بیماری‌های قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان

سه‌شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۳۲ بازدید

بیماری‌های قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان
رییس اداره آبزیان اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: ماهیان قرمز مانند سایر موجودات زنده دارای بیماری‌های مشترک با انسان هستند و بیماری‌های پوستی، عفونت‌های گوارشی، سل پوستی از طریق این ماهیان قابل انتقال به انسان هستند.
دکتر حمید خامه‌چی در خصوص شرایط نگهداری ماهیان قرمز و نکات مهم در هنگام خرید و نحوه برخورد با این نوع ماهی‌ها، افزود: ماهیان قرمز مانند سایر موجودات زنده دارای بیماری‌های مشترک با انسان هستند و بیماری‌های پوستی، عفونت‌های گوارشی، سل پوستی از طریق این ماهیان قابل انتقال به انسان هستند.
رییس اداره آبزیان اداره کل دامپزشکی هرمزگان با اشاره به نشانه‌های ماهی قرمز سالم هنگام خرید، با بیان اینکه ماهی باید متعادل، مستقیم، بدون استرس و هیجان شنا کند، اظهار کرد: ماهی نباید خموده و بی‌حال در گوشه آکواریوم قرار بگیرد و همچنین باید دارای باله‌های سالم باز و متحرک باشد.
وی با اشاره به نکاتی در خصوص نگهداری ماهی قرمز در منزل، بیان کرد: برای جلوگیری از سرایت بیماری از ماهی به انسان، از دست زدن به ماهی باید پرهیز کرد و همچنین باید ماهی را از دسترس کودکان دور نگه داشته شود، و در صورت تماس دست با آبی که ماهی در آن قرار دارد، یا خود ماهی، حتما دست ها را با آب و صابون باید شست و شو دهیم.
خامه‌چی در ادامه با تاکید بر عدم قرار دادن تنگ یا ظرفی که ماهی در آن قرار دارد، در معرض نور خورشید، تصریح کرد: در ضورت امکان تنگ ماهی را باید کمتر جابجا کرده و آب ماهی باید در هفته دو بار تعویض شود که البته از آب شهری به صورت مستقیم نباید استفاده نشود، زیرا آب شهری دارای کلر است و سبب مرگ ماهی می‌شود.
رییس اداره آبزیان اداره کل دامپزشکی هرمزگان اظهار کرد: جهت تعویض آب ماهی، باید آب را از 48 تا 72 ساعت قبل در یک ظرف دهانه گشاد نگهداری شود تا کلر آن از بین برود.
وی با بیان اینکه استرس وارد کردن به ماهی، دست زدن به ماهی داخل آب و ضربه زدن به تنگ ماهی سبب کوتاه شدن عمر ماهی‌ها می‌شود، درخصوص تغذیه ماهی شب عید، گفت: غذای ماهی قرمز باید با پروتین کم و کربوهیدرات بالا باشد که این نوع خوراک ماهی در مراکز عرضه معتبر وجود دارد.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که نباید به ماهی در هفته بیش از دو بار خوراک داد و هر بار به اندازه‌ای غذا در ظرف ماهی ریخته شود که مدت یک دقیقه توسط ماهیان خورده شود، زیرا غذای بیش از حد در ظرف ماهی باعث ایجاد مواد آلی مانند آمونیاک، سولفید هیدروژن و باعث مرگ ماهی می‌شود و در صورت رعایت موارد بالا عمر ماهی به 15 تا 20 سال هم می‌رسد.
رییس اداره آبزیان اداره کل دامپزشکی هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: هر ماهی به یک تا دو لیتر آب نیاز دارد و از تجمع ماهیان در ظروف کوچک باید خوداری شود، زیرا سبب کمبود اکسیژن و زیاد شدن مواد آلی و دفعی زیاد می‌شود

دیدگاه خود را بیان کنید