همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مشكوه روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: بيماري استرپتوكوكوس آبزيان يك بيماري باكتريايي و بومي كشور ايران بوده و در بين انسان و حيوان مشترك است.
وي اظهاركرد: با شروع فصل گرما و افزايش دماي محيط و آب به بالاي ۲۰ درجه سانتيگراد اين بيماري در مزارع پرورش ماهيان سردآبي (قزل آلا) مشاهده مي شود.
وي ادامه داد: در حال حاضر آبزيان سردآبي همچون ماهي قزل آلا در مزارع استان هاي چهارمحال بختياري، لرستان، همدان، اصفهان، مازندران، كردستان، كرمانشاه و تهران پرورش مي يابد بنابراين پشگيري از بروز چنين بيماري الزامي است.
اين مقام مسئول گفت: يكي از راه هاي مقابله با اين بيماري استفاده از واكسن استرپتوكوكوس به شكل (قوطه وري) ماهيان در آب محتواي اين واكسن است در سال هاي گذشته اين واكسن از خارج وارد مي شد اما با تلاش محققان و پزوهشگران ايراني از سال گذشته تاكنون اين واكسن در داخل كشور توليد مي شود.
مشكوه، از علائم بيماري در ماهيان، تغيير رنگ پوست (تيره) كاهش اشتهاء، عدم تعادل در آب، بيرون زدگي چشم ها و خونريزي سرپوش آبشش ها را عنوان كرد.
وي اضافه كرد: به طور معمول ماهياني كه ايمن نباشند و در حالت استرس، آب آلوده (گل آلود) و دماي بالاي آب و محيط قرار بگيرند پديدار مي شود و تلفات زيادي به همراه دارد.
مشكوه تاكيد كرد: واحدهايي كه داراي شرايط بهداشتي و قرنطينه اي مناسب و مسئول فني و بهداشتي هستند كه واكسيناسيون را به موقع انجام مي دهند، بيماري كنترل مي شود.
وي تصريح كرد: افرادي كه با ماهيان مبتلا به اين بيماري سروكار دارند و داراي نقص ايمني هستند زخم هايي در دست هايشان ايجاد مي شود كه براي افراد مسن، كودكان نيز خطرناك خواهد بود. اين باكتري با پختن در دماي بالاي ۶۰ درجه از بين مي رود