محققان ایرانی موفق به تولید خاویار از تاسماهی ایرانی شدند

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۳۰ بازدید

محققان ایرانی موفق به تولید خاویار از تاسماهی ایرانی شدند

رییس موسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری گفت: برای نخستین بار در جهان ، محققان ایرانی موفق به تولید خاویار پرورشی از تاسماهی ایرانی شدند.

پوركاظمی' عصر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محققان این موسسه پس از هفت سال تلاش و بررسی گنادهای جنسی و كیفیت خاویار یك عدد تاسماهی ایرانی با وزن 12 كیلوگرم، توانستند یك هزار و 720گرم معادل 14درصد وزن این ماهی از آن خاویار استحصال كنند.

وی خاطرنشان كرد: تاكنون بیوتكنیك تولید خاویار پرورشی در ایران از شش گونه ماهیان خاویاری شامل ازون برون ، فیلماهی ، تاسماهی شیپ، تاسماهی روسی ، تاسماهی سیبری و استرلیاد در كشور انجام شده بود ولی كسی موفق به تولید خاویار از گونه تاسماهی ایرانی نشده بود.

رییس موسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری اظهار داشت: در حال حاضر بیش از بیست كشور جهان در حال پرورش انواع گونه های خاویاری و تولید خاویار پرورشی هستند ولی این گونه انحصاراً در اختیار جمهوری اسلامی ایران است و از هیچیك از كشورهای جهان تولید خاویار پرورشی از تاسماهی ایرانی گزارش نشده است.

وی یادآور شد: با توجه به مرغوبیت خاویار این ماهی ، این كار یك امتیاز منحصر بفرد برای پرورش دهندگان ماهیان خاویاری كشور محسوب می شود.

پوركاظمی تولید خاویار از اینگونه ماهیان را دارای مزایای متعددی دانست و گفت: از بین 27گونه ماهیان خاویاری جهان تنها یك گونه تاس ماهی با نام ایران به نام Persian Sturgeon وجود دارد كه تولید از خاویار تاسماهی ایرانی به نام محققین كشور در جهان ثبت خواهد شد.

وی افزود: از بین گونه های خاویاری دریای خزر پس از فیلماهی ، گونه تاسماهی ایرانی مرغوب ترین خاویار را از لحاظ كیفیت ، تنوع رنگ و قیمت دارد و این گونه از نظر زمان برای تولید خاویار دو تا سه سال زودتر از فیلماهی به سن بلوغ و تولید خاویار می رسد كه در نتیجه هزینه تولید آن كمتر و زمان بازگشت سرمایه آن كوتاه تر خواهد بود.

وی تصریح كرد: در كشور هم اكنون بیشترین بچه ماهی خاویاری از این گونه تولید می شود و با گله های مولد پرورشی در حال تولید ، نگرانی از لحاظ تامین بچه ماهی برای پرورش دهندگان بخش خصوصی وجود نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، موسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری زیرنظر موسسه تحقیقات شیلات ایران فعالیت می كند و در حاشیه رودخانه سفیدرود در سد بخش سنگر شهرستان رشت در استان گیلان واقع شده است

دیدگاه خود را بیان کنید