همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تولید ماهی در سبزوار به ۸۵۰ تن افزایش یافت
رئیس اداره شیلات جهاد کشاورزی سبزوار اظهار کرد: تولید ماهی در شهرستان سبزوار از 35 تن به 850 تن افزایش یافته که از این مقدار حدود 120 تن آن ماهی گرمابی است که از 30 استخر پرورش ماهی و 750 تن نیز ماهی سردآبی بوده که از 35 استخر پرورش ماهی برداشت شده است.
وی افزود: برداشت ماهی سردآبی از هماکنون آغاز شده و تا پایان فروردین سال آینده ادامه دارد و در این مدت به طور مستمر برای استفاده به شبکه توزیع به ویژه برای شب عید به بازار عرضه میشود.
نبویفرد تصریح کرد: خوشبختانه سبزوار با وجود کویری بودن، برای سومین سال متوالی با تولید 21 درصد ماهی سردآبی در خراسان رضوی مقام دوم استان را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 85 استخر پرورش ماهی همچون سردآبی و گرم آبی در این شهرستان در حال فعالیت هستند، سرانه مصرف ماهی در خراسان رضوی را حدود 4.5 کیلو عنوان کرد.
نبویفرد اظهار کرد: سرانه ماهی در ایران 7 کیلوگرم و در جهان 18 کیلوگرم است که امیدواریم بتوانیم با پرورش صحیح سرانه ماهی در استان خراسان رضوی را به سرانه مصرف کشور برسانیم.
رئیس اداره شیلات جهاد کشاورزی سبزوار از شاخص تولید و ضریب تبدیل بالای ماهی در این شهرستان خبر داد و گفت: به اازای هر یک کیلو مصرف خوراک ماهی، یک کیلوگرم تولید گوشت ماهی داریم.
وی با بیان اینکه کیفیت تولید ماهیهای پرورشی کمتر از ماهیهای دریایی نیست, خاطرنشان کرد: ماهیهای دریایی تنها به لحاظ طعم، کمی بهتر از ماهیهای پرورشی هستند و دلیل آن نیز به خاطر تنوع مواد مصرف و سفره غذایی آنها با توجه به حضور در دریا است.
نبوی فرد افزود: متأسفانه به تازگی فاضلابهای صنعتی که حاوی مادههای سمی نظیر سرب و جیوه هستند وارد حاشیههای دریا که اغلب محل اجتماع ماهیهای کوچکند میشوند و داخل جلبکها و گیاهان دریایی که یک تغذیه مناسب برای ماهیهاست جای میگیرند و ماهیهای گیاهخوار با مصرف گیاهان و جلبکها مواد گیاهی و جلبکی را هضم میکنند اما جیوه و سرب متأسفانه قابل هضم نیست و وارد گوشتشان میشود.
رئیس اداره شیلات جهاد کشاورزی سبزوار با بیان اینکه مردم سعی کنند برای تهیه شیلات خود، تنها از مغازههای دارای مجوز فروش شیلات خریداری کنند, عنوان کرد: چراکه اشخاصی به صورت دوره گرد با ماشین اقدام به فروش و حراج ماهی در سطح شهرها میکنند و مردم از سالم بودن ماهی در حال عرضه توسط این گونه افراد بیخبر هستند و حتی در صورت آلودگی ماهی خریداری شده، امکان پیگیری آن وجود ندارد چرا که فروشنده دوره گرد است و پس از فروش محصول خود متواری میشود، بنابراین از مردم خواهشمندیم خرید خود را تنها از مراکز مجاز عرضه محصولات آبی و شیلات انجام دهند
منبع : خبرگزاری تسنیم