همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
همشهری آنلاین: "پرغذایی" و رشد بیش از حد جلبکها به تهدیدی جدی برای حیات آبزیان و تالابهای استان آذربایجان غربی تبدیل شده است
به گزارش ایرنا، "پرغذایی" اصطلاح علمی برای رشد بیش از حد جلبکها و خزههای آبی است که در صورت طغیان، تمام قسمتهای آبی آبگیرها را اشغال کرده و موجب از بین رفتن آبزیان داخل تالابها و آبگیرها و خشک شدن آنها میشود.
کارشناس مسئول زیستگاههای خشک حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی گفت: این پدیده حاصل ورود انواع سموم و آفات نباتی، فاضلابهای خانگی و نیترات موجود در خاک کشاورزی است که از طریق زهکشها و آبهای روان وارد تالاب میشود.
حجت جباری افزود: اکنون بیشتر تالابهای استان در کنار کم آبی با پدیده پرغذایی نیز رو به رو هستند که این پدیده در تالاب ˈکانی برازان ˈ مهاباد بیش از سایر تالابهای استان مشاهده میشود.
وی ادامه داد: پدیده پرغذایی به واسطه پوشش سطح آب با جلبکها، اکسیژن محلول در آب را کاهش داده و موجب آسیب دیدن آبزیان میشود و پس از مرگ جلبکها نیز به دلیل ته نشین شدن لاشه آنها، عمق آب تالابها و آبگیرها کاهش مییابد.
جباری گفت: کاهش عمق آب، زمینه تبخیر بیش از حد و خشکی تالابها را به دنبال دارد که لازم است در این زمینه اقدامات اساسی صورت گیرد.
وی افزود: سموم کشاورزی که وارد تالاب ها میشود ، از طریق زنجیره غذایی وارد سیستم گوارشی پرندگان شده و جمعیت آنان را تحت تاثیر قرار میدهد.
جباری اظهار کرد: استفاده از نیها و علوفه تالابی نیز از دیگر چالشهای تالابهای استان است که کشاورزان از انها به عنوان حصار باغها و مزارع و نیز تغذیه دام استفاده میکنند و پناهگاههای پرندگان و آشیانههای آنان را نابود کرده و تالابها به نقاطی نا امن تبدیل میشوند.
در آذربایجان غربی، 30تالاب فصلی، دایمی، طبیعی و یا انسان ساخت با آب شور و شیرین وجود دارد که افزون بر 604هزار و 99هکتار از عرصههای استان را به خود اختصاص دادهاند.
تالاب دریاچه ارومیه، دورگه سنگی، یادگارلو، شور گل و کانی برازان از جمله تالابهای مهم استان هستند که هم اکنون با چالشهای زیست محیطی و بحرانهای مختلف مواجه هستند.
تالاب کانی برازان مهاباد از جمله تالابهای مهم کشور میباشد که اخیرا به عنوان اولین سایت پرنده نگری کشور انتخاب شده و اداره امور آن را جوامع محلی برعهده دارند