همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
رئیس پژوهشکده میگو مستقر در بوشهر گفت: در شرایط موجود برداشت بی رویه از منابع دریا، دریا دیگر توان پاسخ به نیازها و فشارهای مضاعف انسان در قبال برداشت از ذخایر دریایی را ندارد.
خبرگزاری فارس از بوشهر، خسرو آیین جمشید پیش از ظهر امروز در حاشیه همایش ملی آبزیان و غذا در استان بوشهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال 1950میزان برداشت از دریا 19میلیون تن بود، این درحالی است که در سال 1990 این میزان به 90 میلیون تن رسیده و در این شرایط دریا دیگر توان پاسخ به نیازها و فشارهای مضاعف انسان در قبال برداشت از ذخایر دریایی را ندارد.
وی در ارتباط با میزان تولید میگوی پرورشی در سال گذشته گفت: سال گذشته 6 هزار و 350 تن میگوی پرورشی در کشور تولید شد این در حالی است که امسال این میزان تاکنون به 6 هزار و 850 تن رسیده و برداشت هنوز ادامه دارد.
آیین جمشید یادآور شد: سهم استان بوشهر از این میزان تولید میگوی پرورشی در سال جاری 5 هزار و 151تن است که 75درصد تولید کشور را دارد.
وی اظهار داشت: صنعت پرورش میگو در کشور با سابقه 40 ساله خود صنعتی نوپاست و باید زمینه تحقیق بیشتر برای بهبود روند توسعه این صنعت در کشور فراهم شود.
آیین جمشید با اشاره به تدوین برنامه راهبردی در تحقیقات شیلات گفت: این پروژهها در صورتی مفید هستند که از قفسه کتابخانهها خارج و عملیاتی شوند.
وی در ارتباط با تدوین بسته حمایتی در بخش میگوی پرورشی افزود: در این بسته حمایتی علاوه بر حل مسائل مالی برنامه راهبردی نیز تدوین شده که امیدواریم به این برنامه توجه لازم صورت گیرد.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور مستقر در استان بوشهر گفت: هم اینک 27طرح پژوهشی دراین استان بوشهر با 3 هزار و 458میلیون ریال اعتبار مصوب دردست اجراست.
آیین جمشید افزود: عمده این طرحها شامل ارزیابی تنوع ژنتیکی و به گزینی میگوی وانامی پرورشی، برداشت مرحلهای میگوی سفید غربی در سیستم پرورش متراکم، پرورش میگو در سیستم مدار بسته پایش پدیده کشند قرمز در آبهای خلیج فارس و بررسی مقابله شیمیایی با عامل کشند قرمز است.
وی شناسایی و تعیین هویت ویروسهای بیماریزا به منظور ابداع و معرفی کیتهای مولکولی تشخیص سریع بیماری، جداسازی و شناسایی باکتریهای پروبیوتیکی از میگوهای پرورش وانامی، تعیین دوره و حد مجاز بهرهبرداری ذخایر میگوی استان بوشهر و برآورد میزان توده زنده کفزیان در آبهای خلیج فارس از دیگر طرحهای پژوهشی این مرکز ذکر کرد.
این مقام مسئول گفت: هم اینک جمهوری اسلامی ایران در بخش صنعت پرورش آبزیان جایگاه 22 را در جهان دارد که جایگاه مناسبی نیست و برای رقابت با سایر کشورهای برخوردار در این زمینه این صنعت در کشور باید تقویت شود.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور مستقر در بوشهر تصریح کرد: با توجه به داشتن 5 هزار کیلومتر مرز دریایی در جنوب و 2 هزار کیلومتر در شمال و دارا بودن رودخانههای فصلی و منابع آبی زیرزمینی فرصت مناسبی است که با استفاده از این ظرفیت قوی بتوانیم صنعت پرورش آبزیان را در کشور تقویت کنیم