سرمایه‌گذاری‌های بخش کشاورزی اردبیل بلااستفاده مانده است

سه‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۶ بازدید

سرمایه‌گذاری‌های بخش کشاورزی اردبیل بلااستفاده مانده است
خبرگزاری فارس از اردبیل عادل عبدایمانی عصر امروز در جلسه بررسی وضعیت کشاورزی استان اظهار داشت: خاک و آب مهمترین مؤلفه در بخش کشاورزی است که از 17 هزار و 953 کیلومتر مربع وسعت استان نزدیک به 90 درصد زراعی و منابع طبیعی است که البته مقداری از زمین‌های منابع طبیعی نیز قابل کشت و زرع است.
وی مهار آب را مهم‌ترین مسئله دانست و تصریح کرد: در وضعیت فعلی راندمان مصرف آب در استان 42 درصد، در کشور حدود 35 درصد و در برنامه پنجم توسعه 40 درصد هدف‌گذاری شده که این آمارها نشان می‌دهد مصرف آب در استان بیشتر است.
عبدایمانی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: اگر 42 درصد را لحاظ کرده و هشت درصد دیگر نیز به آن اضافه کنیم نزدیک به 800 هزار هکتار از اراضی دیم را می‌توان به آبی تبدیل کرد در صورتی که کل اراضی استان 770 هزار هکتار و اراضی آبی و نیم آبی استان 320 هزار هکتار است.
این مسئول با اشاره به سه حوزه آبریز استان اضافه کرد: استان اردبیل دارای سه حوزه آبریز ارس، قزل‌اوزن و بالهارود است که متأسفانه آب‌های بالهارود و قزل‌اوزن از خاک کشور خارج می‌شود و در دره‌رود برداشت نداریم که شرکت آب منطقه‌ای براساس سیاست‌هایی که دارد اجازه حفر چاه را نمی‌دهد.
وی تکمیل چرخه تولیدات کشاورزی را مشکل عمده در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: در سطح کلان تاکنون جهاد کشاورزی متولی قانونی صنایع بخش کشاورزی نبوده و این در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت است لذا ضروری است که بازرگانی داخلی و خارجی محصولات در اختیار دستگاه‌های تولید‌کننده باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان اردبیل دو برابر ظرفیت تولید است، یادآور شد: به همین دلیل سرمایه‌گذاری‌های عظیمی که در استان انجام گرفته بلااستفاده مانده است.
عبدایمانی با اشاره به کاهش کشت پنبه و چغندر قند در سال‌های اخیر در استان اردبیل گفت: در حال حاضر به دلیل عدم بازرگانی مناسب و واردات بی‌رویه کارخانه پنبه در استان اردبیل راکد مانده و فقط سه هزار هکتار از اراضی استان به کشت پنبه اختصاص یافته است، بنابراین به نظر می‌رسد که تولید، بازرگانی و سیاست دولت باید در یک جهت انجام گیرد تا شاهد توسعه در استان باشیم.
وی افزود: استان اردبیل با وجود نیروگاه زمین گرمایی ظرفیت خوبی در جهت تولید محصولات گلخانه‌ای و شیلات دارد

دیدگاه خود را بیان کنید