كشورهای حاشیه خزر باید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری را رعایت كنند

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۴۶ بازدید

باكو - سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران با تاكید بر اینكه هرگونه صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر توسط ایران از سال گذشته ممنوع شده است تاكید كرد صید این ماهیان به مرز بحران نزدیك شده است و كشورهای حاشیه خزر باید این مساله را مورد توجه جدی فرار دهند

مجاهدی' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صید اندك ماهیان خاویاری در دریای خزر توسط ایران تنها به منظور تكثیر و رها سازی بچه ماهیان خاویاری انجام می شود.

وی با بیان اینكه ایران سالانه 200 میلیون قطعه انواع بچه ماهی در دریای خزر رها سازی می كند، گفت: هم اكنون صید ماهیان خاویاری به 10 درصد سالهای گذشته، كاهش پیدا كرده است.

مجاهدی یاد آورشد: تصمیم رییسان جمهوری پنج كشور ساحلی دریای خزر مبنی بر ممنوعیت پنج ساله صید ماهیان خاویاری، گام مهمی بر حفظ ماهیان خزر است و امیدواریم كشورهای ساحلی در اجلاس باكو، با ساز و كار مناسب این تصمیم را اجرایی كنند.

وی با اشاره به برگزاری سی و دومین اجلاس كمیسیون مشترك منابع زنده دریای خزر در باكو، تصریح كرد: نمایندگان پنج كشور ساحلی در این اجلاس سه روزه زمینه های تدوین تفاهم نامه ای را برای امضا آماده خواهند كرد تا كشورهای حاشیه خزر بتوانند در راستای بهبود شرایط منابع زنده خزر، گام های اساسی بردارند.

وی تاكید كرد: با ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در خزر هم اكنون كشورهای حاشیه خزر ملزمند با توسعه كارگاه های تكثیر و و پرورش و رها سازی بچه ماهیان خاویاری در خزر، از این منابع زنده دریای خزر حفاظت كنند.

سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات در ادامه بر حفظ نسل ماهیان خاویاری در این پهنه آبی كه در خطر انقراض قرار دارند تاكید كرد و افزود: روند صید ماهیان خاویاری در این دریا طی سالهای اخیر به مرز بحران نزدیك شده است و كشورهای حاشیه خزر باید این مساله را مورد توجه جدی قرار دهند.

سی و دومین اجلاس كمیسیون مشترك منابع زنده دریای خزر كه از روز چهارشنبه آغاز به كار كرده است تا 25 آذر ادامه دارد و مسئولان سازمانهای شیلات ایران، قزاقستان، روسیه، جمهوری آذربایجان و تركمنستان در آن حضور دارند.

بررسی دلایل آلودگی آبهای دریای خزر، وضعیت چرخه غذایی آبزیان، تغییر اكوسیستم خزر، كاهش تولید و رهاسازی بچه ماهیان خاویاری توسط مراكز پرورش آن در كشورهای حاشیه خزر، از مسایل مهم این نشست اعلام شده است.

با پایان ریاست ایران بر این كمیسیون و همزمان با آغاز به كار سی و دومین اجلاس كمیسیون مشترك منابع زنده دریای خزر در باكو، جمهوری آذربایجان از 23 آذرماه به عنوان رییس این كمیسیون برگزیده شد

دیدگاه خود را بیان کنید