کاهش ۱۵ درصدی تولید ماهی در همدان

دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۷۲ بازدید

کاهش ۱۵ درصدی تولید ماهی در همدان
مدیر شیلات استان همدان از کاهش ۱۵ درصدی تولید ماهی به علت شیوع ویروس VHS خبر داد و گفت: از ابتدای امسال بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در مراکز پرورش رهاسازی شده است
علی دولو در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی به دنبال تنوع تولیدات هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر 571 واحد آبزی پروری در استان همدان فعالیت می کنند که شامل محیط های استخر، دو منظوره و خاکی می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته چهار هزار و 880 تن تولید ماهی داشته ایم، گفت: با توجه به اینکه اواخر سال گذشته ویروس VHS در عمده مزارع بزرگ پرورش ماهی استان شیوع پیدا کرد پیش بینی می شود که با کاهش 15 درصد تولید در سال 93 رو به رو شویم
مدیر شیلات استان همدان با اشاره به اینکه براساس پیش بینی ها قرار بود امسال پنج هزار و 100 تن تولید ماهی داشته باشیم، گفت: این بیماری نزدیک به 10 میلیارد تومان به مزارع پرورش ماهی استان خسارت وارد کرده و دولت برای حمایت از این واحدها باید تسهیلاتی را ارائه دهد.

وی با بیان اینکه برخی مزارع بزرگ پرورش ماهی استان در دوره اول تولید نداشته اند، گفت: امیدواریم با پاکسازی های انجام شده توسط کارشناسان دامپزشکی این واحد‌ها بتوانند در دوره دوم رهاسازی بچه ماهی فعالیت خود را آغاز کنند.

همدان از بزرگترین مراکز تکثیر ماهیان سردآبی و قزل آلا است

دولو با اشاره به اینکه همدان یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز تکثیر ماهیان سردآبی و تولید تخم چشم زده ماهی قزل آلا است، تصریح کرد: سالانه 82 میلیون قطعه تخم چشم زده قزل آلا و 40 میلیون بچه ماهی در مرکز استان همدان تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز استان به سایر استان ها نیز ارسال می شود.

وی با بیان اینکه با وجود این مرکز ماهی قزل آلا در فصول غیر معمول نیز پرورش می یابد، تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون چهار میلیون و 500 هزار قطعه بچه ماهی در مراکز پرورش ماهی رها سازی شده که تا پایان سال تعداد آنها نیز افزایش می یابد.

سرانه مصرف ماهی در همدان 6 کیلوگرم است

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش سرانه مصرف ماهی در استان هستیم، گفت: سرانه مصرف ماهی در استان همدان 6 کیلوگرم بوده که این رقم در سطح کشور به 9 کیلوگرم به ازای هر نفر می رسد.

دولو بیان کرد: با آموزش طبخ ماهی به بانوان به صورت رایگان به دنبال این هستیم تا میزان سرانه مصرف ماهی را در استان افزایش دهیم که خوشبختانه نتایج مثبتی نیز در این زمینه داشته ایم به طوری که پیش بینی شده نحوه طبخ ماهی به سه هزار نفر در قالب 120 دوره و نحوه آبزی پروری به هزار نفر در قالب 40 دوره آموزش داده شود.

امسال در همدان خاویار تولید می شود

وی درباره پرورش ماهیان خاویاری در استان نیز گفت: از سال 85 پرورش ماهیان خاویاری به منظور استفاده از گوشت آنها آغاز شده ولی برای استحصال خاویار از این گونه ماهی ها به دوره ای 9 ساله نیاز است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سال گذشته یک تن گوشت خاویار به بازار عرضه شد، اظهار کرد: امیدواریم با پرورش ماهیان خاویاری امسال تولید خاویار را در استان داشته باشیم.

وی از فعالیت 32 واحد پرورش ماهیان زینتی در استان همدان خبر داد و ابراز کرد: ظرفیت این واحدها نزدیک به سه میلیون و 100 هزار قطعه ماهی زنده زا و تخم گذار است.

دولو با اشاره به اینکه طرح شناسایی ماهیان بومی استان در دستور کار است، گفت: تاکنون 34 گونه ماهی بومی زینتی و خوراکی در استان همدان شناسایی شده که بررسی ها برای پرورش آنها در استان در حال انجام است.

کمبود تولید سبب افزایش قیمت ماهی است

وی علت افزایش قیمت ماهی را افزایش هزینه ها و کمبود تولید دانست و گفت: پس از بروز بیماری و کاهش تولید و افزایش قیمت مواد اولیه شاهد افزایش قیمت ماهی در بازار هستیم ولی این افزایش قیمت زیاد نبوده است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه عرضه و تقاضا در بازار می تواند قیمت را تعیین کند، اظهار کرد: دخالت دولتی در بازار نمی تواند نتیجه خوبی در تعیین قیمت ماهی داشته باشد و باید اجازه داد که بازار خود را تنظیم کند
خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید