیر و با اعتبارات دولتی وضعیت پرورش مکانیزه و خرید دستگاههای تصفیه آب را تقویت کند که به طور قطع این امر گام بزرگی در راستای افزایش تولید ماهی به عنوان بهترین منبع پروتئینی به حساب میآید